Kathmandu – Pokhara – Chitwan

Niveau

Makkelijk
Reisduur
10 dagen
Aantal loopdagen
2 dagen
Dagelijks vertrek mogelijk?
Ja
vanaf € 1195,-
Kathmandu vallei - Witte Toppen - Wildbeleving in jungle

Tijdens deze cultuurreis bezichtigt u de drie koningssteden Kathmandu, Patan en Bhaktapur. Een spectaculaire binnenlandse vlucht brengt u naar het mooi gelegen stadje Pokhara aan het Phedi meer. Na een wandeling en overnachting in de bergen reist u richting het zuiden, naar Chitwan. Tenslotte rijdt u weer terug naar Kathmandu.

Nepal staat in de eerste plaats bekend om zijn hooggebergte. Maar het heeft veel meer te bieden dan alleen bergen. In een land dat van zuid naar noord nog geen 200 km meet, loopt de hoogte op van bijna zeeniveau naar bijna 9 kilometer! Het laagland, de Terai, kent een subtropisch klimaat. Hier ligt dan ook de Nepalese ‘jungle’ met o.a. het Royal Chitwan National Park. In de voor-Himalaya tref je de rijst-terrassen, de plattelandsdorpjes en hogerop de rododendronbossen. Nog hoger komen we in het echte hooggebergte met besneeuwde toppen, enorme rotswanden en indrukwekkende gletsjermassieven.

Nepal kent meer dan 60 bevolkingsgroepen Hiervan zijn de Sherpa’s waarschijnlijk het meest bekend. De Kathmandu vallei wordt voornamelijk bewoond door de Tamangs en de Newari. Kathmandu, Patan en Bhaktapur vormen drie fotogenieke koningssteden met een interessante geschiedenis. Zoals in een groot deel van Nepal, is juist in deze steden de integratie van het hindoeïsme en het boeddhisme goed te zien. Zo hangen er bij hindu-tempels vaak boeddhistische gebedsvlaggetjes en ook de beroemde crematieplaats Pashupatinath wordt door beide geloofsaanhangers gebruikt. Voor reizigers die kennis willen maken met de vele verschillende culturen van Nepal, bieden we (individuele) cultuurreizen aan. Deze zijn uiteraard ook te combineren met één van de trektochten uit ons trekking-programma.

 

 • Koningssteden Patan, Bhaktapur en Durbar Square
 • Tempels bv. Monkey Temple Swayambunath
 • Pokhara aan voet Himalaya
 • Wandelen bij Sarangkot
 • Jungle activiteiten in Chitwan

Kathmandu – Pokhara – Chitwan dag tot dag


+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Vlucht Amsterdam - Kathmandu

Dag 1

Vanaf Schiphol vliegt u met 1 overstap naar de luchthaven van Nepal.

1300M

Aankomst Kathmandu

Dag 2

Aankomst in Kathmandu, transfer naar hotel.

1300M

Sightseeing Durbar Square & Patan

Dag 3

’s Ochtends: sightseeing tour door centrum van Kathmandu.
U brengt een bezoek aan Durbar square, het centrale plein met meer dan vijftig indrukwekkende tempels, monumenten en standbeelden en het koninklijk paleis. Ook bezichtigt u Teleju tempel met zijn vergulden daken. De poort naar Hanuman Dhoka Durbar, het oude koninklijke paleis, wordt bewaakt door een standbeeld van Hanuman, de aap-god. Over de bazaar en door het labyrint van smalle straatjes loopt u naar de toeristische wijk Thamel.

Daarna rijdt u naar Swayambhunath, ook wel monkey-temple genoemd vanwege de vele apen die hier rondlopen. Deze 2500 jaar oude stupa ligt op een 75 meter hoge heuvel ten westen van Kathmandu. Het heiligdom van Swayambhunath is een wonderlijke mengeling van boeddhistische elementen, zoals de stupa zelf, de gompa (het klooster) en de gebedsmolens en –vlaggen en hindoeïstische elementen, zoals de Hindu-godenbeelden, twee enorme sikara’s (torens) en zelfs heuze pagodetempels. Vanaf de top van de heuvel heeft u een schitterend uitzicht op de stad en de omringende vallei. De legende vertelt dat in de Kathmandu vallei vroeger een groot meer lag. De heilige Manjushri ontdekte vanaf deze heuvel de blauwe lotus met zijn duizend bloemen, die midden uit dit meer oprees. Hij pakte zijn Magische Zwaard der Wijsheid en sloeg met één slag een gat in de rand van het meer. Het meer stroomde leeg. De lotusbloem werd overgebracht naar het voormalige eiland Swayambhu.

‘s Middags: Sightseeing Patan. Toen in 1482 koning Yaksha Malla overleed werd zijn land verdeeld onder zijn drie zoons en dochter. Zo ontstonden de koningssteden Kathmandu. Patan, Bhaktapur en Banepa. Patan met zijn prachtige kunst en architectuur staat bekend om zijn nijverheid in brons, zilver en koper. U brengt een bezoek aan Patans Durbar Square, de koninklijke baden, de tempels Mahaboudha en Krishna Mandir en de gouden tempel Hiranya Verna Mahabihar.

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6
800M

Vlucht naar Pokhara

Dag 4

Het is ongeveer een transfer van een half uurtje van de vallei naar de luchthaven van Kathmandu. De vlucht naar Pokhara biedt zeer spectaculaire uitzichten op de Kathmandu vallei, de rijstterrassen en de Himalaya in het noorden. Pokhara is gelegen in de Seti-vallei aan de oever van het Phedi meer. Deze stad biedt u een van de meest spectaculaire uitzichten op de Himalaya, waaronder bekende reuzen als Machapuchare (Fish Tail) en de Annapurna’s.

1524M

wandelen Sarangkot

Dag 5

Excursie naar Sarangkot. Er is een plek waar u een schitterend uitzicht hebt over de Pokhara vallei. Hier stond vroeger een fort. De wandeling begint met een korte rit van Pokhara naar de Bindeswari Temple, hiervandaan loopt u gestaag en over een goed pad in 3 uur naar 1524m. U arriveert op tijd voor de lunch bij de lodge en hebt dan de hele middag om van de spectaculaire uitzichten op de bergen te genieten. Overnachting in Sarangkot Mountain lodge.

400M

Naar Chitwan National Park

Dag 6

U rijdt terug naar Pokhara en vervolgens met een toeristen bus naar het Royal Chitwan National Park. Chitwan betekent letterlijk ‘in het hart van de jungle’ en hoewel het Chitwan Park niet zo’n dichte oerbegroeiing kent als de oerwouden van bijvoorbeeld Zuid-Amerika, is het park toch heel uniek wegens zijn enorme soortenrijkdom: meer dan de helft van de ruim 800 vogelsoorten leeft in het Chitwan Park, alsmede een grote verscheidenheid aan vlindersoorten en meer dan vijftig verschillende zoogdieren, waaronder de éénhoornige rhinoceros en de Bengaalse tijger. Het park is in het verleden altijd een populair jachtgebied geweest; soms werden er op één jacht wel honderd tijgers afgeschoten. In de jaren zestig bleek bijna de hele tijgerpopulatie te zijn uitgestorven en ook het aantal neushoorns was flink gedaald. Daarom werd het park in 1973 uitgeroepen tot (Nepals eerste) National Park. Gelukkig zijn sindsdien de met uitsterven bedreigde populaties weer gegroeid.

+
Dag 7
+
Dag 8
+
Dag 9
400M

Chitwan jungle activiteiten

Dag 7

Met een gids gaat u het Chitwan park verkennen. Er kunnen diverse excursies gedaan worden. Zo kan men zich in een uitgeholde boomstam laten afzakken op de rivier; met geluk ziet u onderweg nog een krokodil! U kunt een wandelsafari terug maken met de kans om apen, everzwijnen, herten en eventueel zelfs beren en rhino’s of de zelden gespotte tijger te zien. Ook kan een safari vanaf de rug van een olifant ondernomen worden; deinend in het bakje hoog op de rug van de olifant heeft u grote kans de éénhorige rhinoceros te zien. Daarnaast zijn er birdwatch excursies en fietstochten door de authentieke Hindoeïstische dorpjes naar het merengebied van het Chitwan Park.

1300M

naar Kathmandu

Dag 8

Na het ontbijt en de ochtend-excursie, rijdt u terug naar Kathmandu (ong. 6 uur). Het is een schitterende rit (voor een deel over onverharde wegen) door de Terai en de voor-Himalaya.
’s Middags verder vrij te besteden (mogelijk voor een bezoek aan Bhaktapur).

1300M

Terugvlucht

Dag 9

Vrije dag Kathmandu tot transfer naar luchthaven voor terugvlucht naar Nederland.
(Verlenging van verblijf in Nepal is natuurlijk mogelijk, op aanvraag)

+
Dag 10

Aankomst Amsterdam

Dag 10

Hopelijk heeft u genoten van deze reis, die in onze ogen ideaal is als eerste kennismaking met Nepal. Wie weet tot ziens!

Kathmandu – Pokhara – Chitwan Prijzen/Data


Dagelijks vertrek mogelijk!


Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).

 

Maatwerk

Inclusief/exclusief


 • Alle airport transfers Nepal bij aankomst/vertrek, zowel bij intercontinentale als binnenlandse vluchten.
 • Alle vervoer conform programma.
 • Sightseeing conform programma incl Engelstalige gids
 • Binnenlandse vlucht(-en) incl tax
 • Entree voor sights in Kathmandu conform programma zoals bijv. Durbar Square, musea en tempels (€ 1,-- tot € 5,--, Bhaktapur € 15,--)
 • Kathmandu: Hotel Holy Himalaya / Yatri Hotel middenklasse obv 2-pers kamer incl ontbijt (3 nachten)
 • Pokhara: Hotelovernachting Mum's Garden Resort obv 2-pers kamer incl ontbijt (2 nachten)
 • Wandeling incl gids naar Sarangkot
 • Sarangkot: lokale lodge obv 2-pers kamer incl ontbijt (1 nacht)
 • Rainbow Travle toeristen bus voor Pokhara-Chitwan-Kathmandu
 • Chitwan: Maruni Santuary Lodge obv 2-pers kamer incl alle maaltijden (2 nachten)
 • Alle jungle activiteiten in Chitwan
 • Lokale briefing op bestemming
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
 • Greenseat (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer (euro 125)
 • Meerkosten Summit Hotel Garden Wing obv 2-pers kamer incl ontbijt: euro 90pp (3 nachten)
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Lunch + diner bij hotelovernachtingen
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Fooien gids
 • Visum
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit
 • Vaccinaties
 • Entree voor overige sights niet conform proramma

Kathmandu – Pokhara – Chitwan files en detail


documenten & informatie


Visum
Visum

Bekijk hier het visumformulier.Algemene informatie
Algemene informatie

Download hier de achtergrondinformatie Nepal.Download
Reisinformatie cultuur
Reisinformatie cultuur

Download hier de praktische reisinformatie incl paklijst.Download


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!