Cordillera Réal

Bolivia ligt in het hart van de Zuid-Amerikaanse Andes. Het land – dat de naam draagt van de grote Zuid-Amerikaanse bevrijder – is één van de armste landen en vermoedelijk ook het meest indiaanse land van Zuid-Amerika. Bolivia is wellicht niet Zuid-Amerika’s gemakkelijkste land om te bereizen, maar voor degenen die kleine ongemakken op de koop toe willen nemen, biedt dit land in het hart van de Andes magistrale authentieke reismogelijkheden.

In Bolivia wijken de verschillende Andesketens uiteen en ertussen strekt zich de Altiplano uit, een winderige en desolate hoogvlakte. Aan de noordrand van deze Altiplano, geflankeerd door de sneeuwtoppen van de Cordillera Réal, ligt La Paz. Zeker naar het zuiden toe neemt deze hoogvlakte buitenaardse vormen aan zoals rond de duizelingwekkend witte vlakte van de Salar de Uyuni en het fabelachtige landschap rond Laguna Colorada en Laguna Verde.

De Cordillera Real (Koninklijk Bergketen) strekt zich 200 km uit, van de Illampu (6382m) in het noordwesten tot de indrukwekkende Illimani (6462 m) ten zuidoosten van La Paz. Er zijn meerdere toppen boven de 6000 m, waaronder Ancohuma (6427 m), Chearoco (6127 m), Huayna Potosí (6088 m) en Chachacomani (6074 m). Aan de westkant van het gebergte bevindt zich de kale en winderige Altiplano en Lago Titicaca terwijl aan de oostkant het massief afdaalt in de, met dichte vegetatie bedekte, Yungas en het Amazonegebied.

Geen resultaten

Geen resultaten voor deze combinatie, probeer iets anders.

Somewhere between the start of the trail
and the end is the mystery
why we choose to walk


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!