Lamjung Himal

De Lamjung Himal ligt ten noorden van Gorkha, aan de voorzijde van het Manaslumassief. De niet al te hoge 11-daagse trektocht die door dit gebied naar Pokhara voert, toont bijna alle facetten van Nepal: hindoeïstische dorpen, rijstterrassen en schitterende uitzichten op de Manaslu (8156m) en de Annapurna (8091m). De drukke paden in het Annapurnagebied worden vrijwel geheel gemeden.

We rijden met de bus naar Phalesangu en dalen af over – typisch Nepalese – traptreden naar de vallei van de rivier Marsyangdi Khola. Op de bergkam die noordwaarts naar de Lamjung Himal loopt, kruisen we de route ‘Rond de Annapurna’. Deze kam staat garant voor onbelemmerde vergezichten richting Manaslu en Annapurna Himal en verandert in het voorjaar in een overdadige bloemenzee wanneer de rododendrons en orchideeën bloeien. (Evt. is in overleg een lagere variant te lopen (zonder Lamjung BC en zonder de mogelijkheid om naar een topje van 4400m te wandelen)

De afdaling voert al snel weer door bossen, die geleidelijk overgaan in terrassen waarop gierst, gerst en tarwe – en in lagere regionen rijst – wordt verbouwd. Na een middag nagenieten in Pokhara, brengt de bus ons terug naar Kathmandu.

Geen resultaten

Geen resultaten voor deze combinatie, probeer iets anders.

Somewhere between the start of the trail
and the end is the mystery
why we choose to walk


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!