Sneeuwschoenwandelen Noorwegen | Pollfoss

Niveau

Gemiddeld
Reisduur
8 dagen
Aantal loopdagen
6 dagen
reisleider
inclusief
vanaf € 1895,-

Nationale Parken Jotunheimen, Breheimen en Reinheimen

De Pollfoss sneeuwschoenwandelreis is een 8-daagse sneeuwzekere groepsreis waarbij je verblijft in het authentieke Pollfoss hotel met spa, gelegen in de Noorse Ottadalen vallei. Het karakteristieke houten hotel bevindt zich op het knooppunt van drie schitterende nationale parken: Jotunheimen, Breheimen en Reinheimen. Een prachtig gebied waar liefhebbers van ongerepte natuur hun hart op kunnen halen: het is rijk aan talloze meren, wilde beken, uitgestrekte vergezichten en bevroren watervallen. Uitgerust met sneeuwschoenen wandel je over veelal onbetreden sneeuw en zie je mogelijk elanden, sneeuwhazen en rendieren.

 • Verblijf in het authentieke Pollfoss hotel met spa
 • Drie schitterende nationale parken: Jotunheimen, Breheimen en Reinheimen
 • Talloze meren, wilde beken, uitgestrekte vergezichten en bevroren watervallen
 • Wandelen over veelal onbetreden sneeuw
 • Spot elanden, sneeuwhazen en rendieren

Sneeuwschoenwandelen Noorwegen | Pollfoss dag tot dag


Programma
Na aankomst op het vliegveld in Oslo rijden we met privévervoer naar Lillehammer, waar we stoppen voor een lekkere lunch. Vervolgens rijden we verder en kom je eind van de middag aan bij het knusse Pollfoss hotel.

Vanuit het hotel maken we iedere dag een sneeuwschoenwandeltocht, en kom je op bijzondere plekken zoals een bevroren en ondergesneeuwd meer. Na iedere tocht keren we terug naar het hotel voor een voortreffelijke maaltijd en om (eventueel in de spa) tot rust te komen.

De exacte routes van de tochten staan van tevoren niet vast. Dit bepalen we ter plaatse op basis van de weersomstandigheden. We maken tochten vanuit het hotel en maken gebruik van privévervoer om een nieuw wandelgebied te ontdekken.

De introductiewandeling

Vanuit het hotel maken we een heerlijke wandeling om erin te komen. We leggen het sneeuwwandelen uit, hoe je met de materialen omgaat, en je went aan de witte wonderwereld en de schone (koude) lucht. We lopen richting Breheimen Nasjonalpark langs het (bevroren) riviertje de Glitra. Daarna gaan we via een rustige klim over de helling naar 767 m (+200hm) om vervolgens door het wit besneeuwde woud een rondwandeling te maken. Dan starten we met de afdaling die ons rechtstreeks naar het hotel brengt, waar een versnapering en de sauna op ons wacht.
Een mooie start om te wennen aan de omgeving, de materialen en aan elkaar, maar ook om de reis van ons af te schudden (8 km, 200m↑ en 200m↓).

Op dag 7 bieden we je de mogelijkheid om een tocht te maken naar de Peer Gynt hytta (hut) – een tocht van ongeveer 6 uur, maar gezien de schilderachtige omgeving meer dan de moeite waard.
Op zondag vertrekken we weer naar het vliegveld van Oslo voor de reis terug naar Amsterdam. Halverwege maken we een tussenstop.

+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Reinheimen

Dag 1

Reinheimenwandeling  Deze wandeling verkent de overkant van het hotel, de oostzijde: het Reinheimen Nasjonal park. Dit is het park waar de 2-duizenders liggen. Bij mooi weer zien we deze bergreuzen liggen. We starten in het bos en lopen langs de Otta rivier. Deze rivier is een van de bekendste van Noorwegen (raften/vissen) en is 150 km lang. De Norway National Road 15 loopt erlangs. We verlaten al snel het pad langs de rivier en gaan de hoogte in. Wanneer we boven de boomgrens komen zien we al snel de Grahoe (2014m) in al zijn pracht. Een mooi moment en prachtige plek om te lunchen! Over de flank (1300m) maken we een doorsteek en dalen via het bos af naar het hotel, waarbij we verschillende meertjes passeren (rondwandeling 13 km, 671 m↑, 390 m↓).

Hurtigruten fjord

Dag 2

Hurtigruten fjord wandeling

Voor deze wandeling rijden we eerst ongeveer een uur in noordwestelijke richting, langs het dorpje Geiranger aan het Hurtigruten fjord. Hét mooiste fjord van Noorwegen. We stappen uit in Homlung, waar we een wandeling aan de zuidkant maken. Na een wandeling van 3 km door het woud, lopen we via een berggraad naar Keipen (1379 m). Hier heb je een prachtig uitzicht op het fjord (links) en het meer Skagedalsvatnet (rechts) – vergelijkbaar met de Beseggenrichel. Daar nuttigen we onze meegenomen lunch en keren dan terug, met continu het fjord en zijn omgeving in het zicht (14km 1317 m↑, 1317 m↓). Een zware wandeling voor wandelaars zonder hoogtevrees. Het is mogelijk om minder (hoogte)meters te maken door niet tot de top te lopen, maar eerder terug te keren.

Huguvarden

Dag 3

Huguvarden wandeling

Voor deze wandeling rijden we circa 15 minuten richting het noorden, het Breheimen Nasjonal park in. Vanuit Grotli lopen we 1 km door het bos en gaan dan het merengebied in. We aanschouwen het Breheimen Nasjonalpark in haar uitgestrektheid en pracht. Via de Huguvarden (1462m), ons hoogtepunt vandaag, hebben we een nog beter uitzicht op dit mooie stukje Noorwegen. Overal om ons heen zien we bergtoppen. We lunchen en genieten van het uitzicht en de serene stilte. Na de lunch dalen we af naar het gehucht Nysaetre. Bij het meer Vulvatnet wacht onze chauffeur ons op (13 km, 488m↑, 621 m↓).

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6

Billingen

Dag 4

Billingen wandeling

Na een korte rit naar Billingen gaan we het Reinheimen Nasjonalpark in, waar we een prachtige rondwandeling maken tussen de bergen in. Echt into the wild. Hier maken we ons eigen spoor. Een mooie wandeling die we maken wanneer we gewend zijn aan Noorwegen en de sneeuw. We lopen langs rivieren, soms eroverheen, en klimmen gestaag tot 1300 m. Dan gaan we via een andere route terug naar ons aanvangspunt. Wedden dat we niemand tegenkomen! (12km 632m ↑, 553 m↓ ).

Aursjoen

Dag 5

Aursjoen wandeling

We rijden circa 15 minute naar het kleine plaatsje Bismo, waar we inkopen doen. Dan starten we noordwaarts met onze wandeling, die behoorlijk bergop gaat, naar het Aursjoen meer. Na 3 km verlaten we het bos en lopen we bergopwaarts door de sneeuw. Voor ons ligt het Reinheimen Nasjonal park met de toppers. Wauw, wat een uitzicht! Na een fikse klim komen we uit bij Aursjoen, een van de grotere meren uit de regio. Een prachtige lunchplek. Na de lunch dalen we af naar het punt waar we het woud verlieten, en vervolgens door het bos naar Bismo (14 km 879 m↑, 879m↓).

Glittervatnet

Dag 6

Glittervatnetwandeling
Bij deze wandeling gaan we vanuit het hotel via het Honnsrove naturreservat dieper het Breheimen Nasjonalpark in. Een mooie gelegenheid om wellicht dieren te spotten. We lopen stroomopwaarts langs de Glitra naar Bottsætri, een klein gehucht, en klimmen verder naar de boomgrens (1000m) van waar je het Glittervatnet ziet liggen. Een prachtig uitzicht op het meer en het hoogtepunt van deze dag (1188). Bij de bootschuurtjes lunchen we. Vervolgens dalen we af en maken we een mooie tocht tussen de naaldbomen en berken door naar een landweggetje dat ons terugbrengt naar het hotel (rondwandeling 12,1 km, 606m↑, 387m↓).

+
Dag 7

Peer Gynt Hytta

Dag 7

Peer Gynt Hytta wandeling
Op 1½ uur rijden van het hotel kunnen we de Peer Gynt Hytta wandeling maken. De Peer Gynt Hytta zijn een paar kleine, rustieke hutten in het westen van de Rondane-bergen. Peer Gynt is een beroemd Noors toneelstuk van Hendrik Ibsen met muziek van Edvard Grieg en gaat over de avonturen van Peer Gynt door de Ronde Bergen. Bij deze wandeling beleven we ons eigen avontuur door de tocht te lopen naar de Peer Gynt Hytta. We starten in het bos en lopen ongeveer 4 km totdat we bij de boomgrens komen. Daar zien we de ronde bergen en de uitgestrektheid. Weidse uitzichten en een andere omgeving dan de andere dagen. We lopen naar de hut en lunchen daar. Vervolgens gaan we langs de rivier de Vesle Ula terug naar ons startpunt. Een fikse wandeling met een magnifiek uitzicht op Rondane, het oudste nationale park van Noorwegen (20,4 km 542↑, 542 m↓).

Sneeuwschoenwandelen Noorwegen | Pollfoss Prijzen/Data


Maatwerk

Inclusief/exclusief


 • Zeven overnachtingen in het prachtige Pollfoss hotel op basis van vol pension – een goed verzorgd ontbijt, onbeperkt koffie en thee, een uitgebreid lunchpakket en een driegangen diner met een drankje naar keuze.
 • Vervoer onderweg
 • Lunch in Lillehammer (heenweg)
 • Verrassingslunch in de sneeuw bij een lekker kampvuur
 • Enthousiaste en deskundige begeleiding door ervaren reisleider Alexander Megens
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Bijdrage SGR
 • Co2 compensatie (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds
Op trek
 • Zes wandeltochten, waarbij we je voorzien van sneeuwschoenen en wandelstokken
Boek nu

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer € 70
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken), spa
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Fooien
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit
 • Vaccinaties
 • Persoonlijke uitrusting (evt. in NL te huur via Base Camp)

Sneeuwschoenwandelen Noorwegen | Pollfoss files en detail


Niveau en groepsgrootte
Iedere dag wandel je ongeveer 5 uur door de sneeuw, waarbij we proberen het eerste spoor te trekken door nog ongerepte sneeuw. Een redelijke tot goede conditie is aanbevolen. De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers.

 

Reisleiding
Enthousiaste en deskundige begeleiding door ervaren reisleider Alexander Megens

documenten & informatie


Flyer
Flyer

Download hier de brochureDownload


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!