Media & bijzondere projecten ARCHIEF

2014
– Beklimming Kilimanjaro met groep van 12 getransplanteerden die samen met artsen van het UMCG en o.l.v. René de Bos deze berg beklommen. Zie voor hun verslag ook hun facebook pagina

– Mt. Ararat Expeditie deelnemers Deloitte Reaching Peaks 
Reaching Peaks is een ontwikkelprogramma waarbij de deelnemers worden uitgedaagd om persoonlijke grenzen te verleggen, TEAMprestaties neer te zetten en individuele overwinningen te behalen. Deloitte Reaching Peaks is opgezet om multidisciplinair samenwerken te stimuleren en om de individuele kernkwaliteiten te leren ontdekken zodat die op adequate wijze ingezet kunnen worden.

– Cho Oyu Expeditie
Alweer de 6de expeditie die wij naar deze 8000-er organiseerden, ditmaal o.l.v. Wilco van Rooijen.
De voorgaande 5 expedities naar deze berg werden door René de Bos geleid. Tijdens deze expeditie werd er gefilmd door documentairemaker Geertjan Lassche en Frank Moll. Zie ook bij media & publicaties de documentaire die in december 2014 voor het eerst zal worden uitgezonden: Hemelbestormers (Killer Slope)


2013

– Kilimanjaro Expeditie deelnemers Deloitte Reaching Peaks 
Zie doelen van Reaching Peaks en verslag van deze expeditie hun website

2012
– Aconcagua Expeditie ten bate van Stichting Make a Wish Nederland
Initiatiefnemers voor deze sponsortocht zijn de heren Remko Bakelaar en Peter Vreugdenhil. Met deze expeditie verwezenlijken zij een lang gekoesterde droom. Door deze droom te koppelen aan de oprichting van Stichting Aconcagua 2012,  willen zij zoveel mogelijk geld ophalen voor de Stichting ‘Make a Wish Nederland’
Update: De top is gehaald en er is  € 24000 opgehaald voor de stichting!

– Mera Peak Expeditie ATMA Challenge
In oktober 2012 is een groep Young Professionals naar Nepal vertrokken voor de Atma Challenge 2012.
De groep zal onder leiding van René de Bos (de eerste Nederlander die op de top van de Mt. Everest stond) de Mera Peak beklimmen. Met deze beklimming wil men aandacht vragen en sponsorgelden ophalen voor het goede doel: Stichting Atma Mumbai. Om het doel van, zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Atma Mumbai, te bereiken zullen de deelnemers gezamenlijk sponsorgelden binnen halen door middel van sponsoring en fundingactiviteiten.
Update: Inmiddels hebben 23 deelnemers op de top van de Mera Peak gestaan en is er al meer dan € 90000 opgehaald voor Stichting Atma Mumbai!

– Mt. Ararat Expeditie deelnemers Deloitte Reaching Peaks 
Zie doelen van Reaching Peaks en verslag van deze expeditie hun website

2011
– Beklimming Mont Blanc ten bate van de Hospice de Waterlelie

– Kilimanjaro Expeditie deelnemers Deloitte Reaching Peaks 
Zie doelen van Reaching Peaks en verslag van deze expeditie hun website

2010
– Kilimanjaro Expeditie met 3 bij Volendambrand van 2000 betrokken jongeren die samen met de artsen van toen en o.l.v. René de Bos deze hoogste berg van Afrika beklimmen.
Zie ook bij media & publicaties de documentaire die hierover is gemaakt: Dichter bij de Hemel

– Atlas Diabetes Challenge met de BasvandeGoor Foundation
Na een voorbereiding van 8 maanden beklimmen 13 Mensen met diabetes type 2 samen met diverse artsen en o.l.v. René de Bos het hoogste punt van Noord-Afrika, de 4167 meter hoge Jbel Toubkal in Marokko. Mede om te laten zien dat als je diabetes hebt je je sportieve ambities kunt nastreven en waarmaken

– Stok Kangri ATMA Challenge
Een groep Young Professionals beklimt o.l.v. René de Bos de 6153 meter hoge Stok Kangri in Ladakh mede om geld in te zamelen voor het goede doel: Stichting Atma Mumbai.

2009
– 5de Cho Oyu Expeditie

– Kilimanjaro Expeditie deelnemers Deloitte Reaching Peaks 
Zie doelen van Reaching Peaks en verslag van deze expeditie hun website

2008
– Kilimanjaro Challenge met de BasvandeGoor Foundation
8 Mensen met diabetes type 1 (waaronder Bas van de Goor zelf) beklimmen met diverse artsen en o.l.v. René de Bos de Kilimanjaro mede om te laten zien dat als je diabetes hebt je je sportieve ambities kunt nastreven en waarmaken. Op de berg werd tevens onderzoek gedaan door een medisch team naar de effecten van hoogte op mensen met diabetes.

– Canon Rusland in Nepal Medewerkers van Canon Rusland maken een reis naar het Everestgebied

2007
– Baruntse Expeditie  
– Nederlandse Hart Expeditie,  Beklimming van de Aconcagua (6962m) door 10 hartpatienten met enkele artsen en o.l.v. René de Bos

2006
– Loon Salarissoftware Cho Oyu Expeditie

2005
– Urologie Congres
– 3de Cho Oyu Expeditie
– De-ice 2005 Met 25 astma patienten en diverse arten o.l.v. Frank Rempe en René de Bos naar de North-Col (7066m) van Mount Everest.

2004
– Mera Peak Expeditie
– Plus Magazine

2002
– 2de Cho Oyu Expeditie

1998
– 1ste Cho Oyu Expeditie


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!