Nanda Devi Basiskamp

Trektocht India Garhwal Nanda Devi Santuary Basiskamp | Snow Leopard (57)
Niveau

Gemiddeld
Reisduur
22 dagen
Hoogste punt
4500m
Aantal loopdagen
14 dagen
Korting 1ste boekers!
(zie incl/excl)
Amphitheather van 7000 m+ bergen

Een fascinerende trektocht naar een zelden bezocht deel van de Indiase Himalaya in Garhwal en Kumaon. Het is een reis via de oude Tibetaanse handelsroutes naar één van India’s heilige bergen: Nanda Devi, de ‘Godin van Vreugde’ (7818 m)

Garhwal is een fabelachtig mooi gebied van het Himalayagebergte grenzend aan het westelijke deel van Nepal. Tot het moment dat Nepal toeristen ging toelaten in 1949, was het gebied het centrum waar veel van de vroege Himalaya-exploratie geschiedde door mannen als Longstaff, Shipton en Tilman.
Vanaf 1949 heeft Nepal, met het grootste aantal van de hoogste bergen ter wereld, de meeste klimmers en wandelaars aangetrokken en is Garhwal grotendeels vergeten. Een groot voordeel van deze regio is dus dat er we er nooit veel andere bergliefhebbers zullen tegenkomen.

De reis verloopt vanuit Delhi via Almora en Munsyari naar de bovenloop van de Pachhu vallei voert. Van hier maken we een tocht naar Nanda Devi’s basiskamp. Col. Tom Longstaff ‘ontdekte’ deze vallei na zijn mislukte poging om Nanda Devi te beklimmen in 1905!

De hoogtepunten van de reis volgen nu snel op elkaar. Eerst naar de Milam vallei en naar de Milam gletsjer. We wanen ons af en toe in een verticaal amfitheater met pieken van meer dan 7000 meter hoogte boven ons. Door de Gauri Ganga vallei bereiken we het Nanda Devi East basiskamp waar we een dag blijven om te genieten van het hooggebergte.
Daarna is het tijd voor de terugtocht via de Bridge Ganga Pass (4400m) of via de hoge Ralam pas (5600m) naar Munsyari waar de trektocht eindigt. Via Almora terug naar Delhi.

 

 • Afgelegen en daardoor zelden belopen
 • Godin van Vreugde - Nanda Devi
 • Bezoek basiskamp
 • Amphitheather van 7000m+ bergen

Nanda Devi Basiskamp dag tot dag


Een avontuurlijke reis naar een land als India kan nooit van minuut tot minuut worden gepland. Het ‘nieuwe en onbekende’ (en daarmee ook het onverwachte) zal voor ons altijd een belangrijk element blijven. Deze routebeschrijving is daarom slechts een leidraad, waarvan onderweg kan worden afgeweken.
De verantwoordelijke lokale gids beslist hoe lang de looptrajecten zijn en waar de kampen worden opgezet; indien mogelijk in samenspraak met de groep. Factoren die bij deze beslissing een rol spelen, zijn de veiligheid van de groep, de vorm van deelnemers én begeleiding en de plaatselijke omstandigheden, zoals het weer, de dragers en de beschikbaarheid van stromend water.

Reisschema
01. Vertrek naar Delhi, aankomst ’s nachts
02. Sightseeing Delhi, transfer treinstation voor nachttrein naar Kathgodam
03. Rit naar Almora (4 uur)
04. Rit naar Munsyari (8 uur)
05. Start trek, kamp in Lilam 5uur (1900 m)
06. Trek naar Bugdiar 7uur (2700 m)
07. Trek naar Rilkote 6 uur (3200 m)
08. Trek naar Ganaghar 6 uur (3300 m)
09. Trek naar Nada Devi BC (3900 m)
10. (na lunch) retour naar Ganaghar (3300 m)
11. Trek naar Milam 6 uur (3000 m)
12. Dagtocht naar Milam Glacier 5 uur (4100 m), kamp in Milam
13. Trek naar Tola Village (3000 m)
14. Trek via Bridge Ganga Pass (4400 m) naar Munsyari (of optioneel via Ralam Pass 5600 m) naar Bakri Thor (3700 m)
15. Trek Bakri Thor naar Marjhali (3900 m)
16. Trek Marjhali naar Lingurani Village (2000 m)
17. Trek Lingurani Village naar Pato Village (2000 m)
18. Trek Pato Village naar Chilam, rijden Dhar-Munsyari (2200 m)
19. Rijden van Munsyari naar Binsar (2400m)
20. Binsar National Park (2400 m)
21. Rijden naar Delhi, ’s avonds naar vliegveld
22. Vlucht en aankomst in Nederland

+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Vlucht en aankomst Delhi

Dag 1

Vlucht naar Delhi. Aankomst ’s nachts en transfer naar het hotel.

Sightseeing Delhi, transfer treinstation voor nachttrein naar Kathgodam

Dag 2

Sightseeing Delhi, transfer naar treinstation. Airconditioned slaaptrein naar Kathgodam.

 

Delhi s/s – (Train) – Kathgodam (B /- /D )

Na het ontbijt een halve dag sightseeing in Delhi. De Jame masjid, riksja-rit door Oud Delhi , het rode fort, het labyrint van nauwe straatjes in Oud Delhi,  havelis (oude en vaak bijzondere huizen) , en de kleurrijke bazaars. Later op de dag gaan we naar het station voor de slaaptrein naar Kathgodam.

 

1800M

Rit naar Almora 110km 3-4uur

Dag 3

Na aankomst op het station in Kathgodam worden we opgehaald voor de transfer naar Almora. Het is ongeveer vier uur rijden naar KMVK Tourist Bungalow in Almora. Het is een plezierige rit door de bossen met mooie uitzichten. Almora is een zeer pittoresk plaatsje, waarvan de ontstaansgeschiedenis bij de Chand Dynasty uit 1560 ligt. Tegenwoordig is Almora een belangrijke marktplaats en het administratieve centrum van de regio.

 

 

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6
2100M

Rit naar Munsyari 250km 8uur

Dag 4

Na een vroeg ontbijt rijden we naar Munsyari (2100 m), het beginpunt van de trekking. De acht uur durende rit over slechts 197 km voert door beboste heuvels en uitgestrekte rijstterrassen. We overnachten in een guest house / lodge.

 

 

1800M

Start trek, kamp in Lilam 6km 3uur

Dag 5

Na het regelen van de formaliteiten en het opladen van de pony’s gaan we op pad. We beginnen de trekking met een rustige inlooptocht langs de rivier Gori Ganga. Door weelderige pijnboombossen bereiken we na ongeveer 4 uur lopen Lilam (1800 m). Lilam is een klein gehucht waar de inwoners van het hoger gelegen Milam overwinteren. (4-5 uur)

 

 

2200M

Trek naar Bugdiar 12km 7-8uur

Dag 6

Door bossen en (in het voorjaar bloeiende) Himalaya weides klimmen we geleidelijk aan omhoog. Waar de Ralam en Gori Ganga samenkomen, wordt het pad steiler. We klimmen omhoog tot op Lilma Ridge (2850 m), vanwaar we een schitterende uitzicht hebben op de omgeving. Daarna dalen we af naar Bugdiar, de kampplaats voor vannacht.

 

 

 

+
Dag 7
+
Dag 8
+
Dag 9
2700M

Trek naar Rilkote 13km 6-7uur

Dag 7

Na het ontbijt starten we met een steile klim naar een opvallende, overhangende rots, waar volgende legendes een van de lokale goden woont. Dan opent de vallei zich. We passeren twee indrukwekkende watervallen. Na de groene bossen van de afgelopen dagen komen we vervolgens in droger gebied. Het laatste stuk van vandaag klimt vanaf de teashop in Mapang naar de kampplaats bij Rilkote.

 

 

3000M

Trek naar Ganaghar 12km 6-7uur

Dag 8

De route loopt door het droge landschap langs verscheidene kleine dorpjes naar het grotere dorp Burphu, gelegen aan de voet van de imposante Burphu Peak (6300 m). De huizen van Burphu zijn schitterend versierd met houtsnijwerk in de deuren en raamkozijnen. We lopen verder naar Ganghar (3000 m), vanwaar we voor het eerst uitzicht hebben op de Nanda Devi East.

 

 

3900M

Trek naar Nanda Devi East Basiskamp 6km 3uur (3900 m)

Dag 9

Van Milam dalen we af door de Gauri Ganga vallei. Bij Burphu steken we de rivier over om vervolgens het smalle dal ten westen van Martoli in te slaan. We volgen het dal omhoog naar het Nanda Devi Basecamp (3900 m, 6-7 uur). Hier zetten we de tenten op voor de komende 2 nachten

 

 

+
Dag 10
+
Dag 11
+
Dag 12
3500M

Nanda Devi BC naar ganghar 6km 2-3uur

Dag 10

Exploratiedag Pacchu vallei
Een steil en small paadje leidt vanaf de kampplaats naar de Pacchu vallei. De noordoost wand van de Nanda Devi East, die hoog boven de Pacchu gletsjer uittorent, domineert het uitzicht. Het eerste stuk van het pad voert door bossen van dwergrhodondendrons, alvorens de Himalaya weides en hogerop de gletsjermorenen te bereiken. Bij de eerste niet-sucesvolle poging in 1905 om de Nanda Devi East te beklimmen kwam Tom Longstaff door deze vallei. De Longstaff Col (5910 m), de bergpas naar het dal ten zuiden van Pacchu is naar hem vernoemd. Na te hebben genoten van het uitzicht op de hoger gelegen pas, lopen we terug naar de kampplaats bij Ganghar. (6 uur)

 

 

3000M

Trek naar Milam 14km 6-7uur

Dag 11

We lopen terug naar Burphu om daar de rivier de Gori Ganga via een houten brug over te steken. De route naar Milam biedt grandioze uitzichten op de noordwand van de Nanda Devi toppen, de pieken van het Nanda Devi Sanctuary en de Hardeol-groep. Na een flinke klim bereiken we het dorp Milam (4100 m), dat op de voormalige handelsroute tussen Kumaon en Tibet ligt. Vroeger was het dorp omgeven dor graanvelden en woonden hier meer dan 500 huishoudens, waaronder de welvarende kooplieden. Nu is het dorp gereduceerd tot slechts een paar bewoonde hutjes.

 

 

3000M

Dagtocht naar Milam Glacier (4100 m) 3-5km 5-8uur

Dag 12

Exploratiedag Milam gletsjer
Vandaag kunnen we het gebied boven Milam verkennen. Eerst klimmen we naar Segchakund, gelegen boven de Milam gletsjer. De Milam gletsjer is de grootste gletsjer van de Kumaon Himalaya. Het paadje voert naar het punt waar meerdere grote rivieren samenvloeien. We staan midden in een spectaculair amfitheater van meer dan 7000 meter hoge sneeuwpieken, waaronder de Trishuli. Na de lunch dalen we weer af naar Milam. (variabele looptijd afh van afstand: 5 tot 8 uur)

 

 

+
Dag 13
+
Dag 14
+
Dag 15
3200M

Milam naar Tola Village 16km 7-8uur

Dag 13

Na het ontbijt gaan we lopen richting het dorp Tola, ee nmooie kampeerplaats met uitzicht over de Milam vallei.

In het dorp Martoli bezoeken we een oude tempel, gewijd aan Nanda Devi. Tola biedt prachtige uitzichten op de Nanda Devi  en pieken er omheen. We slaan de tenten op in Dosakamar.

3700M

Tola via Ralam of Bridge Gang pas naar Bakri Thor 12km 7-8uur

Dag 14

We beginnen met een klim naar de Ralam pas (hier ook bekend onder de naam bridge Ganga pas).

Bij helder wer hebben we op de pas een magnifiek 360 graden panorama. Aan de ene kant de milam vallei, aan de andere kant de Ralam vallei.

Het laatste deel van de 7 uur durende wandeldag is een fikse klim naar het kamp op 3700 meter.

 

3900M

Bakri Thore – Marjhali 10km 7uur

Dag 15

Vandaag wederom 7 uur lopen naar Marjhali. De kampeerplaats van Marjhali vinden we op 3900 meter.

+
Dag 16
+
Dag 17
+
Dag 18
2000M

Marjhali - Lingurani Village 14km 7-8uur

Dag 16

Doel van vandaag is de kampeerplek bij Lingurani forest.

Deze wandeldag is een fijne mix van weides, dichte bossen en riviertjes. het zal 7 – 8 uur kosten om de 14 km af te leggen. Bij Lingurani zetten we de tenten bij de Lingurani Village camps op 2000 meter.

 

2000M

Lingurani Village – Pato Village 10km 6-7uur

Dag 17

Een wat eenvoudiger wandeldag vandaag, in ieder geval makkelijker lopen. In 6-7 uur bereiken we Pato village, 2000 meter.

 

 

2200M

Trek naar Chilamdhar 9km 5uur, rijden Munsyari

Dag 18

Het laatste stuk wandelen vandaag. In 5 -6 uur lopen we naar Munsyari. We passeren boerderijen en bij lokale theetentjes kunnen we stoppen voor een kopje thee.

Geen tent vandaag, overnachting in het Munsyari Guest House.

 

+
Dag 19
+
Dag 20
+
Dag 21
2400M

Rijden Binsar 240km 8uur

Dag 19

Transfer naar Kausani of Almora (8 uur, 146km)
Onderweg bezoeken we Bageshwar, dat 42 kilometer voor Kausani ligt. Bageshwar is een belangrijk pelgrimoord voor Shavieten. De beroemde Baghnath tempel, gebouwd door koning Lakshmi Chand in 1602 voor Christus, torent hoog boven de stad uit. Vlak voor Kausani stoppen we nogmaals om Baijnath te bezichtigen. Langs de gehele oever van de Gomti rivier liggen prachtige tempels uit de 13e en 14e eeuw. De tempels zijn versierd met intrigerende gravures en metselwerk.

 

 

Binsar Nationaal Park

Dag 20

’s Morgens bezoeken we het Binsar National Park. Een fraaie combinatie van jungle met veel soorten vogels en zoogdieren. Op de achtergrond de besneeuwde toppen van de Himalaya. vanuit het Binsar Zero point, een luxe uitkijkpost kunnen we hopelijk een prachtige zonsondergang zien, Het mooie uitzicht overdag is er altijd!

 

Binsar naar Delhi 9uur, terugvlucht

Dag 21

In de loop van de ochtend komen we aan in Delhi. De middag kunnen we vrij besteden. ’s Avonds is er transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam.

 

 

+
Dag 22
Trektocht India Garhwal Nanda Devi Santuary Basiskamp | Snow Leopard (57)

Aankomst in Nederland

Dag 22

De vlucht vertrekt ’s nachts en komt dezelfde ochtend weer aan op Schiphol.

Nanda Devi Basiskamp Prijzen/Data


 


Minimaal aantal deelnemers: 7
Maximaal aantal deelnemers: 12


Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).

Maatwerk

Inclusief/exclusief


 • Hotel in Delhi op basis van logies en ontbijt
 • De rest van de trektocht is op basis van volpension
 • Al het vervoer in en buiten Delhi: non-airco vervoer (Jeep, auto etc. ,afhankelijk van beschikbaarheid & aantal deelnemers)
 • Treinticket
 • Lokale briefing op bestemming
 • Co2 compensatie gehele reis, dus incl tickets en totale landarrangement.
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds
Op trek
 • 3 maaltijden per dag (op de kampeerdagen wanneer de keukenploeg de maaltijden verzorgt)
 • Overnachtingen in tweepersoonstenten (incl. slaapmatje)
 • Gebruik van keukenmateriaal, borden, mokken, bestek etc.
 • Eettent, tafels & stoelen.
 • Engelssprekende lokale gids(en)
 • Trekking personeel: Kok, gids, helpers, pony’s en eten etc.
 • Het vervoer in en buiten Delhi: non-airco vervoer (Jeep, auto etc. ,afhankelijk van beschikbaarheid & aantal deelnemers)
 • Alle (inter)nationale belastingen, brandstof, chauffeur & bijrijder
 • Algemene medicijn- / EHBO-kit
 • Entrees & benodigde entreepermits voor de Nanda Devi Zone.
Boek nu

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
 • Luchthaven transfers in India (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
 • Evt. toeslag eenpersoonstent €90
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer €275
 • Evt. kosten huurmaterialen (bijv. slaapzak, donsjas)
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Luchthaventax(en)
 • Lunch + diner bij hotelovernachtingen
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Fooien begeleidingsploeg
 • Visum
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit
 • Vaccinaties
 • Eventuele toeslag bij uitvoering reis voor 5-6 deelnrs € 175pp
 • Video / foto camera vergoedingen, entreegelden voor de monumenten en bezienswaardigheden in Delhi

Nanda Devi Basiskamp files en detail


documenten & informatie


Algemene reisinformatie
Algemene reisinformatie

Bekijk hier de algemene reisinformatie incl paklijst.Download


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!