Brabant | Individueel

Niveau

Makkelijk
Reisduur
4 dagen
Aantal loopdagen
4 dagen
vanaf € 435,-

ongekende schoonheid

van de Loonse en Drunense Duinen, Kampina en de Oisterwijkse bossen en vennen

Vanuit de prachtig gelegen accommodatie Meneer van Eijck, midden in de bossen van Oisterwijk, wandel je door verschillende natuurgebieden met een grote variatie aan landschappen. Ontdek de schoonheid van de spiegelende vennen, ontmoet de grote grazers op de Kampina en verwonder je in de uitgestrekte Brabantse Sahara. Pure Brabantse gezelligheid midden in Het Groene Woud! Een bijzondere, rustgevende en inspirerende ervaring.

Programma

Het programma dat wij aanbieden duurt vier dagen. Je bent uiteraard vrij om naar eigen inzicht gebruik te maken van de programma onderdelen. Niks moet, alles mag. Zelf weet je het beste hoe je wilt genieten van rust, ruimte en natuur. Liever een dag ontspannen rondom Oisterwijk. Vooral doen als jij dat wilt.
Het programma is, met beide benen op de lokale grond, compleet verzorgd met overnachtingen, maaltijden en de wandelingen met gps/routeinformatie. Verlenging op de heen- of terugweg voor nog een wandeling door bijvoorbeeld De Brand in Udenhout op 8 km afstand of bij Huis ter Heide? Ook dat kan geregeld worden.

Wandelingen
Deze wandel 4-daagse is een lust voor alle zintuigen!
Je ontdekt de parels in de Oisterwijkse Bossen en Vennen, de Kampina en Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Mooie vergezichten over vennen en heide worden afgewisseld met een kronkelend beekje, bosrijke gebieden, stuwwallen en uitgestrekte zandvlakten. Laat je in vervoering raken door de schoonheid en de gezelligheid van het Brabantse land!

 


Brabant | Individueel dag tot dag


Programma

Het programma dat wij aanbieden duurt vier dagen. Je bent uiteraard vrij om naar eigen inzicht gebruik te maken van de programma onderdelen. Niks moet, alles mag. Zelf weet je het beste hoe je wilt genieten van rust, ruimte en natuur. Liever een dag ontspannen rondom Oisterwijk. Vooral doen als jij dat wilt.
Het programma is, met beide benen op de lokale grond, compleet verzorgd met overnachtingen, maaltijden en de wandelingen met gps/routeinformatie. Verlenging op de heen- of terugweg voor nog een wandeling door bijvoorbeeld De Brand in Udenhout op 8 km afstand of bij Huis ter Heide? Ook dat kan geregeld worden.

Dag 1

Landgoed ter Braakloop en de Oude Hondsberg
Je start deze ochtend rond 10:30 uur bij Grand Café ’t Stokske in Moergestel. Na een kop koffie of thee vertrek je voor een rondwandeling over de Oude Hondsberg en Landgoed ter Braakloop. Deze eerste dag wandel je ongeveer 17 kilometer. Op de route kom je voornamelijk door bos en geniet je van mooie uitzichten over de vennen. Onderweg kom je langs Observatorium de Hondsberg en een kleine stuifduin. Je bent deze dag op tijd weer terug om (voor de liefhebbers) een drankje te nuttigen bij Abdij Koningshoeven waar het bekende trappistenbier ‘La Trappe’ gebrouwen wordt. Daarna rij je in 10 minuten naar hotel Meneer van Eijck in Oisterwijk. Je checkt in en kunt even relaxen op de kamer. Om 19:00u wordt het diner geserveerd en geniet je van een 3-gangen diner à la carte.

Dag 2

Kampina
Je ontwaakt midden in de bossen en na een gezond ontbijt start je rond 9:00 uur vanuit het hotel de wandeling over de Kampina. De route van vandaag is ongeveer 21 kilometer. Een dag vol variatie in het landschap en mooie vergezichten. Misschien kom je zelfs grote grazers tegen, zoals runderen of de kudde IJslandse Paarden. Na een kort stukje bos kom je uit bij het Belversven waar je geniet van het uitzicht. Je loopt dwars over de Kampina met haar uitgestrekte heidevelden, zandpaden en vele vennen. Onderweg geniet je van de lunch die je meegekregen hebt bij Meneer van Eijck. De route vervolgt kronkelend door het stroomgebied van de Aa, waarbij je weides en een vistrap kruisen. Je komt weer terug op de Kampina en loopt via het monument van Van Tienhoven over de hei en door de bossen terug naar Meneer van Eijck waar je desgewenst op het terras geniet van een welverdiend drankje. Om 19:00 uur schuif je weer aan voor een uitgebreid diner.

Dag 3

Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen
Vandaag heb je een stevige wandeldag voor de boeg. Na het ontbijt rij je (inongeveer 20 minuten) naar Landgoed Bosch en Duin aan de rand van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Hier start vandaag de rondwandeling door de Brabantse Sahara. Met 270 hectare zand is dit één van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. De wind kan op veel plekken ongestoord waaien en dat zorgt voor een steeds veranderend landschap. Na een korte wandeling langs een oorlogsmonument kom je bij het uitzichtpunt waar je uitkijkt over de grootste zandvlakte die stamt uit de IJstijd. De invloeden uit deze tijd zijn ook terug te zien in de stuwwallen die je onderweg tegenkomt.
Je vervolgt de route door een afwisselend gebied van naaldbos, hei en droge zandverstuivingen. Onderweg lunch je in het veld. Je komt ook langs verschillende uitspanningen waar je een stop kunt maken voor koffie of thee en voor de liefhebber een worstenbroodje of een stukje Brabantse broeder! Voldaan rijd je terug naar Meneer van Eijck en neem je tijd om even tot rust te komen. Om 19:00 uur is de tafel weer gedekt voor het diner.

Dag 4

Oisterwijkse Bossen en Vennen
Een heerlijke wandeling van zo’n 15 kilometer vandaag door gevarieerde bossen en pittoreske vennen, waaronder het beeldschone Goorven. Vroeger was dit een moeras waar turf werd gestoken, tegenwoordig een trekpleister voor onder andere libellen en watervogels en een geliefde plaats voor fotografen! Je luncht onderweg en kunt nog een koffie stop maken bij Boshuis Venkraai. Echte Brabantse gezelligheid, midden in het bos! Je kunt de wandel 4-daagse afsluiten met een drankje bij Meneer van Eijck.

 

 

 

Brabant | Individueel Prijzen/Data


 

Hele jaar door boekbaar! Start arrangement kan dagelijks.
Geef bij boeking de gewenste reisdata aan.


Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto)

Maatwerk

Inclusief/exclusief


 • Drie overnachtingen
 • Drie keer een gezond ontbijt, drie energierijke lunches en drie diners à la carte
 • Co2 compensatie gele reis
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds
Op trek
 • Alle wandelroutes uitgeschreven en met GPX files
 • Reisscenario met toelichting op wandelingen en lokale, cultuurhistorische informatie
Boek nu

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer €90
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Koffie, thee, frisdrank en alcoholische drankjes
 • Vervoer naar en van Hotel Meneer van Eijck
 • Toeristenbelasting
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)

Brabant | Individueel files en detail


● Hotel Meneer van Eijck beschikt over comfortabele kamers, waarin je gedurende het programma (3 nachten) verblijft.
● Adres Meneer van Eijck:
Rosepdreef 4
5062 TB Oisterwijk
● Het hotel heeft een heerlijk ruim terras in het groen en een knus restaurant waar de maaltijden worden genuttigd en waar je kunt ontspannen.
● Uiteraard ontvang je vooraf uitgebreide informatie met een routebeschrijving en een paklijst.
● Je start op dag 1 bij:
Grand Café ’t Stokske
Zandstraat 1
5066 CA Moergestel

 

De locatie en accommodatie

Tijdens deze wandel 4 – daagse verblijf je in het sfeervolle, gastvrije en prachtig in de natuur gelegen Meneer van Eijck in Oisterwijk, een begrip bij liefhebbers van mooie accommodaties. Het hotel beschikt over 12 kamers, elk met een ander landelijk interieur. Er zijn twee éénpersoonskamers, negen tweepersoonskamers en één familiekamer waar u met vier personen kunt slapen.
Stel je eens voor, je wordt ’s ochtends wakker met het gezang van vogels en je draait je nog een keertje om onder je comfortabele dekbed. Langzaam ontwaak je en als je je benen buiten het bed hebt gezet, geniet je van het prachtige uitzicht op het bos. Na een heerlijke douche ga je naar beneden en de geur van verse koffie komt je tegemoet, ontspannen schuif je aan aan een uitgebreid ontbijt, met verse broodjes en scrambled eggs. Je voelt je uitgerust en er echt even ‘helemaal tussenuit’.

documenten & informatie


Folder
Folder


Download


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!