Nanda Devi Basiskamp

Niveau

Gemiddeld
Reisduur
22 dagen
Hoogste punt
4500m
Aantal loopdagen
14 dagen
Korting 1ste boekers!
(zie incl/excl)
vanaf € 2395,-
Amphitheather van 7000 m+ bergen

Een fascinerende trektocht naar een zelden bezocht deel van de Indiase Himalaya in Garhwal en Kumaon. Het is een reis via de oude Tibetaanse handelsroutes naar één van India’s heilige bergen: Nanda Devi, de ‘Godin van Vreugde’ (7818 m)

Garhwal is een fabelachtig mooi gebied van het Himalayagebergte grenzend aan het westelijke deel van Nepal. Tot het moment dat Nepal toeristen ging toelaten in 1949, was het gebied het centrum waar veel van de vroege Himalaya-exploratie geschiedde door mannen als Longstaff, Shipton en Tilman.
Vanaf 1949 heeft Nepal, met het grootste aantal van de hoogste bergen ter wereld, de meeste klimmers en wandelaars aangetrokken en is Garhwal grotendeels vergeten. Een groot voordeel van deze regio is dus dat er we er nooit veel andere bergliefhebbers zullen tegenkomen.

De reis verloopt vanuit Delhi via Almora en Munsyari naar de bovenloop van de Pachhu vallei voert. Van hier maken we een tocht naar Nanda Devi’s basiskamp. Col. Tom Longstaff ‘ontdekte’ deze vallei na zijn mislukte poging om Nanda Devi te beklimmen in 1905!

De hoogtepunten van de reis volgen nu snel op elkaar. Eerst naar de Milam vallei en naar de Milam gletsjer. We wanen ons af en toe in een verticaal amfitheater met pieken van meer dan 7000 meter hoogte boven ons. Door de Gauri Ganga vallei bereiken we het Nanda Devi East basiskamp waar we een dag blijven om te genieten van het hooggebergte.
Daarna is het tijd voor de terugtocht via de Bridge Ganga Pass (4400m) of via de hoge Ralam pas (5600m) naar Munsyari waar de trektocht eindigt. Via Almora terug naar Delhi.

 

 • Afgelegen en daardoor zelden belopen
 • Godin van Vreugde - Nanda Devi
 • Bezoek basiskamp
 • Amphitheather van 7000m+ bergen

Nanda Devi Basiskamp dag tot dag


Een avontuurlijke reis naar een land als India kan nooit van minuut tot minuut worden gepland. Het ‘nieuwe en onbekende’ (en daarmee ook het onverwachte) zal voor ons altijd een belangrijk element blijven. Deze routebeschrijving is daarom slechts een leidraad, waarvan onderweg kan worden afgeweken.
De verantwoordelijke lokale gids beslist hoe lang de looptrajecten zijn en waar de kampen worden opgezet; indien mogelijk in samenspraak met de groep. Factoren die bij deze beslissing een rol spelen, zijn de veiligheid van de groep, de vorm van deelnemers én begeleiding en de plaatselijke omstandigheden, zoals het weer, de dragers en de beschikbaarheid van stromend water.

Reisschema
01. Aankomst delhi
02. Sightseeing Delhi, transfer treinstation voor nachttrein naar Kathgodam
03. Rit naar Almora (4 uur)
04. Rit naar Munsyari (8 uur)
05. Start trek, kamp in Lilam 5uur (1900 m)
06. Trek naar Bugdiar 7uur (2700 m)
07. Trek naar Rilkote 6 uur (3200 m)
08. Trek naar Ganaghar 6 uur (3300 m)
09. Rust-/Acclimatisatiedag (bijv richting Nanda Devi’s Longstaff Col tot ong. 4000 m)
10. Trek naar Milam 6 uur (3300 m)
11. Dagtocht naar Milam Glacier 8 uur (4100 m), kamp in Milam
12. Trek naar Nanda Devi East Basiskamp 6-7 uur (3900 m)
13. In en bij Nanda Devi Basiskamp
14 t/m 18 trek terug via Bridge Ganga Pass (4400 m) naar Munsyari (of optioneel via Ralam Pass 5600 m)
19. Rijden naar Kausani of Almora
20. Terugrijden naar Delhi
21. Aankomst in Delhi en ’s avonds naar luchthaven voor terugvlucht.
22. Aankomst in Nederland

+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Aankomst Delhi

Dag 1

Vlucht naar Delhi. Transfer naar het hotel.

Sightseeing Delhi, transfer treinstation voor nachttrein naar Kathgodam

Dag 2

Sightseeing Delhi, transfer naar treinstation. Airconditioned slaaptrein naar Kathgodam.

Rit naar Almora (4 uur)

Dag 3

Na aankomst op het station in Kathgodam worden we opgehaald voor de transfer naar Almora. Het is ongeveer vier uur rijden naar KMVK Tourist Bungalow in Almora. Het is een plezierige rit door de bossen met mooie uitzichten. Almora is een zeer pittoresk plaatsje, waarvan de ontstaansgeschiedenis bij de Chand Dynasty uit 1560 ligt. Tegenwoordig is Almora een belangrijke marktplaats en het administratieve centrum van de regio.

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6

Rit naar Munsyari (8 uur)

Dag 4

Na een vroeg ontbijt rijden we naar Munsyari (2000 m), het beginpunt van de trekking. De acht uur durende rit over slechts 197 km voert door beboste heuvels en uitgestrekte rijstterrassen. We overnachten in een lodge.

Start trek, kamp in Lilam 5uur (1900 m)

Dag 5

Na het regelen van de formaliteiten en het opladen van de pony’s gaan we op pad. We beginnen de trekking met een rustige inlooptocht langs de rivier Gori Ganga. Door weelderige pijnboombossen bereiken we na ongeveer 4 uur lopen Lilam (1900 m). Lilam is een klein gehucht waar de inwoners van het hoger gelegen Milam overwinteren. (4-5 uur)

Trek naar Bugdiar 7uur (2700 m)

Dag 6

Door bossen en (in het voorjaar bloeiende) Himalaya weides klimmen we geleidelijk aan omhoog. Waar de Ralam en Gori Ganga samenkomen, wordt het pad steiler. We klimmen omhoog tot op Lilma Ridge (2850 m), vanwaar we een schitterende uitzicht hebben op de omgeving. Daarna dalen we af naar Bugdiar (2700 m), de kampplaats voor vannacht. (6-7 uur)

+
Dag 7
+
Dag 8
+
Dag 9

Trek naar Rilkote 6uur (3200 m)

Dag 7

Na het ontbijt starten we met een steile klim naar een opvallende, overhangende rots, waar volgende legendes een van de lokale goden woont. Dan opent de vallei zich. We passeren twee indrukwekkende watervallen. Na de groene bossen van de afgelopen dagen komen we vervolgens in droger gebied. Het laatste stuk van vandaag klimt vanaf de teashop in Mapang naar de kampplaats bij Rilkote (3200 m, 6 uur)

Trek naar Ganaghar 6 uur (3300 m)

Dag 8

De route loopt door het droge landschap langs verscheidene kleine dorpjes naar het grotere dorp Burphu, gelegen aan de voet van de imposante Burphu Peak (6300 m). De huizen van Burphu zijn schitterend versierd met houtsnijwerk in de deuren en raamkozijnen. We lopen verder naar Ganghar (3300 m), vanwaar we voor het eerst uitzicht hebben op de Nanda Devi East. (6 uur)

Rust-/Acclimatisatiedag (bijv richting Nanda Devi's Longstaff Col tot 4000m)

Dag 9

Exploratiedag Pacchu vallei
Een steil en small paadje leidt vanaf de kampplaats naar de Pacchu vallei. De noordoost wand van de Nanda Devi East, die hoog boven de Pacchu gletsjer uittorent, domineert het uitzicht. Het eerste stuk van het pad voert door bossen van dwergrhodondendrons, alvorens de Himalaya weides en hogerop de gletsjermorenen te bereiken. Bij de eerste niet-sucesvolle poging in 1905 om de Nanda Devi East te beklimmen kwam Tom Longstaff door deze vallei. De Longstaff Col (5910 m), de bergpas naar het dal ten zuiden van Pacchu is naar hem vernoemd. Na te hebben genoten van het uitzicht op de hoger gelegen pas, lopen we terug naar de kampplaats bij Ganghar. (6 uur)

+
Dag 10
+
Dag 11
+
Dag 12

Trek naar Milam 6uur (3300 m)

Dag 10

We lopen terug naar Burphu om daar de rivier de Gori Ganga via een houten brug over te steken. De route naar Milam biedt grandioze uitzichten op de noordwand van de Nanda Devi toppen, de pieken van het Nanda Devi Sanctuary en de Hardeol-groep. Na een flinke klim bereiken we het dorp Milam (4100 m), dat op de voormalige handelsroute tussen Kumaon en Tibet ligt. Vroeger was het dorp omgeven dor graanvelden en woonden hier meer dan 500 huishoudens, waaronder de welvarende kooplieden. Nu is het dorp gereduceerd tot slechts een paar bewoonde hutjes.

Dagtocht naar Milam Glacier 8 uur (4100 m), kamp in Milam

Dag 11

Exploratiedag Milam gletsjer
Vandaag kunnen we het gebied boven Milam verkennen. Eerst klimmen we naar Segchakund, gelegen boven de Milam gletsjer. De Milam gletsjer is de grootste gletsjer van de Kumaon Himalaya. Het paadje voert naar het punt waar meerdere grote rivieren samenvloeien. We staan midden in een spectaculair amfitheater van meer dan 7000 meter hoge sneeuwpieken, waaronder de Trishuli. Na de lunch dalen we weer af naar Milam. (8 uur)

Trek naar Nanda Devi East Basiskamp 6-7 uur (3900 m)

Dag 12

Van Milam dalen we af door de Gauri Ganga vallei. Bij Burphu steken we de rivier over om vervolgens het smalle dal ten westen van Martoli in te slaan. We volgen het dal omhoog naar het Nanda Devi Basecamp (3900 m, 6-7 uur)

+
Dag 13
+
Dag 14
+
Dag 15

In en bij Nanda Devi Basiskamp

Dag 13

Rustdag in Nanda Devi Basecamp.

t/m 18 trek terug via Bridge Ganga Pass (4400 m) naar Munsyari

Dag 14

In vijf dagen tijd lopen we via de 4400 meter hoge Bridge Ganga Pass (of evt de 5600 m Ralam pas) weer terug naar Munsyari, waar we twee weken geleden deze spectaculaire trektocht begonnen.

t/m 18 trek terug via Bridge Ganga Pass (4400m) naar Munsyari

Dag 15
+
Dag 16
+
Dag 17
+
Dag 18

t/m 18 trek terug via Bridge Ganga Pass (4400m) naar Munsyari

Dag 16

t/m 18 trek terug via Bridge Ganga Pass (4400m) naar Munsyari

Dag 17

t/m 18 trek terug via Bridge Ganga Pass (4400m) naar Munsyari

Dag 18

Na de trektocht rijden we naar Binsar.

+
Dag 19
+
Dag 20
+
Dag 21

Rijden naar Kausani of Almora

Dag 19

Transfer naar Kausani of Almora (8 uur, 146km)
Onderweg bezoeken we Bageshwar, dat 42 kilometer voor Kausani ligt. Bageshwar is een belangrijk pelgrimoord voor Shavieten. De beroemde Baghnath tempel, gebouwd door koning Lakshmi Chand in 1602 voor Christus, torent hoog boven de stad uit. Vlak voor Kausani stoppen we nogmaals om Baijnath te bezichtigen. Langs de gehele oever van de Gomti rivier liggen prachtige tempels uit de 13e en 14e eeuw. De tempels zijn versierd met intrigerende gravures en metselwerk.

Terugrijden naar Delhi

Dag 20

Transfer richting Delhi, waar we de volgende ochtend pas aankomen. We overnachten in Ramnagar.

Aankomst in Delhi en 's avonds naar luchthaven voor terugvlucht.

Dag 21

In de loop van de ochtend komen we aan in Delhi. De middag kunnen we vrij besteden. ’s Avonds is er transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam.

+
Dag 22

Aankomst in Nederland

Dag 22

Nanda Devi Basiskamp Prijzen/Data


Eerstboekers korting
Tijdig boeken biedt naast goedkopere vliegtickets o.a. nog het voordeel van de eerstboekers-korting voor deze reis:
€ 100 p.p. voor de 1ste en 2de boeker
€ 75 p.p. voor de 3de en 4de boeker.
De korting is – indien nog van toepassing – reeds verdisconteerd in de reissom!
Reguliere reissom 2020: € 2495


Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).

23 mei t/m 13 jun 2020
Nanda Devi Basiskamp
€ 2395,-
19 sep t/m 10 okt 2020
Nanda Devi Basiskamp
€ 2395,-

Inclusief/exclusief


 • Hotel in Delhi op basis van logies en ontbijt
 • De rest van de trektocht is op basis van volpension
 • Al het vervoer in en buiten Delhi: non-airco vervoer (Jeep, auto etc. ,afhankelijk van beschikbaarheid & aantal deelnemers)
 • Treinticket
 • Lokale briefing op bestemming
 • Korting voor eerste boekers! Reissom euro 2000-3000 (deeln 1+2: €100pp, deeln 3+4: € 75pp)
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds
Op trek
 • 3 maaltijden per dag (op de kampeerdagen wanneer de keukenploeg de maaltijden verzorgt)
 • Overnachtingen in tweepersoonstenten (incl. slaapmatje)
 • Gebruik van keukenmateriaal, borden, mokken, bestek etc.
 • Eettent, tafels & stoelen.
 • Engelssprekende lokale gids(en)
 • Trekking personeel: Kok, gids, helpers, pony’s en eten etc.
 • Het vervoer in en buiten Delhi: non-airco vervoer (Jeep, auto etc. ,afhankelijk van beschikbaarheid & aantal deelnemers)
 • Alle (inter)nationale belastingen, brandstof, chauffeur & bijrijder
 • Algemene medicijn- / EHBO-kit
 • Entrees & benodigde entreepermits voor de Nanda Devi Zone.
Boek nu

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
 • Greenseat (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
 • Luchthaven transfers in India (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
 • Evt. toeslag eenpersoonstent
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer
 • Evt. kosten huurmaterialen (bijv. slaapzak, donsjas)
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Reserveringskosten € 20,-- per nota
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • Luchthaventax(en)
 • Lunch + diner bij hotelovernachtingen
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Fooien begeleidingsploeg
 • Visum
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit
 • Vaccinaties
 • Video / foto camera vergoedingen, entreegelden voor de monumenten en bezienswaardigheden in Delhi

Nanda Devi Basiskamp files en detail


documenten & informatie


Algemene reisinformatie
Algemene reisinformatie

Bekijk hier de algemene reisinformatie incl paklijst.Download


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!