Ecuador | bergen en jungle

Wandelreis Ecuador Bergen Jungle Amazone Chimborazo | Snow Leopard (06)
Niveau

Uitdagend
Technisch
Reisduur
21 dagen
Hoogste punt
5790m
Aantal loopdagen
11 dagen
vanaf € 3095,-

Kleurrijk en divers!

wandelreis

Ecuador is een zeer afwisselend en kleurrijk land, van de hoge Andes tot het tropische Amazone gebied. De afwisselende wandelreis door centraal Ecuador beginnen we met 2 trekkings om ons zo voor te bereiden op de beklimming van de Cayambe vulkaan.

Vulkanen

Na aankomst in Quito vertrekken we richting het zuiden naar het gebied van het Quilotoa Kratermeer. Hier lopen we 4 dagen door de bergen via de Toachi Canyon, dwars door de velden van de lokale bevolking. Tijdens de eerste trekking overnachten we in hostals. Vervolgens wandelen we 4 dagen op de flanken van de Chimborazo, Ecuador’s hoogste vulkaan waarvandaan we schitterende uitzichten hebben over de omliggende bergen. Tijdens deze trekking overnachten we in tenten en het hoogste punt is 4200 meter.
Vervolgens reizen we dan door naar het Cayambe-Coca Reservaat voor de beklimming van de Cayambe, de hoogste actieve vulkaan op de evenaar (5790 meter) en de derde hoogste vulkaan van Ecuador.

Jungle

Eenmaal terug in Quito vliegen we richting het Amazone gebied waar we ter afsluiting een 4-daagse jungle tour doen in het Cuyabeno reservaat. Hier reizen we per kano, wordt er gewandeld en gaan we op zoek naar apen, krokodillen, dolfijnen en vele soorten vogels. Ook bezoeken we een lokale gemeenschap. Na afloop reizen we terug naar Quito waar de reis eindigt. Het is mogelijk om deze reis te verlengen met een cruise naar de Galapagos Eilanden.

 

 • van de hoge Andes tot het tropische Amazone
 • 2 trektochten
 • Top van de 5790m hoge Cayambe
 • 4-daagse jungle tour in Cuyabeno

Ecuador | bergen en jungle dag tot dag


Een opmerking vooraf

Het gaat hier om een gedeeltelijk experimentele en avontuurlijke reis. Wandeltijden en hoogtes zijn gebaseerd op de gegevens van onze lokale agent. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De gids kan zich genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3
2850M

Aankomst Quito

Dag 1

Aankomst op het vliegveld van Quito waar we worden opgewacht door onze gids, die de transfer naar hotel San Francisco de Quito verzorgt. De hoofdstad van Ecuador ligt op 2850 m. hoogte, in een vallei omringd door bergen. Deze langgerekte miljoenenstad bestaat eigenlijk uit twee verschillende steden, die van elkaar worden gescheiden door de centraal gelegen stadsparken Alameda en  El Ejido. Ten zuiden van deze parken ligt het historisch centrum. Aan de noordkant van het Ejido-park begint het moderne stadscentrum, met de drukke Avenida Amazonas.

2850M

Quito

Dag 2

Vandaag is nog een rustige dag om te acclimatiseren zodat we morgen kunnen beginnen met de eerste wandeltocht. We kunnen zelf het koloniale centrum van Quito verkennen of maken een city  tour met Engelstalige gids. De gids komt ons om ca. 9 uur ophalen in het hotel voor een 3 – 4 uur durende stadstour in het historisch centrum, met zijn karakteristieke witgepleisterde huizen, smalle straatjes en rijkversierde kerken uit het koloniale tijdperk. Je bezoekt onder meer de Basilica, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de stad, en La Compañía, een prachtige kerk. Na afloop van de stadstour is de rest van de dag ter vrije besteding, eventueel is het mogelijk een optionele excursie te maken naar Mitad del Mundo, het monument op de evenaar.

2950M

Start 4-daagse Quilotoa trekking

Dag 3

’s Ochtends om 8.30 uur worden we door Luis opgehaald in Hotel San Francisco de Quito voor de start van de 4-daagse Quilotoa Trekking. Met privé-vervoer rijden we zuidwaarts langs de Volcano Avenue. Bij helder weer hebben we goed uitzicht op de besneeuwde toppen van de vulkanen Ilinizas en Cotopaxi. Na ca. 2,5 – 3 uur rijden bereiken we de pas Cerro Guinopana. Nog een klein stukje verder beginnen we de 3 uur durende wandeling. Vanaf de paramo wandelen we door nevelwoud naar Isinliví, een heel klein dorpje in een afgelegen deel van de Andes, op 2950 m. hoogte. We overnachten in een kleine eco-lodge. Tijdens de Quilotoa trekking wordt onze bagage dagelijks vervoerd naar de volgende slaapplek.

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6
3200M

Quilotoa trekking

Dag 4

Na een stevig ontbijt vertrekken we naar Chugchilan, het volgende dorpje aan de Quilotoa Loop. Eerst dalen we af van 2950 m. hoogte tot 2600 m. tot in de canyon van de Toachi rivier, en vervolgens klimmen we weer omhoog tot aan het weggetje dat ons naar Chugchilan op 3200 m. hoogte zal brengen. Totale wandeltijd ca. 5 uur. Ook vandaag overnachten we in een gezellig hostal.

4000M

Quilotoa trekking

Dag 5

Vandaag wacht ons een pittige wandeling van ca. 6 uur naar het Quilotoa kratermeer. Startpunt is Chugchilan op 3200 m. hoogte, eerst dalen we af tot 3000 m. in de Toachi Canyon, en hierna wandelen we zigzaggend weer omhoog tot aan de rand van de krater op bijna 4000 m. hoogte. Bij de kraterrand heb je een fantastisch uitzicht op het meer en en de steeds veranderende kleuren van het water. Overnachting in basic hostal Cabañas Quilotoa.

3200M

Quilotoa trekking

Dag 6

Op de laatste dag van deze trektocht wandelen we in ca. 6 uur naar de hacienda Posada de Tigua. Beginnend langs de rand van de krater (4000 m.) dalen we af naar de canyon en vervolgens stijgen we weer iets tot aan Posada de Tigua (3200 m.), een authentieke hacienda waar we uitrusten van de trektocht. Overnachting in Hacienda Posada de Tigua dat op 3200 meter ligt.

+
Dag 7
+
Dag 8
+
Dag 9
2750M

Laan der Vulkanen naar Riobamba

Dag 7

Om 10.00 uur worden we door onze chauffeur opgehaald in Posada de Tigua voor de privé-transfer naar Riobamba. Deze rit gaat verder zuidwaarts via de Laan der Vulkanen, en als het weer mee zit kunnen we de vijfduizenders Tungurahua, Altar, Carihuairazo en de Chimborazo zien. Rond het middaguur aankomst in Hotel Bella Casona.

3830M

Chimborazo trekking

Dag 8

Om 8.30 uur worden we opgehaald in het hotel voor de 4-daagse Chimborazo Trekking. Tijdens deze acclimatisatie trekking maken we een circuit om de vulkanen Carihuairazo en Chimborazo, de laatste is de de hoogste vulkaan van Ecuador. De trektocht gaat grotendeels over de paramo (hooglanden) en onderweg is het mogelijk om lama’s en vicuñas te zien. Vanuit Riobamba rijden we in ca. 1 uur naar het dorpje Tisaleo, dat ten noordoosten van de Carihuairazo op 3300 m. hoogte ligt. Het eerste deel van deze trektocht voert door de paramo hooglanden van San Antonio en de prachtige vallei van Salasaca. Na ongeveer 5 uur wandelen zetten we op 3830 m. hoogte de tenten op.

3885M

Chimborazo trekking

Dag 9

Na het ontbijt beginnen we de dag met een klim naar 4270 m. hoogte. Als het weer meewerkt, hebben we uitzicht op de Cotopaxi, Tungurahua, Altar en Carihuairazo. Nu dalen we af naar de Paramos van Hatillo, op 3600 m. hoogte. In dit gebied komt de Polylepis-boom voor, ook wel ,,papier-boom’’ genoemd omdat de schors op papier lijkt. We wandelen verder door de Vallei van Carbonería en bereiken het tweede kamp, op 3885 m. hoogte aan de voet van de Carihuairazo. Vanaf dit punt hebben we goed uitzicht op de Mocha top van de Carihuairazo.

+
Dag 10
+
Dag 11
+
Dag 12
4500M

Chimborazo trekking

Dag 10

Vandaag trekken we rond de zuidflank van de Carihuairazo. Eerst stijgen we naar een hoge pas op 4500 m. en vervolgens dalen we af naar Mechahuasca, op 4200 m.  hoogte. In dit gebied leven veel vicuña’s en lama’s. We kunnen karakteristieke paramo-planten zien, zoals graspollen, chuquiragua, en wilde lupine (chocho de monte), en komt langs de Laguna Cocha Negra. Na ongeveer 5 uur wandelen komen we aan in de Indiaanse gemeenschap van Mechahuasca, waar we overnachten in een eenvoudige berghut op 4200 m. hoogte.

2750M

Chimborazo trekking - Riobamba

Dag 11

Van Mechahuasca trekken we verder langs de noordwestflank van de Chimborazo, over El Arenal. Dit is een zeer droog, woestijnachtig gebied, met kleine paramo-plantjes en kuddes vicuña’s. El Arenal is een van de beste plaatsen om de enorme gletsjers van de Chimborazo te zien. Via de Murallas Rojas (Rode Muren) wandelen we in ca. 7 uur tot aan de Carrel hut op 4800 m. hoogte. Hier wacht het vervoer dat ons terug brengt naar Riobamba waar we overnachten in guesthouse Rincon Aleman.

2730M

Riobamba - Cayambe

Dag 12

De ochtend is ter vrije besteding. Om 12.00 worden we opgehaald in het hotel voor de 4 – 5 uur durende transfer naar Hacienda Guachala, nabij de Cayambe. Dit is Ecuador’s derde hoogste berg, en de hoogste berg ter wereld die op de evenaar ligt.

+
Dag 13
+
Dag 14
+
Dag 15
4650M

Cayambe

Dag 13

Om 10.00 uur worden we in het hotel opgehaald door onze berggidsen. We rijden in 4 wheel drives naar de ingang van het Cayambe-Coca Reservaat. De wagens brengen ons tot dicht bij de berghut op 4650 m. hoogte.  ’s Middags geven de berggidsen in de hut de instructies voor de beklimming. Na het avondeten kunnen we enkele uren slapen.

5790M

Cayambe

Dag 14

Tegen middernacht staan we op en na een licht ontbijt starten we de beklimming over de enorme gletsjers van de Cayambe. De klim naar de top duurt gemiddeld 6 – 7 uur, zodat we precies bij zonsopgang op de top kunnen staan om te genieten van de spectaculaire uitzichten. De afdaling duurt gemiddeld 3 uur. Op de parkeerplaats worden we opgewacht door de chauffeur en vervolgens rijden we via Hacienda Guachala naar Hotel Reina Isabel

Cuyabeno jungle tour

Dag 15

Korte transfer van het hotel naar de luchthaven, waar we vroeg moeten inchecken voor de korte vlucht Lago Agrio. Op de luchthaven van Lago Agrio worden we opgewacht door een medewerker van Cuyabeno Lodge.  Vanuit Lago Agrio rijden we naar de brug over de Cuyabeno rivier. Dit is de ingang van het Cuyabeno Wild Reservaat, waar we per gemotoriseerde kano verder reizen naar de Laguna Grande. Tijdens de kanotocht hebben we kans om apen en exotische vogels te observeren. Tegen het einde van de middag aankomst in de lodge.

+
Dag 16
+
Dag 17
+
Dag 18

Cuyabeno Lodge

Dag 16

Vroeg in de ochtend maken we een korte excursie om vogels en rivierdolfijnen te spotten. Na het ontbijt maken we een wandeling in ,,terra firme’’ regenwoud. De gids geeft onderweg uitleg over het ecosysteem van het Amazone-regenwoud. We maken kennis met planten en bomen die een medicinale toepassing hebben en leren over de gebruiken van de Indiaanse bevolking. Na de lunch en een siësta maken we een tocht over het water in een kano gemaakt van een uitgeholde boomstam. Dit is het igapo vloedwoud, waar de macrolobium-bomen in het water groeien. We kunnen apen en vogels zien. Na het avondeten maken we een wandeling in de jungle op zoek naar dieren die ‘s nachts actief zijn.

Cuyabeno Lodge

Dag 17

Na het ontbijt varen we stroomafwaarts de Cuyabeno rivier tot aan een lokale gemeenschap van Siona indianen. Hier kunnen we leren hoe de ,,cassave’’ (manioc) wordt bereidt en hoe deze Indiaanse groep al eeuwenlang in het regenwoud leeft. We keren terug naar de lodge voor de lunch. ‘s Middags kunnen we een verfrissende duik nemen in de Laguna Grande. ‘s Avonds gaan we met de kano op zoek naar kaaimannen en nachtvogels.

Cuyabeno Lodge

Dag 18

Vroeg in de ochtend kunnen we genieten van de spectaculaire zonsopgang in de jungle en de vele vogels die op dit uur actief zijn. De rest van de dag kunnen er optionele activiteiten worden gedaan, zoals een peddel-excursie op de Laguna Grande of een wandeling in het regenwoud.

+
Dag 19
+
Dag 20
+
Dag 21

Cuyabeno Lodge

Dag 19

Na een vroeg ontbijt varen we met de kano terug naar de brug over de Cuyabeno rivier, vanwaar we per auto weer terugrijden naar Lago Agrio. We worden meteen naar de luchthaven gebracht vanwaar we terugvliegen naar Quito. De middag ist er vrije besteding in Quito. Overnachting in in Hotel Reina Isabel Quito.

Terugvlucht naar Nederland

Dag 20

We vertrekken vandaag weer naar Nederland, aankomst de volgende dag op Schiphol.

Thuiskomst

Dag 21

aankomst Amsterdam.

Ecuador | bergen en jungle Prijzen/Data


Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).

Maatwerk

Inclusief/exclusief


 • Co2 compensatie gehele reis: dus incl vlucht en landarrangement! #duurzaam
 • privé transport vanaf aankomst tot vertrek
 • Engelssprekende Ecuadoraanse trekking-/berggids
 • overnachtingen in Quito en Riobamba (op basis van tweepersoonskamers incl ontbijt)
 • Quito city tour, inclusief gids, transfers en entreegelden
 • alle maaltijden tijdens de 4-daagse jungle tour
 • retourvlucht v.v. Quito naar Lago Agrio
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds
Op trek
 • tijdens de eerste trek overnachtingen in basic hostels
 • tijdens de tweede trek overnachtingen in tweepersoonstenten
 • tijdens beklimming Cayambe of Cotopaxi overnachting in hut
 • alle maaltijden tijdens de trek
 • kampeeruitrusting (tenten, eettent, toilettent, kok en assistent tijdens de tweede trek)
 • afgeven van maximaal 12 kg persoonlijke bagage
 • Engelssprekende gids(en)
 • paarden en paardendrijvers voor bagagetransport
 • Algemene (eventueel) benodigde permits
 • Algemene medicijn- / EHBO-kit
Boek nu

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar Quito (uiteraard boekbaar via ons)
 • Evt. toeslag eenpersoonstent
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Lunch + diner bij hotelovernachtingen
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Fooien begeleidingsploeg (± € 30,-- / ± € 40,--)
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit
 • Vaccinaties
 • voor de beklimming van de Cotopaxi; plastic bergschoenen, stijgijzers, pikkel en gordel, deze kun je ter plaatse lenen !

Ecuador | bergen en jungle files en detail


documenten & informatie


Visum
Visum

Er is geen visum nodig!



Reisinformatie
Reisinformatie

volgt





Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!