Kathmandu – Nagarkot – Pokhara

Niveau

Makkelijk
Reisduur
10 dagen
Aantal loopdagen
1 dagen
Dagelijks vertrek mogelijk?
Ja
vanaf € 1095,-
Cultuur proeven, berglucht snuiven, adembenemende vergezichten.

Tijdens deze cultuurreis bezichtigt u de drie koningssteden Kathmandu, Patan en Bhaktapur. Daarna rijdt u door de Kathmandu vallei naar Nagarkot, vanwaar u een panoramisch uitzicht heeft op de besneeuwde toppen van de Himalaya. Een spectaculaire binnenlandse vlucht brengt u naar het mooi gelegen stadje Pokhara aan het Phedi meer. Tenslotte vliegt u weer terug naar Kathmandu.

Nepal staat in de eerste plaats bekend om zijn hooggebergte. Maar het heeft veel meer te bieden dan alleen bergen. In een land dat van zuid naar noord nog geen 200 km meet, loopt de hoogte op van bijna zeeniveau naar bijna 9 kilometer! Het laagland, de Terai, kent een subtropisch klimaat. Hier ligt dan ook de Nepalese ‘jungle’ met o.a. het Royal Chitwan National Park. In de voor-Himalaya tref je de rijst-terrassen, de plattelandsdorpjes en hogerop de rododendronbossen. Nog hoger komen we in het echte hooggebergte met besneeuwde toppen, enorme rotswanden en indrukwekkende gletsjermassieven.

Nepal kent meer dan 60 bevolkingsgroepen Hiervan zijn de Sherpa’s waarschijnlijk het meest bekend. De Kathmandu vallei wordt voornamelijk bewoond door de Tamangs en de Newari. Kathmandu, Patan en Bhaktapur vormen drie fotogenieke koningssteden met een interessante geschiedenis. Zoals in een groot deel van Nepal, is juist in deze steden de integratie van het hindoeïsme en het boeddhisme goed te zien. Zo hangen er bij hindu-tempels vaak boeddhistische gebedsvlaggetjes en ook de beroemde crematieplaats Pashupatinath wordt door beide geloofsaanhangers gebruikt. Voor reizigers die kennis willen maken met de vele verschillende culturen van Nepal, bieden we (individuele) cultuurreizen aan. Deze zijn uiteraard ook te combineren met één van de trektochten uit ons trekking-programma.

 • Bezoek Bhaktapur & Durbar Square & Patan
 • Beroemde tempels als
 • Swayambunath Monkey tempel
 • Bergdorpje Nagarkot: onovertroffen zonsopkomst
 • Vluchten van/naar Pokhara, paralel aan de Himalaya
 • Relaxen aan het meer bij Pokhara

Kathmandu – Nagarkot – Pokhara dag tot dag


+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Vlucht Amsterdam - Kathmandu

Dag 1

Vanaf Schiphol vliegt u met 1 overstap naar de luchthaven van Kathmandu.

1300M

Aankomst Kathmandu

Dag 2

Aankomst in Kathmandu, transfer naar hotel.

1300M

Sightseeing Swayambunath & Patan

Dag 3

’s Ochtends: sightseeing tour door centrum van Kathmandu.
U brengt een bezoek aan Durbar square, het centrale plein met meer dan vijftig indrukwekkende tempels, monumenten en standbeelden en het koninklijk paleis. Ook bezichtigt u Teleju tempel met zijn vergulden daken. De poort naar Hanuman Dhoka Durbar, het oude koninklijke paleis, wordt bewaakt door een standbeeld van Hanuman, de aap-god. Over de bazaar en door het labyrint van smalle straatjes loopt u naar de toeristische wijk Thamel. Daarna rijdt u naar Swayambhunath, ook wel monkey-temple genoemd vanwege de vele apen die hier rondlopen. Deze 2500 jaar oude stupa ligt op een 75 meter hoge heuvel ten westen van Kathmandu. Het heiligdom van Swayambhunath is een wonderlijke mengeling van boeddhistische elementen, zoals de stupa zelf, de gompa (het klooster) en de gebedsmolens en –vlaggen en hindoeïstische elementen, zoals de Hindu-godenbeelden, twee enorme sikara’s (torens) en zelfs heuze pagodetempels. Vanaf de top van de heuvel heeft u een schitterend uitzicht op de stad en de omringende vallei. De legende vertelt dat in de Kathmandu vallei vroeger een groot meer lag. De heilige Manjushri ontdekte vanaf deze heuvel de blauwe lotus met zijn duizend bloemen, die midden uit dit meer oprees. Hij pakte zijn Magische Zwaard der Wijsheid en sloeg met één slag een gat in de rand van het meer. Het meer stroomde leeg. De lotusbloem werd overgebracht naar het voormalige eiland Swayambhu.

‘s Middags: Sightseeing Patan. Toen in 1482 koning Yaksha Malla overleed werd zijn land verdeeld onder zijn drie zoons en dochter. Zo ontstonden de koningssteden Kathmandu. Patan, Bhaktapur en Banepa. Patan met zijn prachtige kunst en architectuur staat bekend om zijn nijverheid in brons, zilver en koper. U brengt een bezoek aan Patans Durbar Square, de koninklijke baden, de tempels Mahaboudha en Krishna Mandir en de gouden tempel Hiranya Verna Mahabihar.

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6
2000M

Sightseeing Bhaktapur - naar Nagarkot

Dag 4

’s Ochtends: Sightseeing Bhaktapur. Vandaag brengt u een bezoek aan de derde koningsstad Bhaktapur, bekend om zijn keramiek. De stad straalt nog altijd een middeleeuwse sfeer uit met zijn scheefgezakte huizen, klinkerweggetjes, smalle steegjes en ambachtelijke pleinen. Het platteland van deze zelfvoorzienende stad begint onmiddellijk buiten de stadsmuren. In de oogstperiode ziet u dan ook het hele ‘Pottery square’ bezaaid met rijst, die te drogen ligt.
’s Middags: Van Bhaktapur reist u naar het schitterend gelegen Nagarkot, een dorpje op 2000 meter hoogte 40 km ten oosten van Kathmandu. Met helder weer heeft u vanaf het zonnige terras van het hotel een panoramisch uitzicht op de besneeuwde toppen van de Himalaya.

2000M

Vrije dag Nagarkot

Dag 5

Een vrije dag om Nagarkot te verkennen.

800M

Vlucht naar Pokhara

Dag 6

Het is ongeveer een uur terugrijden door de Kathmandu vallei naar de luchthaven van Kathmandu. De vlucht naar Pokhara biedt zeer spectaculaire uitzichten op de Kathmandu vallei, de rijstterrassen en de Himalaya in het noorden. Pokhara is gelegen in de Seti-vallei aan de oever van het Phedi meer. Deze stad biedt u een van de meest spectaculaire uitzichten op de Himalaya, waaronder bekende reuzen als Machapuchare (Fish Tail) en de Annapurna’s.

+
Dag 7
+
Dag 8
+
Dag 9
800M

Vrije dag Pokhara

Dag 7

Vrije dag in Pokhara. U kunt op uw gemak het stadje bezichtigen, een boottochtje maken op het meer, de Davis’Falls bekijken of een bezoek brengen aan het nabij gelegen Tibetaanse vluchtelingen centrum, waar u op de bazaar souvenirs kunt kopen.

1300M

Vlucht naar Kathmandu

Dag 8

Ochtendvlucht terug naar Kathmandu, transfer naar hotel.
’s Middags vrij te besteden.

Terugvlucht

Dag 9

Transfer naar luchthaven voor terugvlucht naar Nederland.
Verlenging van verblijf is natuurlijk mogelijk (op aanvraag)

+
Dag 10

Aankomst Schiphol

Dag 10

Hopelijk kijkt u terug op een mooie reis vol met indrukken: de cultuur en drukte van Kathmandu, het bergdorpje Nagarkot met zicht op de hoogste toppen en het prachtig gelegen Pokhara aan de voet van de Himalaya. Welkom thuis.

Kathmandu – Nagarkot – Pokhara Prijzen/Data


Dagelijks vertrek mogelijk!


Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).

Maatwerk

Inclusief/exclusief


 • Alle airport transfers bij aankomst en vertrek (zowel intercontinentaal als bij binnenlandse vluchten).
 • Vervoer conform programma
 • Sightseeing conform programma met Engelstalige culturele gids
 • Entree voor sights in Kathmandu conform programma zoals bijv. Durbar Square, musea en tempels (€ 1,-- tot € 5,--, Bhaktapur € 15,--)
 • Binnenlandse vlucht(-en) incl tax
 • Kathmandu: Hotel Holy Himalaya of Hotel Yatri middenklasse obv 2-pers kamer incl ontbijt (3 nachten)
 • Country Villa in Nagarkot obv 2-pers kamer incl ontbijt+diner (2 nachten)
 • Hotelovernachting(-en) obv 2-pers kamer in Pokhara Mum's Garden Resort incl ontbijt (2 nachten)
 • Lokale briefing op bestemming
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
 • Co2 compensatie (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer: euro 195
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Lunch + diner bij hotelovernachtingen
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Fooien gids
 • Visum
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit
 • Vaccinaties
 • Entree voor overige sights in Kathmandu/Nagarkot/Pokhara

Kathmandu – Nagarkot – Pokhara files en detail


documenten & informatie


Visum
Visum

Bekijk hier het visumformulier.Algemene informatie
Algemene informatie

Download hier de achtergrondinformatie Nepal.Download
Reisinformatie cultuur
Reisinformatie cultuur

Download hier de praktische reisinformatie incl paklijst.Download


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!