Mera Peak (6.461m)

De Mera Peak is met z’n hoogte van 6461 meter de hoogste ’trekking peak’ van Nepal. Weinig plekken leveren een beter uitzicht op op het ‘Dak van de Wereld’ dan de top van deze Mera Peak.  Deze berg is technisch niet moeilijk te beklimmen aangezien de sneeuwhellingen zelden steiler zijn dan 30 graden.

Van Kathmandu vliegen we naar Lukla en vandaar trekken we door de prachtige Hinkuvallei naar ons kamp voor de beklimming van de Mera Peak. Het panorama vanaf de bijna 6500m hoge top is adembenemend: Mount Everest, Lhotse Makalu, Cho Oyu, Kangchenjunga verschijnen aan de horizon. Een plezierige wandeling brengt ons terug naar het vliegveldje van Lukla, vanwaar we weer terugvliegen naar Kathmandu.

Aangezien de route naar de hoogste Mera Peak, de noordelijke piek (6476 m), door diepe crevasses en gletsjers een gevaarlijke route is kiezen we voor de beklimming van de Central Summit (6461 m).

Geen resultaten

Geen resultaten voor deze combinatie, probeer iets anders.

Somewhere between the start of the trail
and the end is the mystery
why we choose to walk


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!