Trektocht Peru | Cordillera Blanca | Individueel

Trektocht Cordillera Blanca Alpamayo Peru | Snow Leopard (13)
Niveau

Uitdagend
Technisch
Reisduur
21 dagen
Hoogste punt
4700m
Aantal loopdagen
15 dagen
overnachtingen op trek
tenten
vanaf € 2575,-

Langste bergketen van Peru

privé reis

De Cordillera Blanca is de langste bergketen van Peru en bevat de hoogste toppen. We ronden het hele massief over meerdere passen van 4500 meter en hoger. Gedurende de reis is er voldoende ruimte om met de vriendelijke bevolking in aanraking te komen en hebben we tijd om zowel oude Inca-ruïnes als de hedendaagse cultuur van dichtbij te bekijken.

Callejon de Huaylas en Alpamayo
Vanaf Lima brengt een busrit ons de bergen in naar het mooie stadje Caraz. Om aan de hoogte te wennen maken we 3 dagtochten in de prachtige omgeving. Goed geacclimatiseerd trekken we in 13 dagen (waaronder een rustdag) rond de Alpamayo en komen daarbij over schitterende passen en dicht langs gletsjers. De oversteek over de Quara Quara pas is waarschijnlijk het meest spectaculair: condors zweven vlak boven onze hoofden, er staat een harde wind, ver beneden je twee bergmeren, één lichtgroen en de ander diepblauw met hoog daarachter de blinkend witte perfecte piramide van de Alpamayo. Langs het geweldige Santa Cruz massief komen we terug in Caraz wat inmiddels een beetje aanvoelt als thuis.

  • Latino cultuur en markt in Caraz
  • Acclimatisatietocht vanuit Huaraz
  • Azuurblauwe meren
  • Grillige witte toppen zoals de Alpamayo

Trektocht Peru | Cordillera Blanca | Individueel dag tot dag


We verblijven deze reis in het gebied van de Cordillera Blanca; een bergketen van witte toppen in het noordelijke Andes-gebergte. Dwars door deze bergketen maken we een trektocht van dertien dagen langs het imposante Santa Cruz en rondom de Alpamayo. Deze berg met zijn piramidevormige gletsjer is ooit uitgeroepen tot mooiste berg van de wereld. Tijdens de trek kunnen we de drie zijdes van deze berg bewonderen.

In het programma wordt zo veel mogelijk gewandeld waarbij je ook een aantal hoge passen (tot bijna 5000 meter) oversteekt. Ook brengen we onderweg een bezoek aan de indrukwekkende en mysterieuze pre-inca ruines van Yaino, ver weg van de bewoonde wereld. Voordat we aan onze trektocht beginnen maken we een aantal dagwandelingen om te acclimatiseren. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om kennis te maken met de vriendelijke Peruaanse bergbevolking.

Na aankomst in Lima reizen we naar het vriendelijke bergdorpje Caraz in het noordelijke deel van de Cordillera Blanca. Vanuit de Callejon de Huaylas (‘holle weg tussen de groene weiden’) maken we een aantal mooie dagtochten, waaronder een bezoek aan de azuurblauwe tweelingmeren bij Llanganuca en een wandeling door de `jungle` van het bijzondere quenuales bos met zijn papierbastbomen die zijn volgegroeid met bromelia`s en orchideeën. Op de plaatselijke zondagsmarkt word je ondergedompeld in het gemoedelijke en dorpse leven van de Indiaanse bevolking in de Andes. Vanuit het stadje Huaraz maken we een acclimatiesatietocht naar het meertje Wilcacocha, van waaruit we een indrukwekkend uitzicht hebben op de hele keten van de Cordillera Blanca.

Na de eerste kennismaking en acclimatisatie beginnen we aan onze lange trektocht door de Cordillera Blanca. In dertien dagen doorkruisen we dit gebied met zijn vele besneeuwde toppen tot ver boven de 6000 meter. Twee maal steken we de hoofdketen over, we beklimmen hoge passen en kijken uit op felgekleurde gletsjermeren. We lopen op slechts korte afstand langs het imposante massief van de Santa Cruz en de Alpamayo. Eerst moeten we omhoog over onze eerste hoge pas, de Punta Union (4750 meter) die ons naar de Callejon de Conchucos voert. In deze vallei achter de Cordillera Blanca worden nog maar weinig westerlingen gesignaleerd. In het stadje Pomabamba, ver weg van alles, kunnen we een warm bad nemen in de bronnen waar ook de dorpelingen voor in de rij staan. Vanaf hier gaat onze trektocht verder langs een meer noordelijke route. Langs de prachtige Safuna gletsjer-meertjes en over de spectaculaire Quara Quara pas, waar misschien wel condors boven ons hoofd zullen zweven. Daar komt de perfecte piramidegletsjer van de top van de Alpamayo in zicht. We maken kamp aan de voet van de noordzijde van deze ‘diamant’ en hebben een volle dag om het gebied rondom te verkennen. Bijvoorbeeld door omhoog te lopen naar het vroegere basiskamp en dan een poging doen om misschien wel tot boven 5000 meter te klimmen om daar te genieten van een overweldigend uitzicht op de 3 hoge toppen van het Santa Cruz massief. De volgende dag trekken we langs de enkele hutten van het dorpje Alpamayo tot vlakbij dit reusachtige massief. Na het laatste helblauwe gletsjermeer omgeven door wit besneeuwde toppen dalen we langzaam weer af naar de Callejon de Huaylas.

Een opmerking vooraf
Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

Reisschema
01. Amsterdam – Lima
02. Lima – via Conococha-pas (4080 meter) – Caraz (2290 meter), bus 10 uur
03. Caraz (2290 meter) – vrije dag
04. Wandeling meertjes Llanganuco (3 uur, ± 4100 meter), busrit (2 uur) naar Huaraz, verblijf op 3090 meter
05. Huaraz (3090 meter) – wandeling naar Wilcacocha (3738m)
06. Bus naar Cashapampa (3½ uur, 2950 meter), lopen naar Llamacoral of Ichiqcocha (± 4-6 uur, 3750-3900 meter)
07. Llamacoral/Ichiqcocha naar Taullipampa (4150 meter)
08. Over de Punta Union (4700 meter) naar Tuctupampa (± 4100 m)
09. Van Tuctupampa naar Ingenio (4000 meter)
10. Van Ingenio via de pre-incaruines van Yaino naar Pomabamba (2950 meter)
11. Pomabamba naar Yuraj Machay (4000 meter)
12. Yuraj Machay naar Safuna (4200 meter)
13. Safuna en Pucacocha lake
14. Safuna via Mesapata pas en Quara Quara pas (4853m) naar Alpamayo (4200 meter)
15. Alpamayo rustdag
16. Alpamayo naar Osoruri (4550 meter)
17. Osoruri naar Hualcayan (3150 meter)
18. Calamina of Hualcayan – Huancarhuas- Huaraz
19. Huaraz naar Lima
20. Vlucht Lima – Amsterdam
21. Aankomst in Amsterdam

+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3
0M

Amsterdam - Lima

Dag 1

We vliegen van Amsterdam naar de hoofdstad Lima aan de kust van de Grote Oceaan. Hier verblijven we een korte nacht in een comfortabel hotel.

2290M

Lima - via Conococha-pas (4080 meter) - Caraz, bus 10 uur

Dag 2

Al vroeg vertrekken we voor een busrit die ons naar de witte bergen voert. Vanaf het centrum van Lima zien we langzaam hoe de buurten armer worden en de omgeving meer en meer woestijn. Uiteindelijk zien we alleen nog kartonnen hutjes in bizarre bergen van zand. We volgen de mistige woestijnkust en slaan dan af naar het oosten, langzaam omhoog naar het Andesgebergte. De woestenij maakt langzaam plaats voor kleine, geirrigeerde groene akkertjes, als we met een riviertje mee omhoog klimmen. Via haarspeldbochten wordt het landschap grilliger en gaan we al hoger tussen rotsige bergen op weg naar de Conococha-pas. Daarachter zien we ineens de witbesneeuwde hoge toppen en uitgestrekte groene Andes-weiden met schapen, koeien, en ook hier en daar lama’s. Dit is de Cordillera Blanca. Nu zit je alleen nog maar in de bus en hoef je geen inspanning te leveren. Toch kun je het gebrek aan zuurstof al goed merken en weet je dat het nodig is om eerst te acclimatiseren. We rijden verder door de vruchtbare vallei van de Callejon de Huaylas met aan de ene zijde de hoge bergtoppen van de Cordillera Blanca en aan de andere zijde, ietsje lager, de Cordillera Negra. We kunnen de hoogste berg van Peru zien liggen: de Huascaran met zijn zuidelijke (6768 meter) en noordelijke (6655 meter) top. Na een lange rit komen we aan in het bergdorpje Caraz waar we twee nachten verblijven in een eenvoudig hostal (2290 meter).

2290M

Caraz - vrije dag

Dag 3

Deze dag doen we het rustig aan na al het gereis. Er is gelegenheid om het dorpje Caraz en de omgeving te verkennen. Caraz is een typisch Cordillera Blanca stadje met een levendige markt op zondag, die al met zonsopgang begint. Vooral de vrouwen uit de wijde omtrek komen hier om hun zelfgemaakte landbouwproducten te verkopen, om daarna zelf de benodigde inkopen te doen voor ze weer terugkeren naar ‘ergens’ hoger in de bergen. Een bezoekje aan deze levendige en kleurrijke markt is natuurlijk een must mocht je op zondag in Caraz zijn. Daarna kun je op de Plaza de Armas, het centrale, grote plein, op een bankje onder de palmbomen uitkijken op de witte toppen van de Huandoy (5840 meter). Meer actievelingen kunnen een wandeling in de omgeving gaan maken, ergens het traditionele ovengerecht ‘pachamanca’, gaan eten of een excursie maken naar Huïnchus (4300 meter, goed voor de acclimatisatie) om daar de beroemde reuzenbromelia’s te zien groeien en misschien wel te zien bloeien. Ook een relaxte fietstocht door de indrukwekkende Cañon del Pato (`eendenkloof`) behoort tot de mogelijkheden. Deze laatste naam doet geen recht aan de indrukwekkende, steil oprijzende wanden van de kloof die de Cordillera Blanca en de Cordillera Negra van elkaar scheiden. Onderweg passeer je 35 tunnels (hoofdlampje mee).

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6
3090M

Wandeling meertjes Llanganuco (3 uur, ± 4100 meter), busrit (2 uur) naar Huaraz

Dag 4

In de ochtend maken we een wandeling bij de prachtige diepblauwe meertjes in de kloof van Llanganuco. Met uitzicht op de witte toppen vertelt onze gids een legende uit de bergen; het sprookjesachtig verhaal over het ontstaan van de Huascaran (6768 meter) en de Huandoy (6395 meter). Nadat we geluncht hebben aan de oever van het onderste meer, lopen we dwars door het queñuales bos. Dit bijzondere en helaas zeldzaam geworden bosecosysteem is kenmerkend voor de Andes. Het is een ware `jungle` van de polylepsisbomen (papierbastbomen) met hun kenmerkende bruinrood gekleurde bast die bestaat uit ontelbaar veel vloeipapierdunne velletjes, die zwaar zijn begroeid met bromelia`s. Ook groeien hier veel orchideeën en andere bijzondere inheemse planten. Na een mooie wandeling reizen we per bus, via Yungai, naar het stadje Huaraz, het toeristisch centrum van de Callejón de Huaylas. Huaraz is, net als vele andere plaatsen in de vallei, bij een aardbeving in 1970 voor een groot deel met de grond gelijk gemaakt. Het oogt nu modern met een hoog en groot Plaza de Armas, wijde straten en wat hogere gebouwen. Ook in Huaraz is een (dagelijkse) levendige, kleurrijke en nog zeer traditionele markt. Hier kun je nog ‘van alles’ kopen en vooral ook je ogen uitkijken. En mocht je trekkersuitrusting nog niet in orde zijn, in de hoofdstraat zijn voldoende buitensportzaakjes met fleecen, warme jassen, klimuitrusting en regencapes.

3090M

Huaraz (3090 meter) - wandeling naar Wilcacocha (3738m)

Dag 5

Vandaag maken we dagwandeling naar de meren van Wilcacocha,van waaruit we een fantastisch uitzicht hebben over de keten van de Cordillera Blanca. Deze wandeling is een goede gelegenheid om je wandelconditie en techniek uit te proberen op een paar steile stukjes. Het is ook een mooie en gemoedelijke wandeling waarin we het dagelijks leven in de Callejón de Huaylas kunnen aanschouwen.We komen langs kleine dorpjes waar we ossen de ploeg zien trekken en waar vrouwen in Indiaanse dracht met hoed en vlechtjes het kleinvee hoeden. Wanneer er nog voldoende tijd over is na de wandeling kunnen de liefhebbers een bezoek brengen aan de warme baden in Monterey. Voor degenen die willen uitrusten van de afgelopen dagen bestaat er de mogelijkheid om een dagje Huaraz te verkennen. In het stadje Huaraz kun je lekker rondkuieren over de marktpleintjes, naar het archeologisch museum of op het hooggelegen Plaza de Armas in de zon genieten van het mooie uitzicht en de witte bergen om je heen.

Cordillera Blanca gebergte
Vanuit het dorpje Cashapampa lopen we in 13 dagen dwars door het meest noordelijke deel van de Cordillera Blanca. Eerst van west naar oost waarbij we de Alpamayo langs de zuidzijde passeren. Uitkomend in Pomabamba lopen we vervolgens via een nog noordelijkere route van oost naar west. We passeren de perfecte ijspiramide van de Alpamayo nu aan de noordzijde. En daarna lopen we ‘rakelings’ langs het zo mogelijk nog imposantere Santa Cruz massief; meer dan 6000 meter hoog, om uiteindelijk weer vlakbij ons vertrekpunt, het kleine dorpje Cashapampa, uit te komen.

3900M

Bus naar Cashapampa (3½ uur, 2950 meter), lopen naar Llamacoral of Ichiqcocha (± 4-6 uur, 3750-3900 meter)

Dag 6

Alle bagage, tenten en de proviand wordt in en op de bus geladen die ons naar het beginpunt van onze trektocht brengt. Daar staan de paarden- en ezelmannen al op ons te wachten. Met hen trekken we de komende 13 dagen door de hoge bergen. Vanaf Cashapampa voert een prachtig wandelpad ons direct al flink omhoog. Nadat we ons geregistreerd hebben bij het kantoortje van het nationale park kan de trek beginnen! We klimmen door een nauwe kloof tussen twee massieve rotswanden en komen dan in de vallei van het riviertje de Santa Cruz, dat we de eerste drie dagen zullen volgen. Het begin is aardig steil en ook de hoogte kunnen we merken. Als we omkijken genieten we van een weergaloos uitzicht over de toppen van de Cordillera Negra die we verder en verder achter ons laten. Gelukkig wordt het al snel wat minder steil en lopen we gemoedelijk, steeds langzaam stijgend naar onze eerste kampplaats Llamacoral of het net iets hoger gelegen Ichiqcocha nabij een fraai bergmeertje.

+
Dag 7
+
Dag 8
+
Dag 9
4150M

Llamacoral/Ichiqcocha naar Taullipampa

Dag 7

Op de tweede trekdag klimmen we minder. De Santa Cruz vallei is breder geworden en het pad voert geleidelijk verder omhoog. Typerend voor de Cordillera Blanca is dat overal – juist op grote hoogte – koeien en paarden zijn. Elders in de trek in de groene bofedales lopen zelfs varkens en Alpaca`s. Die extensieve veeteelt zorgt ervoor dat in dit deel van het hoge Andes-gebergte nog veel condors hoog in de lucht rondzweven. Na een halve dag te hebben gelopen hebben we de keuze, zij die willen gaan rechtsaf naar de kampplek, maar als we nog energie genoeg hebben kunnen we verder omhoog in de richting van het hooggelegen basiskamp, van waaruit tegenwoordig de Alpamayo wordt beklommen. Misschien is zelfs het nog hoger gelegen Arhuyacocha haalbaar. In Taullipampa slaan we ons kamp op (4150 meter), aan de start van de beklimming van de Punta Union. Ons kamp wordt omringd door hoge bergen en gletsjers, waarvan we alle namen alvast kunnen oefenen.

4100M

Over de Punta Union (4700 meter) naar Tuctupampa

Dag 8

Via het groene meer Taullicocha klimmen we langzaam naar de hoge pas Punta Union. Het is een van de mooiste beklimmingen van de trektocht, met naast ons de gletsjer heel dichtbij en achter ons de steeds kleiner wordende Santa Cruz vallei met haar blauwe meren. Het is indrukwekkend hoe de ezels en de paarden over de rotsen klauteren. Onze inspanningen worden beloond door een fantastisch uitzicht alom. Na de pas dalen we af door een mooie vallei tot aan Tuctupampa waar we kamp maken.

4000M

Van Tuctupampa naar Ingenio

Dag 9

Vandaag is een lange trekdag. We stijgen over de Alto de Pucaraju, een pas van 4650 meter. Daarna dalen we af door het spectaculaire landschap en gaan de vallei Callejón de Conchucos in. We volgen deze vallei langs het meer Huecroncocha en lunchen aan haar oever. We zijn nu weer in de bewoonde wereld gekomen en lopen door een langgerekt dorp. Hier en daar wordt vanuit de huizen cola en Incacola te koop aangeboden en de kinderen maken een praatje met ons. Nadat we de vallei zijn overgestoken beginnen we weer langzaam te klimmen, het dorp en de vallei uit en dan weer steeds hoger en verder. We kamperen op bijna het hoogste punt van de vallei op een kampplek genaamd Chicopampa. Deze dag leent zich uitstekend om van dichtbij kennis te maken met de uiterst vriendelijke bevolking en hun leefgewoonten.

+
Dag 10
+
Dag 11
+
Dag 12
2950M

Van Ingenio via de pre-incaruines van Yaino naar Pomabamba

Dag 10

`s Morgens vroeg worden we getrakteerd op het uitzicht op de roze kleurende toppen van de Cordillera Blanca in de eerste ochtendzon. De gletsjers lijken wel licht te geven! Na het ontbijt volgen we eerst een tijd een graad. We hebben een 360graden uitzicht. In de verte zien we de vage contouren van Yaino op de berg, een groot en mysterieus pre-incacomplex, waarover erg weinig bekend is. Daar aangekomen verkennen we de ruïnes, die bestaan uit hoge muren die zonder cement zijn opgebouwd uit grote en kleine stenen in halfronde constructies. Op de top van het complex hebben we overzicht over de weidse omgeving. Het is een indrukwekkende plek. Na de tijd te hebben genomen voor Yaino begint de lange (ca 1300m) afdaling naar Pomabamba, het plaatsje waar we nieuwe foerage zullen inslaan voor het tweede deel van de trek. In dit authentieke stadje zijn thermale baden waar je een heerlijk bad kunt nemen. Ook bij de inwoners van Pomabamba zijn de baden zeer geliefd.

4000M

Pomabamba naar Yuraj Machay

Dag 11

Na een kort bezoek aan de ‘bewoonde wereld’ hebben we er wel weer zin in. We staan vroeg op en stijgen vandaag heel geleidelijk van 2950 naar 4000 meter. In de omgeving van Pomabamba is het gebied nog bewoond. Er zijn kleine dorpjes en akkertjes en we komen langs een schooltje.  Een flink eind voorbij het dorpje Yanacolpa, waar ook nog een schooltje is, slaan we het kamp op aan een klein, maar helder riviertje. We zijn nog dicht bij de bewoonde wereld en nieuwsgierige kinderen bewonderen ons kamp.

4200M

Yuraj Machay naar Safuna

Dag 12

Vanaf onze kampeerplek voert een soms onduidelijke trail je over twee passen van respectievelijk 4300 en 4250 meter. Het gebied is nu vrijwel verlaten en de grootsheid van het landschap begint langzaam tot je door te dringen.We trekken nu door de bofedales, kale wetlands met meanderende stroompjes in de brede gletsjervalleien met eindeloos veel kleuren groen. Op de tweede pas heb je een prachtig uitzicht op de toppen van de Pucahirca en Tayapampa. Verder naar het noorden zie je het losstaande massief van de Champará. Huilca is de naam van een grote vlakke plek waar herders hun vee laten grazen en waar we alpaca’s (soort lama) van dichtbij kunnen aanschouwen. Soms hangen er grote lappen vlees te drogen in de zon. Op de strodaken van de enkele hutten liggen nog restanten van huiden, koppen en poten van geslacht vee. Onze kampplaats Safuna ligt wat hogerop in het dal op 4200 meter.

+
Dag 13
+
Dag 14
+
Dag 15
4200M

Safuna en Pucacocha lake

Dag 13

Vandaag trekken we via twee passen naar Alpamayo basecamp. Eerst klimmen we 300 meter naar de Mesapota pas, daarna dalen we licht en stijgen vervolgens al contourend weer naar 4530 meter naar het kampement vlak onder de Quara Quara pas. Hierna is het een dik uur stijgen naar de Quara Quara pas (4830 meter), een van de meest spectaculaire passen van deze trek. Bovenop de pas kunnen we een flinke wind verwachten. Soms ligt er wat sneeuw en vaak zien we hier vlak boven ons condors zweven in de wind. Het uitzicht is fantastisch. Voor ons liggen de zesduizenders Quitaraju en Santa Cruz. Als we aan onze afdaling beginnen komt langzaam de perfecte piramidevorm van de Alpamayo beter in zicht. De sneeuwtop steekt uit boven een rechte rotswand met daaronder een groen gletsjermeer, omzoomd door bruingrijze morenen. Aan het eind van een mooie dag slaan we onze tenten op naast een mooie (was)rivier. `s Middags gaan degenen die dat willen alvast naar het mooie uitzichtpunt boven op de morenen.

4200M

Safuna via Mesapata pas en Quara Quara pas (4853m) naar Alpamayo

Dag 14

Vandaag trekken we via twee passen naar Alpamayo basecamp. Eerst klimmen we 300 meter naar de Mesapota pas, daarna dalen we licht en stijgen vervolgens al contourend weer naar 4530 meter naar het kampement vlak onder de Quara Quara pas. Hierna is het een dik uur stijgen naar de Quara Quara pas (4830 meter), een van de meest spectaculaire passen van deze trek. Bovenop de pas kunnen we een flinke wind verwachten. Soms ligt er wat sneeuw en vaak zien we hier vlak boven ons condors zweven in de wind. Het uitzicht is fantastisch. Voor ons liggen de zesduizenders Quitaraju en Santa Cruz. Als we aan onze afdaling beginnen komt langzaam de perfecte piramidevorm van de Alpamayo beter in zicht. De sneeuwtop steekt uit boven een rechte rotswand met daaronder een groen gletsjermeer, omzoomd door bruingrijze morenen. Aan het eind van een mooie dag slaan we onze tenten op naast een mooie (was)rivier. `s Middags gaan degenen die dat willen alvast naar het mooie uitzichtpunt boven op de morenen.

4200M

Alpamayo rustdag

Dag 15

Een dag om lekker niks te doen in het fraai gelegen kamp. Meer actievelingen kunnen natuurlijk omhoog in de richting van het voormalige basiskamp van waaruit tot voor kort de perfecte ijspiramide door de specialisten werd beklommen en je een fantastisch uitzicht op de Santa Cruz hebt. Degenen die nog energie over hebben kunnen proberen naar een hoogte van 5000 meter te klimmen.

+
Dag 16
+
Dag 17
+
Dag 18
4550M

Alpamayo naar Osoruri

Dag 16

Vanuit ons fraaie kamp onder de Alpamayo gaat ons pad eerst een paar uur zeer geleidelijk naar beneden langs de flank en over de dalbodem van de vallei. Onderweg passeren we restanten van pre-Inca bewoning. Aan de overkant van de vallei zie we pre-inca terrassen.
Daarna verlaten we de Alpomayo vallei en volgt er een lange en geleidelijke, zigzaggende klim van ongeveer 700 meter naar de Vientuna-pas met mooi uitzicht. Tweehonderd meter verder naar beneden komen we bij een kleine kampplaats tegen de flanken van de berg aangeplakt. Een relatief klein, maar zeer knus plekje dat je in je herinneringen mee zult dragen.

3150M

Osoruri naar Hualcayan

Dag 17

De Paso de los Cedros is een tweeling-pas die toegang geeft tot het Santa Cruz massief. Als we deze pas over zijn wacht ons een verpletterend uitzicht op de toppen van de Santa Cruz die steil oprijzen achter het knalblauwe Laguna Cullicocha. Na een uitgebreid genieten van dit wonderbaarlijk mooie uitzicht dalen we af naar de natuurlijke stuwdam in dit meer. Vanaf daar loopt een kleine pas omlaag langs duizelingwekkende afgronden met prachtige watervallen, polylepsis of queñoa bomen en nog meer blauwe meertjes. In de verte komt de Callejon de Huaylas weer in zicht. Hoog langs de flank van de berg blijven we nu afdalen tot aan het dorpje Hualcayan, bij de gelijknamige pre-Incaruïnes. Helaas zijn de grafkamers door de plaatselijke bevolking in gebruik genomen als aardappelopslagplaats en de schedels zijn geroofd door tandheelkunde-studenten die goedkoop oefenmateriaal zochten. Eventueel kan er voor gekozen worden om de nacht door te brengen op het op 3950 meter gelegen Calamina, waarvandaan mooie uitzichten over de Cordillera Negra bij een mooie zonsondergang. De pittige afdaling wordt daarmee minder lang en schuift daarmee gedeeltelijk door naar de volgende dag.

3090M

Calamina of Hualcayan - Huancarhuas- Huaraz

Dag 18

Vandaag lopen we naar de voormalige hot springs van Huancarhuas, een wandeling van 3 tot 4 uur. Na onze lunch, gaan we met de bus terug naar Huaraz. Hier kunnen we nog even bijkomen van de vermoeienissen van de trek, kleren wassen en het aimabele stadje nog eens rondstruinen. Het plein, de markt, de restaurantjes en de vriendelijke mensen maken het hier tot een aangenaam vertoeven. Misschien is er ’s avonds op één van de pleinen nog wel een feest.

+
Dag 19
+
Dag 20
+
Dag 21
0M

Huaraz naar Lima

Dag 19

Vandaag een dagje luieren in de bus die ons in ongeveer 8 uur weer terug brengt naar Lima. Hier overnachten we weer in een comfortabel hotel.

0M

Vlucht Lima-Amsterdam

Dag 20

Overdag heb je in Lima nog tijd de stad en haar bezienswaardigheden te bezoeken. `s Avonds nemen we de vlucht terug naar Amsterdam, waar we de volgende dag aankomen.

Aankomst in NL

Dag 21

’s Ochtends vroeg weer aankomst op Schiphol.

Trektocht Peru | Cordillera Blanca | Individueel Prijzen/Data


Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).


De reissom is gebaseerd op een privé reis waarbij 2 deelnemers een kamer/tent delen.
Bij 3-pers wordt de reissom €2250pp en vanaf 4 deelnemers €2075pp.

Dagelijks vertrek is mogelijk in de periode waarin de reis wordt aangeboden.
Uiteraard kan het programma in overleg vwb route en/of reisduur worden aangepast.

Maatwerk

Inclusief/exclusief


  • Luchthaven transfers bij aankomst/vertrek
  • Binnenlandse vervoer
  • vervoer naar start trektocht v.v.
  • Hotel middenklasse obv 2-pers kamer incl ontbijt (Lima, Caraz & Huaraz)
  • Hotel middenklasse obv 2-pers kamer incl ontbijt
  • Lokale briefing op bestemming
  • Co2 compensatie gehele reis: dus zowel vlucht als volledige landarrangement!
  • Reserveringskosten
  • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
  • Bijdrage Calamiteitenfonds
  • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds
Op trek
  • 3 maaltijden per dag (op de kampeerdagen wanneer de keukenploeg de maaltijden verzorgt)
  • Overnachtingen in tweepersoonstenten (incl. slaapmatje)
  • Gebruik van keukenmateriaal, borden, mokken, bestek etc.
  • Eettent, tafels & stoelen.
  • Peruaanse Engelssprekende gids, paarden/ezels voor bagage vervoer, kok
  • Het laten veroeren van 12 kg persoonlijke bagage tijdens de trek
  • Alle benodigde peak en/of trekking permits
  • Algemene medicijn- / EHBO-kit
Boek nu

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
  • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
  • Evt. toeslag eenpersoonstent € 80
  • Evt. toeslag eenpersoonskamer (op aanvraag)
  • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
  • Lunch + diner bij hotelovernachtingen
  • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
  • Vervoer naar en van Schiphol
  • Fooien begeleidingsploeg
  • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
  • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit
  • Vaccinaties

Trektocht Peru | Cordillera Blanca | Individueel files en detail


documenten & informatie


Visum
Visum

Er is geen visum nodig.



verdere informatie
verdere informatie

volgt na boeking





Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!