Azoren – Individueel 15dgn

Azoren wandelreis individueel Portugal | Snow Leopard (05)
Niveau

Licht
Reisduur
15 dagen
Aantal loopdagen
10 dagen
vanaf € 1995,-

SÃO MIGUEL / FLORES / FAIAL / PICO / SÃO JORGE / SÃO MIGUEL

Individuele wandelreis

De Azoren liggen 1.400 km ten westen van Lissabon in de Atlantische Oceaan. De archipel (Azoren) bestaat uit 9 bewoonde eilanden. Samen vormen ze een autonome regio binnen de republiek Portugal. De Azoren hebben een totale oppervlakte van 2247 km² en tellen zo’n 250.000 inwoners. Het nationale parlement zetelt in Horta op Faial. De grootste stad, Ponta Delgada, ligt op het oostelijke eiland São Miguel. De negen eilanden heten Corvo, Flores, Faial, Pico, São Jorge, Graciosa, Terceira, São Miguel en Santa Maria. De bewoners van de tamelijk onvruchtbare Azoren leven hoofdzakelijk van de veehouderij, maar er wordt ook wijndruiven, ananas, bananen en thee verbouwd. In het verleden stonden de Azoren bekend om de walvisjacht. Veel bemanningsleden van walvisvaarders kwamen hier vandaan. Tegenwoordig is het kijken naar de walvissen een toeristische attractie. Op de Azoren vind je kleine authentieke dorpjes, prachtige kerken, ruwe kusten en een schitterende natuur. De bloemenpracht, met name in het voorjaar, is onbeschrijflijk.

Een reisprogramma voor natuurliefhebbers en reizigers die de eilanden willen ervaren door lekker te wandelen en van de omgeving willen genieten. Met uitgebreide route informatie over de wandelingen ontdekt u op eigen gelegenheid de natuur, flora en fauna, alsmede geschiedenis en achtergronden van de Azoren.

 • Directe vlucht met Transavia mogelijk
 • Hele jaar door zomers klimaat
 • Ervaar diverse eilanden
 • Spot walvissen en dolfijnen
 • Dagwandelingen van 3 tot 4 uur (incl routebeschrijving en kaarten).
 • Bloemenpracht
 • Beklimming van de vulkaan Pico

Azoren – Individueel 15dgn dag tot dag


+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

AMSTERDAM/SÃO MIGUEL

Dag 1

Aankomst op het eiland São Miguel . Je wordt hier opgewacht door onze lokale partner voor de transfer naar het hotel in Ponta Delgada. De rest van de dag is ter vrije besteding.

SÃO MIGUEL/FLORES

Dag 2

Na het ontbijt weer naar het vliegveld voor de binnenlandse vlucht naar het eiland Flores. Hier is er bij aankomst weer een transfer geregeld naar het hotel.

Vervolgens word je naar de start van de eerste wandeling gebracht: Miradouro das Lagoas – Poço do Bacalhau (PR3FLO). Categorie – Lineair / Moeilijkheidsgraad – Moeilijk / Lengte – 7 km / Tijdgemiddelde – 2u30

Dit pad begint in het uitkijkpunt over de meren en eindigt in Poço do Bacalhau en heeft een geschatte looptijd van ongeveer 2 uur en 30 minuten. Na de wandeling, retourtransfer naar het hotel.

FLORES

Dag 3

De dag begint met ontbijt in het hotel. Vervolgens wandelschoenen aan en transfer naar het startpunt van de wandelroute Ponta Delgada – Fajã Grande (PR1FLO)
Categorie – Lineair / Moeilijkheidsgraad – Moeilijk / Lengtee – 12,4 km / Tijdgemiddelde – 4u30

De route begint in Ponta Delgada, naast de weg naar het oude voetbalveld en eindigt bij Fajã Grande. Na de wandeling terug transfer naar het hotel.

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6

FLORES

Dag 4

Ontbijt in hotel en vervolgens transfer naar het startpunt van de wandelroute Lajedo – Fajã Grande (PR2FLO).
Categorie – Lineair / Moeilijkheidsgraad – Gemiddeld / Lengte – 13,5 km / Tijd – 3u30

Het pad begint bij de kerk van Lajedo en eindigt bij Fajã Grande. Na de wandeling keert u terug naar het hotel.

 

FLORES/FAIAL

Dag 5

Ontbijt in hotel. Transfer van het hotel naar de luchthaven voor de vlucht naar het volgende eiland: Faial. Aankomst transfer naar de accommodatie in Horta.
Vrije middag om de stad Horta te verkennen en een Gin te drinken in Peter’s Café.

 

FAIAL

Dag 6

Na het ontbijt word je naar de start van de eerste wandeling gebracht: Dez Vulcões (PRC6FAI) op Faial.

Deze wandeling begint en eindigt bij “Miradouro da Caldeira”. Een caldeira is een vulkaan die ingestort is. Dit kan gebeuren wanneer een vulkaanuitbarsting zo heftig is, dat de top van de vulkaan ook de lucht in wordt geschoten, of wanneer de magmakamer van de vulkaan instort. In de ingestorte vulkaan ontstaat na verloop van tijd weer een nieuwe vulkaan, maar dit duurt tienduizenden jaren.

De Caldeira is een beschermd Natuurreservaat en dus een ieders verantwoordelijkheid om zorgzaam om te gaan met de plek en de biodervisiteit.

De tocht eindigt bij het Interpretative Centre of the Vulcão dos Capelinhos. Er is tijd om het centrum te bezoeken, waar je overblijfselen ziet van de laatste eruptie op de Azoren in 1957. Terug naar het hotel.

Categorie – Lineair / Moeilijkheidsgraad – Moeilijk / Lengte – 19,3 km / Tijd: 5h00m

+
Dag 7
+
Dag 8
+
Dag 9

FAIAL/PICO

Dag 7

’s Ochtends geniet je eerst van een ontbijt. Vervolgens ga je naar de haven van Horta om in een half uur naar het eiland Pico te varen. Na aankomst in de Magdalena haven gaan we naar het hotel. Vrije middag om Lajes do Pico te ontdekken en om het walvisvaarders museum te bezoeken.

 

PICO

Dag 8

Na het ontbijt gaan we naar het startpunt van de wandeling van vandaag: Caminho dos Burros (PR2PIC).

Deze wandeling staat ook bekend als Donkeys trailen doorkuist Pico van noord naar zuid! Je begint op het centrale plateau en eindigt in Baía das Canas. Retour naar Lajes do Pico.

Categorie – Lineair / Moeilijkheidsgraad – Gemiddeld / Lengte – 11,2 km / Tijd – 3h30m

PICO

Dag 9

Ontbijt in hotel. Beklimming naar de Pico-vulkaan met berggids, inclusief transfers naar start- en eindpunt. Picknick lunch niet inbegrepen. Pico is een stratovulkaan en het hoogste punt op het eiland Pico op de Azoren. Hij bereikt een hoogte van 2.351 meter boven zeeniveau, waardoor het het hoogste punt van Portugal is. In de verte zie je de eilanden Sao Jorge, Graciosa en Faial. De start vindt plaats op 1200m, wat neerkomt op een niveauverschil van ongeveer 1200m. Retourtransfer naar het hotel.

Niveau: Gemiddeld / Moeilijk / Lengte: 11 Km / Tijd: 8h30m
Minimale hoogte: 1236 meter. Maximale hoogte: 2351 meter.

+
Dag 10
+
Dag 11
+
Dag 12

PICO/SÃO JORGE

Dag 10

De dag start met ontbijt in het hotel. In de ochtend, 3 uur durende excursie om walvissen en dolfijnen te spotten met Espaço Talassa. Voordat je het water opgaat, zul je een multimediapresentatie bijwonen, over biologie, dieren, gedrag en de cultuur van de walvisboot. Lunch niet inbegrepen.

In de middag transfer naar de haven van São Roque. Boot naar het eiland São Jorge (45 minuten). Aankomst in de haven van Velas en transfer naar Hotel São Jorge.

SÃO JORGE

Dag 11

Ontbijt in hotel. Transfer naar het startpunt van de wandeling Fajã dos Vimes – Fajã de São João (PR3SJO).
Categorie – Lineair / Moeilijkheidsgraad – Medium / Lengte – 16 km / Tijd – 4h00m

Dit pad, dat begint in de Fajã dos Vimes, gaat door de Fajã dos Bodes en Lourais en eindigt in de Fajã de São João. Na deze tocht weer terug naar het hotel om te ontspannen.

SÃO JORGE/SÃO MIGUEL

Dag 12

Ontbijt in het hotel. Wandeltocht Caldeira do Santo Cristo (PR1SJO – Serra do Topo – Caldeira de Santo Cristo – Fajã dos Cubres), met transfers naar start- en eindpunten.
Niveau: Medium / Lengte: 11 Km / Tijd: 3h30m
Deze wandeling begint bij het windmolenpark van de Serra do Topo, eindigt bij Fajã dos Cubres. Na de wandeling ga je terug naar het hotel en vervolgens volgt een transfer naar de luchthaven van São Jorge. Vlucht naar het eiland São Miguel. Transfer naar het hotel in Ponta Delgada.

 

+
Dag 13
+
Dag 14
+
Dag 15

SÃO MIGUEL

Dag 13

Ontbijt in hotel. Transfer naar het begin van de Walk Praia – Lagoa do Fogo (PRC02SMI).
Categorie – Circulaire / Moeilijkheidsgraad – Medium / Lengte – 11 km / Tijd: 4h00m

Een pad naar het meest woeste meer van São Miguel, waar je alleen maar kunt wandelen. Je gaat langs een “levada” door bergen en valleien met prachtig uitzicht. De wandeling eindigt bij het strand van Água d’Alto waar je heerlijk kunt zwemmen. Retourtransfer naar het hotel.

 

SÃO MIGUEL

Dag 14

Ontbijt in hotel. Transfer naar het begin van de wandeling Mata do Canário – Sete Cidades (PR4SMI).
Categorie – Lineair / Moeilijkheidsgraad – Medium / Lengte – 11,8 km / Tijd: 3h00m

Dit pad begint in de buurt van Mata do Canário, het oostelijke deel van de bergkammen van Sete Cidades, en eindigt bij het dorp. De wandeling gaat rond de kraterrand van de vulkaan Sete Cidades, met uitzicht op het betoverend ogende blauwe en groene meer. Retourtransfer naar het hotel.

SÃO MIGUEL/AMSTERDAM

Dag 15

Na het laatste ontbijt heb je de dag ter vrije besteding tot de transfer terug naar het vliegveld om weer naar Nederland te vliegen.

Azoren – Individueel 15dgn Prijzen/Data


Seizoenen

laagseizoen: 16-mrt t/m 27-maart: € 1895
middenseizoen: 28-mrt t/m 10-juni: euro 1995
hoogseizoen: 12-jun t/m 31-aug: euro 2075
middenseizoen: 1-sep t/m 17-okt: euro 1995

Dagelijks vertrek mogelijk (in periode april tot half oktober)!
Transavia vliegt alleen op zondag.


Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).

01 jun t/m 15 jun 2024
Azoren – Individueel 15dgn
€ 1995,-
01 jul t/m 15 jul 2024
Azoren – Individueel 15dgn
€ 2075,-
01 aug t/m 15 aug 2024
Azoren – Individueel 15dgn
€ 2075,-
01 sep t/m 15 sep 2024
Azoren – Individueel 15dgn
€ 1995,-
01 okt t/m 15 okt 2024
Azoren – Individueel 15dgn
€ 1995,-

Maatwerk

Inclusief/exclusief


 • Binnenlandse vlucht(-en) incl tax
 • Hotel middenklasse obv 2-pers kamer incl ontbijt
 • Luchthaven transfers bij aankomst & vertrek
 • Alle transfers en vervoer conform programma
 • Walvis excursie
 • Co2 compensatie gehele reis: dus zowel vluchten als volledige landarrangement!
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds
Op trek
 • Volledige routebeschrijving en kaarten van de wandelingen
Boek nu

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Lunch + diner bij hotelovernachtingen
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Fooien
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit
 • Vaccinaties

Azoren – Individueel 15dgn files en detail


documenten & informatie


Visum
Visum

Er is geen visum nodig.Algemene reisinformatie
Algemene reisinformatie

Volgt na boeking voor iedere individueel samengesteld reisschema.

Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!