Mani Rimdu festival @ Everest

Trektocht Everest Mani Rimdu festival Tengboche Kala Patthar Cho La Gokyo | Snow Leopard 15
Niveau

Uitdagend
Reisduur
24 dagen
Hoogste punt
5545m
Aantal loopdagen
18 dagen
Mani Rimdu festival
vanaf € 1725,-
Mani Rimdufestival, Kala Pattar, Everest BC, Cho La, Gokyo meren & Gokyo Ri

De trek naar de Mount Everest is natuurlijk een van de klassieke tochten in Nepal. Al sinds het begin van de jaren vijftig is dit een geliefd doel geweest, in eerste instantie voor de klimmers en later ook voor wandelaars die nu wel eens met eigen ogen de hoogste berg van de wereld willen zien. Het is ook niet verbazingwekkend dat dit gebied in Nepal het best is ontwikkeld. Het heeft een redelijke toeristische infrastructuur. Men is gewend aan westerlingen en er zijn goede mogelijkheden om bij mensen thuis of in lodges te eten en te overnachten. De Sherpa`s, de bewoners van het gebied zijn door de diverse expedities wereldberoemd geworden door hun volharding, doorzettingsvermogen, humor en openheid. Door hun vele kontakten met de “buitenwereld” zijn de Sherpa`s goed ontwikkeld en ook op de hoogte van de dingen die zich buiten Nepal afspelen. De Sherpa`s zijn boeddhistisch en je zult hier en daar zeker één van die mystieke kloosters kunnen bezoeken.

Lukla en Namche Bazar
Onze trekking begint met een vlucht naar Lukla. Sinds najaar 2019 worden er eigenlijk geen vluchten meer uitgevoerd van Kathmandu naar Lukla (grote spelbreker is mist / slecht weer), maar ga je eerst met de bus van Kathmandu in ong 5 uur naar Ramechhap. Hier overnacht je en de volgende ochtend vlieg je naar Lukla. Op de terugweg vlieg je ook naar Ramechhap en ga je terug naar Kathmandu.
Na aankomst in Lukla lopen we via Phakding naar het op 3500 meter hoogte gelegen Namche Bazar, de hoofdplaats van het legendarische gidsenvolk, de Sherpa’s. We blijven hier minstens één dag extra om nog beter aan de hoogte te wennen.

Mani Rimdu festival, Kala Pattar, Everest basiskamp en Gokyo
Tussen markante bergen, zoals de Thamserku, Kangtega, Ama Dablam en Nuptse , gaat het verder omhoog via het befaamde Thyangboche-klooster, waar we 2 dagen verblijven om het belangrijkste deel van het Mani Rimdu festival bij te kunnen wonen. De zegening van de Sherpa bevolking door de Rinpoche en een dag later de door de monniken opgevoerde kleurrijke gemaskerde dansen, de Chham.  Na het festival volgen we de route via Pangboche, Dingboche en Lobuche naar Gorak Shep aan de voet van de Mount Everest. De wandelberg Kala Pattar is het hoogste punt en het keerpunt van de tocht en het uitzicht is er overweldigend: de bergen Pumori, Lingtren, Khumbutse, Changtse en natuurlijk Mount Everest (8846 m) en Nuptse (7879 m) leveren een panorama op dat niet snel zal worden vergeten! De liefhebbers kunnen de volgende dag het basiskamp van de Mount Everest bezoeken. Vanuit het basiskamp is de top van Everest niet meer te zien, maar de beruchte Khumbu-ijsval levert van vlakbij een fascinerend schouwspel op.

Ben je goed geacclimatiseerd en heb je daarnaast een goede conditie dan is het, ijs en weder dienende, mogelijk de Cho La over te steken naar de Gokyo vallei en dan via Machherma terug naar Namche Bazar, daarna volgen we dezelfde route als de heenweg om zo weer in Lukla uit te komen.

 • Mani Rimdu: Spectaculair Tibetaans Boeddhistisch festival bij het beroemde Tengboche klooster
 • uitzonderlijke trektocht bij de Mt. Everest.
 • het juiste* loopschema: éérst naar Kala Pattar en daarna via Cho La naar Gokyo mede i.v.m. goede acclimatisatie * vraag ons gerust waarom!
 • extra lang genieten van hooggebergte
 • 3 hoogtepunten van meer dan 5300 meter: de Kala Pattar (5545m) aan de voet van Everest, de vergletsjerde bergpas Cho La (5300m) en de Gokyo Ri (5340m)
 • schitterend uitzicht op vier bergen van meer dan 8000 meter!
 • bezoek aan het Everest Basiskamp!

Mani Rimdu festival @ Everest dag tot dag


Reisschema

1 Vlucht A’dam – KTM
2 aankomst KTM, transfer naar hotel, relax/sightseeing
3 briefing, vrije dag Kathmandu, relax/sightseeing,  OF bus naar Ramechhap
4 01. vlucht naar Lukla(2800m), naar Phakding 3uur (2650m)
5 02. naar Namche Bazar 6uur (3450m)
6 03. acclimatisatiedag rondwandeling (3450m)
7 04. naar Thyangboche 6uur (3800m)
8 05. 1 extra dag voor bijwonen van de Chham (gemaskerde dansen Mani Rimdu festival
9 06. naar Pangboche 3uur (4000m)
10 07. naar Pheriche/Dingboche 2uur (4250/4410m)
11 08. acclimatisatietocht naar Chhukhung en terug naar Dingboche 4-5uur (4250/4410m), of optioneel top Nankar Tshang (5062m)
12 09. naar Lobuche 5-6uur (4950m)
13 10. naar uitzichttop Kala Pattar 6-8uur (4950m)
14 11. bezoek Everest BC of relax- /reservedag (4950m)
15 12. naar Dzongla 4uur (4800m)
16 13. via de Cho La (5300 m) naar Dragnag 8uur (4700m)
17 14. naar Gokyo 3uur (4750m)
18 15. naar Gokyo Ri (5400m), afdalen naar Machermo 4+4uur (4400m)
19 16. via Mon La (4000m) naar Namche Bazar 8uur (3450m)
20 17. via Phakding naar Lukla 6-7uur (2800m)
21 18. vlucht Lukla-Ramechhap en bus naar Kathmandu
22 vrije dag, relax/sightseeing
23 Transfer naar airport, vlucht KTM-AMS
24 Aankomst in NL
+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

VERTREK AMSTERDAM

Dag 1

Vlucht vanaf Schiphol naar Nepal

AANKOMST KATHMANDU

Dag 2

Deze dagen zijn gereserveerd voor een vlucht van Amsterdam naar Kathmandu.
Het laatste uur van de vlucht naar Kathmandu heb je al een prachtig uitzicht op de Himalaya, bij goed weer tenminste! Het laatste stukje vlieg je over beboste kammen en rijstvelden de Kathmandu vallei binnen. Je landt op de luchthaven van Kathmandu en een uur later vind je jezelf in eens terug midden in de drukke chaos van de Nepalese hoofdstad.

KATHMANDU, BUS NAAR RAMECHHAP

Dag 3

Kathmandu is de legendarische hoofdstad van het koninkrijk Nepal. Het ligt vrij centraal in Nepal in een vallei op ongeveer 1200 meter hoogte.
Nog geen 60 jaar geleden was Kathmandu niet bereikbaar over de weg en de toenmalige koning Mahendra liet zijn Rolls Royce aan de grens helemaal demonteren en op de ruggen van dragers naar Kathmandu brengen. Daar werd de wagen weer in elkaar gezet om door de koning gebruikt te kunnen worden voor ritjes in de stad. Ook in Kathmandu staat de ontwikkeling niet stil. Veel mensen komen naar de stad om er een betere toekomst te zoeken. In vrij korte tijd is het inwoneraantal omhooggeschoten tot rond de 1 miljoen.
Wat je direct opvalt als je van het vliegveld naar de stad rijdt is de chaos: geiten en schapen lopen op straat, men schijnt zowel links als rechts te rijden; er zijn fietsers, fietsrickshaws, scooter en motorrijders, taxi`s, vrachtwagens en scheef op de wielen staande bussen. De meeste voertuigen zijn ouder dan 15 jaar en uit sommige komen vervaarlijke zwarte roetwolken die beslist onaangenaam zijn als je er net achter rijdt. Bij het inhalen wordt niet gelet op de middenstreep (als die er al is) en met ware doodsverachting zwiept men net voor de aanrijding weer terug op de eigen rijstrook. Gevaarlijk is het overigens nauwelijks want bij nader onderzoek wordt er in Kathmandu niet harder gereden dan 40 kilometer per uur, vaak langzamer, alleen het lijkt in deze drukte wel hard. Veel gebouwen zijn vervallen, maar er wordt ook veel nieuw gebouwd. De vrouwen dragen meest een saree (lange omslagdoek) en het duurt even voordat je alles wat zich aan geuren aanbiedt op een rijtje hebt: wierook, uitlaatgassen, mest, benzine, bloemen, zweet en rottend afval zijn het meest voorkomende. Kortom: een pandemonium aan indrukken dat je in eerste instantie (als je nog nooit buiten Westers gebied bent geweest) een cultuurshock kan bezorgen.

Sinds najaar 2019 worden er eigenlijk geen vluchten meer uitgevoerd van Kathmandu naar Lukla (grote spelbreker is mist / slecht weer), maar ga je eerst met de bus van Kathmandu in ong 5 uur naar Ramechhap. Hier overnacht je en de volgende ochtend vlieg je naar Lukla. Op de terugweg vlieg je ook naar Ramechhap en ga je terug naar Kathmandu.

Mocht het wel weer mogelijk worden om direct van/naar Lukla te vliegen vanuit Kathmandu, dan zullen we samen met onze agent naar de omboekmogelijkheden kijken. Idealiter laten we iedereen direct van/naar Lukla vliegen, maar het risico dat je vertraging oploopt is wezenlijk. Bij de start van de tocht is dat vervelend want je loopt direct achter de feiten aan. Op de terugweg kan het ronduit funest zijn in verband met mogelijk missen van de intercontinentale retourvlucht. Dus om de logistiek van de trektocht maximaal te kunnen garanderen, is de prijs die je betaalt dat je tweemaal een oncomfortabele busrit voor lief moet nemen (welke ten koste gaat van een halve dag Kathmandu).

 

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6

VLUCHT LUKLA, NAAR PHAKDING

Dag 4

Vanuit Ramechhap vliegen we naar Solu Khumbu, het Everest-gebied. De toppen van de Langtang, Jugal en Rolwaling Himal trekken aan het oog voorbij en na ongeveer 45 minuten landen we op de spannende airstrip van Lukla.

Het pad naar het ‘Dak van de Wereld’ begint met een afdaling naar de Dudh Kosi (= Melkrivier). Onderweg passeren we (het liefst linksom om een goed sonam af te dwingen!) gebedsmolens, gebedsmuren en rotsblokken die kleurig versierd zijn met spreuken en gebedsvlaggen. We overnachten in Phakding, met zijn eerste lange hangbrug over de rivier. (3 uur, 2650m)

NAMCHE BAZAR

Dag 5

Het pad langs de Dudh Kosi loopt ‘Nepali flat’ en voert over verschillende hangbruggen. Bij Jorsale is het toegangshek van het Sagarmatha National Park, dat beroemd is vanwege zijn flora en fauna. Bij de checkpost wordt de permit gecontroleerd en betaalt de sirdar de national park fee. In de pijnboombossen leven onder meer tahrs (wilde geiten), muskusherten en de danphe, een blauwe fazant die het wapen van Nepal opfleurt. Hoog boven het dal uit torenen de eerste sneeuwbergen (Kusum Kanguru en de Thamserku) op. Direct na de laatste hangbrug begint de steile klim van 600 meter naar Namche Bazar. Bij helder weer hebben we op een hoekje van dit schitterende bospad misschien een eerste blik op de verre Mount Everest! Na de vele haarspeldbochten toch nog onverwacht bereiken we het drukke, maar gezellige marktplaatsje Namche Bazar. (6 uur, 3450m)

NAMCHE BAZAR, RUSTDAG

Dag 6

Een welverdiende vrije dag, bedoeld voor de noodzakelijke hoogte-aanpassing. Niet om 6 uur, maar om 7 uur thee op bed. In en rondom Namche Bazar is voldoende te bezichtigen, zoals: de Tibetaanse (zaterdag)markt bij de stupa, souvenirwinkels, bakkerijen, het Sherpa-museum (met expositie klimgeschiedenis Everest) en het National Park Headoffice (met expositie). Wie zich fit voelt, kan een rondwandeling maken naar het hogergelegen Khumjung en het Everest View Hotel. Wie Mount Everest en het verdere verloop van de tocht wil zien zonder ver te stijgen, maakt een kans bij het National Park Headoffice (achter het legerkamp).

+
Dag 7
+
Dag 8
+
Dag 9

Thyangboche, zegening Sherpa

Dag 7

In de ochtend kan er vanaf het brede, gemakkelijke pad volop genoten worden van de uitzichten op de Ama Dablam en de kolossale Nuptse-Lhotse-wand waar de top van de Mount Everest nog net bovenuit steekt. Ook de kam waarop het Thyangboche-klooster ligt, is al van veraf zichtbaar. Het pad duikt weer in de diepe, beboste kloof van de Dudh Kosi. Na de lunch wacht ons nog de twee uur durende klim naar het Thyangboche-klooster door prachtige bossen. Dit klooster is in 1988 bijna geheel afgebrand, maar dankzij buitenlandse steun in 1993 feestelijk heropend tijdens het Mani Rimdu-festival. Dit jaarlijkse najaarsfestival is beroemd geworden door de maskerdansen die de monniken opvoeren.
We overnachten hier in één van de lodges naast het klooster (5 uur, 3800m)

Chham, gemaskerde dansen

Dag 8

Op deze dag van het festival zal alles in het teken staan van de gemaskerde dansen (Chham)

NB: De mogelijkheid om het festival bij te kunnen wonen is mede afhankelijk van de planning: Soms wil de hoofdlama op het állerlaatste moment het festival met 1 of 2 dagen verzetten. We proberen ter plekke dan de beste oplossing te vinden. We hebben een ruim en flexibel schema, maar de kans is echter aanwezig dat het festival tijdens de trekkingdagen plaatsvindt en dan dus niet bezocht kan worden.

PANGBOCHE

Dag 9

Een korte dag om verder te wennen aan de hoogte. Het bospad daalt af naar de rivier, die zich door een smalle kloof perst, waar we over een spannende hangbrug naar de overkant lopen. De Ama Dablam wordt steeds dominanter. We stijgen daarna geleidelijk boven de boomgrens uit. Pangboche is als Sherpa-nederzetting vrij typisch gebleven doordat er weinig toeristen overnachten. In het klooster werd een heuse yetiscalp bewaard, maar deze is helaas gestolen. (3 uur, 4000m)

+
Dag 10
+
Dag 11
+
Dag 12

Dingboche

Dag 10

In het kale landschap voorbij Pangboche wonen nog maar weinig mensen permanent. In de zomer grazen er yaks. Pheriche is een klein dorp met enkele lodges en de kliniek van de Himalayan Rescue Association waar regelmatig hoogtezieke trekkers langs komen die in te korte tijd naar boven zijn gestormd. Er zit dan niets anders op dan afdalen. We overnachten in Pheriche of het nabijgelegen Dingboche (5 uur, 4250/4410m)

RUST-ACCLIMATISATIEDAG

Dag 11

Deze dag is te gebruiken als een rustdag en/of acclimatisatiedag, want het is goed om nog een keer op dezelfde hoogte te overnachten voordat we verder naar boven gaan. Wie zich goed voelt kan een schitterende wandeling maken richting Chhukhung in de Imja-vallei, om de hoek van Ama Dablam. Dit dal is omsloten door prachtige ijswanden en met helder weer is het uitzicht op Lhotse en Makalu vanuit dit dal fantastisch! De route loopt onderlangs de kolossale Lhotse-Nuptsewand (4-5 uur heen en weer).
Optioneel: Wie zich goed voelt kan boven Dingboche de eerste keer boven de 5000 klimmen. De Nankar Tshang staat met 5062 meter als zelfstandige top op de kaarten. Bij helder weer is het uitzicht op de noordwand van de Ama Dablam vanaf deze top fantastisch. We hebben ook mooi uitzicht op de hoofdkam waarvan de Pokalde de meest noordelijke top is.

Lobuche

Dag 12

Na deze rustdag volgt de etappe naar het hoogste overnachting van de tocht. De dag begint adembenemend mooi. De vlakte die we oversteken wordt omringd door hoge bergen en de struiken zijn bedekt met een laagje rijp. Uiteindelijk gaat het pad omhoog en loopt verder over de morenen van de Khumbu-gletsjer. Het is vreemd om te merken hoe het lichaam op de hoogte reageert; een korte klim kost veel lucht en kracht en het is bijna niet mogelijk om nog vlot door te lopen. De omgeving is ruig en ontzagwekkend, een mens in deze omgeving is een nietig wezen en het is een bijzondere gewaarwording om dat te ontdekken. We overnachten in het koude Lobuche, op de zijmorene van de Khumbu-gletsjer. Er zijn hier nog slechts enkele lodges. (5-6 uur, 4950m)

+
Dag 13
+
Dag 14
+
Dag 15

Gorak Shep

Dag 13

De goed-geacclimatiseerden staan vroeg op (5 uur) om het hoog(s)tepunt van deze tocht te bezoeken: de Kala Pattar, 5545m. Het is prachtig om de zon te zien opkomen en op de bergtoppen rondom het eerste licht te zien verschijnen. We steken een zijarm van de Khumbugletsjer over. Na twee uur lopen wordt Gorak Shep (5150 m) bereikt, waar Kala Pattar goed te zien is. Het lijkt een makkelijk te beklimmen heuvel, maar schijn bedriegt want op 5000 meter hoogte is geen enkele klim meer makkelijk! Uiteindelijk na ongeveer 1,5 à 2 uur klimmen wordt de top bereikt. Deze beproeving wordt dubbel en dwars beloond met een magnifiek en overweldigend uitzicht van 360 graden. Natuurlijk wordt de blik het eerst getrokken naar de Mount Everest en de Khumbu-ijsval met daarnaast de Nuptse. Maar ook fraaie bergen als de Pumori en de Ama Dablam blijven de aandacht opeisen. We dalen af terug naar Gorak Shep. (6-8 uur, 5150m).

bezoek Everest BC of relax- /reservedag (4950m)

Dag 14

Een dag extra  op hoogte – om te genieten van de uitzichten en te relaxen of – voor de liefhebbers – een dagtocht heen en terug naar het beroemde Everest basiskamp! De top van de Mount Everest is vanuit het basiskamp niet te zien, maar de formaties van de Khumbu-ijsval zijn bijzonder indrukwekkend.

Dzongla

Dag 15

Vandaag maar een halve dag om uit te rusten en om krachten te verzamelen voor morgen. Tot voorbij Lobuche lopen we terug over het hoofdpad. Dan steken we het beekje over en stijgen over een smal bergpaadje langs de bergflank een zijdal in. De Ama Dablam laat zich goed bewonderen en dichterbij komen de steile noordwand van de Cholatse en de Lobuche Peak in beeld, waar we tussendoor wandelen naar de zomernederzetting Dzongla. (4 uur, 4800m)

+
Dag 16
+
Dag 17
+
Dag 18

Dragnag

Dag 16

De Cho La is de hoge bergpas van de Khumbu-vallei naar de Gokyo-vallei. Hoewel de Cho La met zijn 5300 meter lager is dan de Kala Pattar, vraagt het alpine terrein (rotsblokken, smalle paden, sneeuw en ijs) om wat meer bergwandelervaring dan de klassieke route. De pasovergang begint met een smalle rotsband waarover naar de gletsjer wordt gewandeld en soms een stukje geklauterd. Over de kleine ijsvlakte bereiken we het hoogste punt, waar vandaan we de bergen van de Rolwaling Himal kunnen onderscheiden, een nieuw panorama. Tijdens de afdaling is het bij het steile begin nog even goed opletten.Daarna is het vooral nog ver naar Dragnag.(8uur, 4700m)

Gokyo

Dag 17

Dragnag ligt pal aan de zijmorene van de Ngozumba-gletsjer. We beklimmen de puinrug en steken de langste gletsjer van Nepal over, een onder rotsblokken bedolven ijstong. Achter de westelijke zijmorene (aan de overkant) bereiken we het eerste bergmeer en lopen verder naar Gokyo, dat aan het tweede bergmeer ligt. De Cho Oyu weerspiegelt in het smaragdgroene water. (3 uur, 4750m)

Machermo

Dag 18

Net als de Kala Pattar is de Gokyo Ri (5400m) misschien geen moeilijke top, maar het hoogteverschil is nog altijd 700 meter. Doordat we vier dagen langer onderweg zijn en we beter geacclimatiseerd zijn, gaat deze steile bult waarschijnlijk net iets gemakkelijker. Vanaf de top hebben we een eenmalig uitzicht op de brede ijswand van de Cho Oyu in het noorden en op de Mount Everest, Lhotse en Makalu in het oosten. We dalen af naar Gokyo en keren dan de Cho Oyu de rug toe. Via Pangka wandelen we naar Machermo. (4+4 uur, 4400m)

+
Dag 19
+
Dag 20
+
Dag 21

NAMCHE BAZAR

Dag 19

We dalen verder af door de Gokyo-vallei over de westelijke oever van de Dudh Kosi. We passeren typische Sherpadorpen met ommuurde akkers. Het eind van de vallei wordt steeds bosrijker. Bij Phortse begint de klim naar de Mon La, een bergpas van 4000 meter, met een fantastisch uitzicht over het Khumbu-dal en de daar bovenuit torenende zes- en zevenduizenders! We dalen af naar Namche Bazar (8 uur, 3450m)

Lukla

Dag 20

Over het hoofdpad van de Everesttrektocht dalen we verder af eerst naar Phakding. Het pad is bekend van de heenweg, maar het oog vangt weer andere details op, dan op de heenweg. Vanaf Ghat begint de klim naar Lukla, het eindpunt van de tocht. (6-7 uur, 2800m)

VLUCHT LUKLA-RAMECHHAP, BUS NAAR KATHMANDU

Dag 21

Het wachten op deze vliegtuigjes is altijd een wat nerveuze bezigheid. Het is nooit zeker of het weer goed blijft of dat er toch weer meer wachtenden voor ons zijn. Uiteindelijk is het dan zover. We zitten in het 19-persoons vliegtuigje en stuiteren de steile startbaan af. Spectaculair! De Twinotters vliegen af en aan.

We vliegen naar Ramechhap waar de bus ons opwacht en weer terugbrengt naar Kathmandu, waar de drukte na drie weken in de bergen, ons rauw op het dak valt. Mocht je om een of andere reden niet met de reguliere vlucht kunnen vertrekken dan kunnen we alsnog een helikopter inschakelen. De meerkosten voor deze operatie wordt over de deelnemers verdeeld.

+
Dag 22
+
Dag 23
+
Dag 24

KATHMANDU, VRIJE DAG

Dag 22

Douchen, souvenirs kopen, genieten op één van de vele terrasjes in de stad, even naar huis bellen om vast verhaal te doen, e-mailen in één van de cybercafé`s, stoere verhalen vertellen aan degenen die net zijn aangekomen, nog even naar die tempel die we nog niet gezien hadden of luieren in de tuin van het hotel.

VERTREK NEPAL

Dag 23

Vertrek uit Kathmandu, de volgende dag komen we aan in Amsterdam.

AANKOMST IN NEDERLAND

Dag 24

Aankomst Amsterdam.

Mani Rimdu festival @ Everest Prijzen/Data


Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).

21 okt t/m 13 nov 2023
Mani Rimdu festival @ Everest
€ 1725,-

Inclusief/exclusief


 • Groepsvervoer vanuit Kathmandu naar start trektocht v.v.
 • Binnenlandse vlucht(-en) incl tax Lukla of Ramechhap
 • Hotel middenklasse obv 2-pers kamer incl ontbijt
 • Voorbereidingsbijeenkomst
 • Lokale briefing op bestemming
 • Co2 compensate gehele reis: dus incl tickets en volledige landarrangement!
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds
Op trek
 • Overnachtingen in lodges (excl maaltijden)
 • Engelssprekende Nepalese gids(en)
 • Dragers (voor bagagevervoer trektocht: max 14 kg per persoon)
 • Alle benodigde peak en/of trekking permits, entree Conservation Area, TIMS (Tourist Information Management System)
 • Algemene medicijn- / EHBO-kit
Boek nu

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
 • Luchthaven transfers in Nepal (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer
 • Evt. kosten huurmaterialen (bijv. slaapzak, donsjas)
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Lunch + diner bij hotelovernachtingen
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Fooien begeleidingsploeg
 • Visum
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit
 • Vaccinaties
 • Entree voor sights in Kathmandu zoals bijv. Durbar Square, musea en tempels (€ 1,-- tot € 5,--, Bhaktapur € 15,--)

Mani Rimdu festival @ Everest files en detail


documenten & informatie


Visumformulier
Visumformulier

Download hier het visumformulier.Algemene info Nepal
Algemene info Nepal

Download hier de achtergrondinformatie Nepal.Download
Reisinformatie
Reisinformatie

Download hier de praktische reisinformatie incl paklijst.Download


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!