Cultuurreis Golden Triangle met Taj Mahal

agra jaipur keoladeo Reis New Delhi Delhi Rajasthan Mandawa Pushkar Jaipur Agra Taj Mahal | Snow Leopard (06)
Niveau

Makkelijk
Reisduur
9 dagen
Overnachtingen
Hotels
Dagelijks vertrek mogelijk?
Ja!
Route op maat?
Ja!

Dit is slechts een voorbeeld; iedere reisroute en iedere reisduur is mogelijk. Dit arrangement wordt als privé arrangement uitgevoerd en dus niet als groepsreis.

Na een dag sightseeing in Delhi vertrekken we naar Mandawa. In de straten van het dorpje treft u overal kleurrijk beschilderde koopmanshuisjes en kasteeltjes. Het stadje is rijk geworden door de handel in stoffen, specerijen, indigo en opium. Door deze weelderige tijd lieten de koopmannen prachtige residenties bouwen.

Via Pushkar komen we in Jaipur aan. In deze hoofdstad van Rajasthan – of land der Maharadja’s – is het verblijf in een oude Haveli -een paleisachtig herenhuis- een onvergetelijke ervaring. Hier maken we onder meer een tocht naar het Amber fort. Vervolgens brengen we een bezoek aan de verlaten, rood zandstenen Moghulstad Fatehpur Sikri en het Bharatpur vogelpark. In Agra bezichtigen we de wereldberoemde Taj Mahal, de wit marmeren graftombe die Shah Jahan voor zijn vrouw Mumtaz Mahal liet bouwen en het schitterende Red Fort.  

 • Route en reisduur geheel op maat!
 • Sightseeing incl gids Delhi, Jaipur en Agra!
 • Makkelijk te combineren met trektocht in Ladakh, of evt als verlenging na reis Nepal!
 • Altijd incl privé vervoer met chauffeur

Cultuurreis Golden Triangle met Taj Mahal dag tot dag


Noord-India is een waar cultureel mozaïek van heden en verleden. Deze cultuurreis voert van Delhi via de ‘Golden Triangle’ in Rajasthan en Agra.
Dompel jezelf onder in eeuwenoude tradities en bezoek meesterlijke bouwwerken zoals o.a. de wereldberoemde Taj Mahal.

Individuele rondreis India – Rajasthan
privé maatwerk incl acco/vervoer/sightseeing
Delhi/Mandawa/Pushkar/Jaipur/Agra

Door de dagen Mandawa en Pushkar over te slaan bespaar je ong euro 200pp.
Hieronder dus een voorbeeld programma wat als houvast kan dienen voor een reisplan!

 

 

+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Amsterdam-Delhi

Dag 1

Met KLM vlieg je nonstop van Schiphol naar India. Aankomst op Delhi Airport is in het begin van de nacht. Nog steeds zal het erg warm en vochtig zijn. Na de formaliteiten aan de grens wordt u naar uw hotel gebracht.

Delhi sightseeing

Dag 2

Een volle dag de tijd om deze chaotische stad te verkennen. Na toch een korte nacht geniet je eerst van het ontbijt om vervolgens de hitte buiten tegemoet te gaan. De stadstour gaat langs de hoogtepunten van oud- en nieuw Delhi. Nieuw Delhi is statig en heeft brede straten en u vindt er vele parken. Oud Delhi is hectisch met kleurrijke markten op iedere hoek van de straat, nauwe winkelstraatjes en overal tempels.

De Qutb Minar is een UNESCO World Heritage Site en de grootste minar in New Delhi. De toren symboliseert de overwinning van de Islam op het laatste Hindoe-koninkrijk in de 12e eeuw. In de 73 meter hoge toren is de eerste moskee van India gevestigd.

Het indrukwekkende Rode Fort met zijn rode zandstenen muren met een afstand van ruim 2 kilometer is een must-see in New Delhi. Het 17e-eeuwse bouwwerk is gemaakt van rode bakstenen en is zichtbaar vanaf de snelweg in de buurt. In de bazaar van Chandi Chowk kunt u genieten van de oriëntaalse bedrijvigheid en exotische sferen.

De 40 meter hoge India Gate is een eerbetoon aan de 70.000 Indiase soldaten die het Britse leger ondersteunden in WOI en nooit terugkeerden.

We eindigen de dag bij het city-center. In de avond is het een leuk idee om te gaan eten in het gebied rondom het levendige Connaught Place.

 

Delhi-Mandawa

Dag 3

Met een comfortabele auto met chauffeur, naar de haveli’s (oude koopmanshuizen waarbij zich in het midden een binnenplaats in openlucht bevindt) in Mandawa. De muren zijn prachtig versierd met fresco’s uit de 19e eeuw. Het stadje is rijk geworden door de handel in stoffen, specerijen, indigo en opium.
Hotel: Mandawa Castle.

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6

Mandawa - Pushkar

Dag 4

Het stadje Pushkar, gelegen aan het Pushkar Meer, is een bedevaartsoort voor vele pelgrims. Langs de oevers van het meer zijn er badterrassen en tempels te vinden. Over het algemeen is Pushkar een rustig stadje, met zeer vriendelijke inwoners, dat door reizigers op trektocht veelal wordt gebruikt als plek om uit te rusten. In oktober/november wordt echter de enorme Pushkar Jaarmarkt gehouden. Deze jaarmarkt trekt meer dan 200.000 bezoekers en soms wel 50.000 stuks vee.
Hotel: Pushkar palace

Pushkar - Jaipur

Dag 5

Jaipur (“Stad van de Overwinning”) wordt ook wel de ‘Roze Stad’ genoemd vanwege de kleur waarin de oude gebouwen zijn geschilderd. De stad telt 1,5 miljoen inwoners, maar geeft een ontspannen en rustige indruk. De roze kleur is aangebracht ter gelegenheid van het bezoek van Prins Albert, de echtgenoot van Koningin Victoria in 1883. Roze is namelijk de traditionele welkomstkleur. Bezienswaardigheden zijn het Stadspaleis in het hartje van de oude stad, waar de vroegere maharadja nog steeds woonachtig is. Het Hawa Mahal of Paleis der Winden, het tuincomplex Ram Niwas, dat het Centrale Museum herbergt en het Samode Paleis, dat gebouwd is door de minister van financiën Jai Singh II.
Hotel: Mandawa Haveli

Jaipur sightseeing

Dag 6

Jaipur is een stad met allerlei bijzondere bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld het Amber Fort (Amjer Fort). Dit kasteel was de verblijfplaats van de keizers in Amjer. Het Amber Fort is gebouwd op een oppervlakte van 4 kilometer en heeft 5
binnenplaatsen. Vanaf de berg op het Amber Fort heb je een fantastisch uitzicht over de stad en de omgeving. Andere bezienswaardigheden in Jaipur naast het Amber Fort zijn het City Palace, het bijzonder vorm gegeven Jantar Mantar en het
Hawa Mahal paleis. Iets dat je ook écht gedaan moet hebben als je in Jaipur bent, is naar de bioscoop gaan. Een bollywood film gezien hebben in Jaipur is namelijk iets dat typisch Indiaas is en bovendien is het hele gebeuren in de bioscoop zelf
ook nog eens een beleving op zich.
Hotel: Mandawa Haveli

+
Dag 7
+
Dag 8
+
Dag 9

Jaipur - Bharatpur - Agra

Dag 7

Het vogelpark Bharatpur
Het Keoladeo Ghana Nationaal Park, beter bekend als Bharatpur, is een van de mooiste en bekendste vogelreservaten ter wereld. Het gebied was ooit het jachtterrein van een Maharadja. Deze had een vernuftig systeem gebouwd om het gebied te irrigeren, met als gevolg dat het hele jaar door veel (trek)vogels het gebied aandoen. Tegenwoordig is Keoladeo een beschermd nationaal park. Het water in dit moerasgebied krioelt in het seizoen van de waadvogels, steltlopers, eenden, reigers, kraanvogels, arenden, ibissen, ooievaars, aalscholvers en slangenhalsvogels. Daarnaast komen er meer dan 30 roofvogelsoorten voor, zoals de slangenarend en de keizerarend. Andere dieren die in het nationaal park voorkomen zijn nilgau’s, pythons, grote klepweekschildpadden, jakhalzen, gestreepte hyena’s, viskatten, jungle katten, civetkatten, mangoesten, stekelvarkens, wilde zwijnen en herten.
Je kunt het park lopend verkennen, een fiets of fietsriksja huren en als de waterstand het toelaat een bootje huren.

Agra

De stad Agra wordt in de hindoeïstische mythologie in verband gebracht met Krishna, de godin die langs de heilige rivier Yamuna op een fluit zou hebben gespeeld. Hierdoor zou zij de harten van de gopi’s (koeherders) hebben veroverd. Een bekende bezienswaardigheid van Agra bevindt zich aan de rand van de stad, de welbekende Taj Mahal. Dit bouwwerk behoort sinds 8 juli 2007 tot één van de 7 wereldwonderen.
Hotel: Fern Howard Plaza

Agra - Delhi

Dag 8

Agra
De stad Agra is het thuis van het bekendste gebouw van India, de Taj Mahal. De “Taj” is, uit liefde voor zijn vrouw Mumtaz, gebouwd in opdracht van keizer Shah Jahan. Zij overleed, na 17 jaar huwelijk bij de geboorte van hun 15e kind. De bouw
van dit sprookjesachtige liefdesmonument startte in 1631 en werd in 1653 voltooid. In totaal werkten 20.000 mensen aan het gebouw, dat volledig is opgetrokken uit marmer en versierd met halfedelstenen, die in prachtige patronen in het marmer zijn ingelegd. Het gebouw is dus zowel van dichtbij als van een afstand een absoluut wonder om te zien.
Een opmerkelijk verhaal is dat er plannen waren om een tweede Taj Mahal te bouwen. Als contrast met dit witte sprookje had Shah Jahan namelijk een zwarte marmeren Taj Mahal willen laten bouwen om daar zijn eigen graftombe te plaatsen. Hij werd echter door zijn zoon afgezet voordat dit verwezenlijkt kon worden. Nu ligt hij samen met zijn vrouw begraven in de graftombes in de kelder van de witte Taj Mahal.
Een andere bezienswaardigheid is het Agra-fort dat in 1565 gebouwd werd onder keizer Akbar. Het was bedoeld als militair
bouwwerk, maar in de tijd van de kleinzoon van Shah Jahan kwam de nadruk te liggen op een keizerlijk paleis. Het fort heeft 20 meter hoge, massieve muren, die omringd worden door een 10 meter brede gracht van 2,5 kilometer lengte.

Dan keren we terug naar Delhi voor een laatste diner, waarschijnlijk  in het Ashok Country Resort. Vervolgens laat op de avond naar het vliegveld voor de terugvlucht.

Aankomst Amsterdam

Dag 9

Na een nachtvlucht kom je vroeg in de ochtend weer aan op Schiphol.

Cultuurreis Golden Triangle met Taj Mahal Prijzen/Data


Afhankelijk van de wensen en plannen maken we een offerte op maat.
Route, reisduur, type accommodatie enz kan worden aangepast.

Dagelijks vertrek mogelijk!

Reissom obv 2-pers privé met ****-accommodaties: op aanvraag (excl vlucht).


Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).

Maatwerk

Inclusief/exclusief


 • Luchthaven transfers
 • Privé vervoer incl chauffeur conform afgesproken reisroute
 • Gids gedurende hele reis
 • Sightseeing conform programma
 • Hotel middenklasse obv 2-pers kamer incl ontbijt
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
 • Co2 compensatie (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Lunch + diner bij hotelovernachtingen
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Fooien chauffeur en gids
 • Visum
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit
 • Vaccinaties

Cultuurreis Golden Triangle met Taj Mahal files en detail


documenten & informatie
Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!