Upper Dolpo – Mu La

Niveau

Uitdagend
Reisduur
30 dagen
Hoogste punt
5700m
Aantal loopdagen
22 dagen
vanaf € 3495,-

Dit is een prachtige reis die je meeneemt door een zeer afgelegen deel van Dolpo / Upper Dolpo. Naast prachtige schilderachtige dorpen wandel je door onwaarschijnlijk mooie landschappen pal ten noorden van de grote Dhaulagiri. Door het vrij rustige reisschema is het een trekking van zwaarte categorie 4 en onderweg heb je behoorlijk wat tijd om alles goed in je op te nemen.

 • Ruige en ongerepte regio
 • Eeuwen terug in de tijd in Do
 • Mukut Mu la Base Camp , één van de mooiste kampeerplekken van de Himalaya!
 • Ervaar de lokale bevolking: Dolpo-pa

Upper Dolpo – Mu La dag tot dag


Een opmerking vooraf
Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De lokale gids en/of de reis begeleider kunnen genoodzaakt zijn om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

Reisschema

01 Vlucht van Amsterdam naar Kathmandu
02 Aankomst in Kathmandu
03 Kathmandu
04 01 Vlucht van Kathmandu naar Nepalgunj
05 02 Nepalgunj – Juphal (2700m) – Dunai (2140m), 25 min. vliegen, 1 uur afdalen en 2 uur vlak.
06 03 Voorbereidingen Dunai (2140m)
07 04 Dunaï naar Dharapani, 5 uur lopen, 2700 m
08 05 Dharapani naar Barle 3 uur lopen, 3600 m
09 06 Barle, bezoek aan dorp en klooster, acclimatiseren
10 07 Barle naar Lahini, 5 uur lopen, 3000 m
11 08 Lahini naar Cave Camp, 5 uur lopen, 3300 m
12 09 Cave Camp naar Do Tarap, 6 uur lopen, 4100 m
13 10 Do rustdag en acclimatisatiedag
14 11 Do naar Maran, 4250 m, 4 uur lopen
15 12 Maran naar Chap Chu, over de Chan La (5380 m), 4320 m, 7 uur lopen
16 13 Chap Chu naar Panggang, 3840 m, 5 uur lopen
17 14 Panggang naar Serigaon, 4100 m, 6 uur lopen
18 15 Serigaon – Mukut (4000m), 5 uur lopen
19 16 Mukut rustdag
20 17 Mukut Mu la Base Camp (4900m), 4 uur lopen
21 18 Mu La Base Camp-Mu La – Molum Sumna (5700-5000m), 6 uur lopen
22 19 Over Sangda La (5560 meter) naar Lhanhimar river camp 5 uur 5000 meter
23 20 Over nog een pas naar het kamp in het bos, 3900 m, 5 uur lopen
24 21 Naar Sangda 4 uur 3800 meter
25 22 Naar Dangargaon 7 uur 3215 meter
26 23 Naar Jomsom 2750 meter
27 24 Jomsom naar Pokhara en door naar Kathmandu
28 Kathmandu verblijf
29 Kathmandu en naar huis
30 aankomst in NL

 

+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Vlucht van Amsterdam naar Kathmandu

Dag 1

Deze dagen zijn gereserveerd voor een vlucht van Amsterdam naar Kathmandu.

Vlucht van Amsterdam naar Kathmandu

Dag 2

Deze dagen zijn gereserveerd voor een vlucht van Amsterdam naar Kathmandu.

Kathmandu

Dag 3

Verblijf in Kathmandu, zodat je deze geweldige stad en omgeving kunt verkennen. Ook na de verwoestende aardbevingen van april en mei 2015 zijn er nog heel veel bijzondere tempels, stupa’s, pleinen en markten te bekijken. Het blijft een boeiende en interessante stad.

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6

Vlucht van Kathmandu naar Nepalgunj

Dag 4

Dit is een vlucht van ongeveer 50 minuten. Van oost naar west vlieg je langs een groots stuk van de Himalaya. Als het zicht goed is kun je achtereenvolgens zien: Langtang, Ganesh Himal, Manaslu, Annapurna, Dhaulagiri en de bergen van Dolpo. Nepalgunj ligt in de laaggelegen Terai waar het tropisch heet is. We overnachten er in een rustiek hotel, met airco! Een enkele keer kunnen we meteen dezelfde dag doorvliegen naar Juphal. De overnachting wordt dan natuurlijk geschrapt en we hebben dan een extra dag op trek.

Nepalgunj – Juphal (2700m) – Dunai (2140m), 25 min. vliegen, 1 uur afdalen en 2 uur vlak.

Dag 5

De vluchten van de zuidelijk gelegen Terai de bergen in, zoals deze, gaan altijd `s morgens. Omdat op “zicht” wordt gevlogen en de ochtenden meestal het helderst zijn kiest men voor dit tijdstip. Het is een prachtige vlucht met een spectaculaire landing. Nepalgunj ligt in de Terai, het vlakke stukje land dat grenst aan India. Je zweeft over de rijstvelden tot langzaam de heuvels onder je zichtbaar worden. Heuvels worden bergen en na 20 minuten vlieg je zelfs tussen de bergen door die nu hoger zijn dan waar het vliegtuig is. Om een kam heen zwent het toestel nu naar rechts waardoor de kleine landingsbaan zichtbaar wordt. Een paar minuten laten sta je aan de grond en als het stof van de landing is opgetrokken zie je aan de rand van de parkeerplaats al een rijtje dragers die ons opwachten. Zij helpen ons de bagage naar een jeep te brengen die ermee naar Dunai rijdt. Dit is het enige stukje weg in dit gebied. Het vliegveldje Juphal ligt hoog boven de rivier op tegen de helling van de berg. Door het dorpje lopen we langzaam omlaag en je bent meteen onder de indruk van het landschap maar zeker ook van de mensen die er beslist anders en “wilder” uitzien dan in Kathmandu. De afdaling duurt ongeveer 1 uur en daarna is het vlak tot aan Dunai, de “hoofdstad” van Dolpo. Er is een lange straat met winkeltjes, een politiepost en een camping. Genoeg te beleven.

Voorbereidingen Dunai (2140m)

Dag 6

Vandaag blijven we in Dunai. Even de tijd nemen om te wennen aan deze nieuwe wereld. Tijd ook om een bezoek te brengen aan het Bön-schooltje even buiten Dunai. Hier krijgen kinderen uit de omgeving gewoon onderwijs vanuit de Bön-traditie, een perfecte mix van oud en nieuw. De Nepalese staf heeft nu tijd om alles op orde brengen voor de tocht qua paarden en voorraden.

+
Dag 7
+
Dag 8
+
Dag 9

Dunaï naar Dharapani, 5 uur lopen, 2700 m

Dag 7

Door de vallei lopen we oostwaarts langs de rivier. Hier en daar staan wat huisjes en het pad gaat wat op en neer. De bergwanden zijn soms wat kaal maar soms ook mooi begroeid met uitgestrekte wouden. Hoog tegen de hellingen zie je hier en daar een geïsoleerd dorp met de typische lemen huizen met platte daken. Na ongeveer 3 uur lopen steken we de rivier over en beginnen met de klim naar het dorpje Dharapani. We mogen kamperen op het terreintje van de school. Er is ook een lokaal beschikbaar waar je je matje kunt uitrollen.

Dharapani naar Barle 3 uur lopen, 3600 m

Dag 8

Vanaf Dharapani gaat het meteen steil omhoog. We stijgen rustig aan door de landerijen en bossen. Daar waar het vlakker wordt zien we een grote chörten/stupa als teken dat we het dorp Barle Naderen. Barle is een dorp met een Bön-gemeenschap en een Bön-klooster. Gewone toeristen komen hier nooit. Het is dus voor iedereen bijzonder dat wij hier neerstrijken en belangstelling hebben voor het klooster en andere heilige plekken in de buurt.

Barle, bezoek aan dorp en klooster, acclimatiseren

Dag 9

Barle is een prachtig dorp. We zijn er welkom en de hoofdlama zal ons vergezellen naar de verschillende plekken die voor de dorpsbewoners belangrijk zijn.

+
Dag 10
+
Dag 11
+
Dag 12

Barle naar Lahini, 5 uur lopen, 3000 m

Dag 10

Nu trekken we naar het noordoosten, het is drie dagen lopen door de Tarap vallei. Deze nauwe kloof zou in Europa zeker de status hebben van Nationaal Park. Vanuit het dorp loopt het pad vrij vlak maar toch hoog boven de dalbodem zodat je steeds een mooi uitzicht hebt op de uitlopers van de Dhaulagiri en bijvoorbeeld de Jang La, de pas die naar het zuidelijker Dhorpatan leidt. Na ongeveer 1½ uur lopen buigen we naar het noorden af. Na de lunch dalen we een beetje en zo komen we op het hoofdpad dat door de Tarapvallei omhoog gaat. Dit pad kronkelt zich langzaam omhoog door prachtige oerbossen en langs donderende watervallen in de Tarap-rivier. Lahini is een mooie kampeerplaats langs de rivier; het water is koud maar zolang de zon er is gaat het nog net om al het zweet van vandaag er af te spoelen.

Lahini naar Cave Camp, 5 uur lopen, 3300 m

Dag 11

Vandaag is het eerst weer een stukje klimmen en daarna gaat het op en neer (Nepali flat) richting een kampeerplaats aan de rivier. Een spectaculair maar goed begaanbaar pad langs steile afgronden met diep beneden je een kolkende rivier in combinatie met kale en soms loodrechte rotswanden. Onderweg passeren we pleisterplaatsen van de lokale handelaren, grote tenten waar je eenvoudige dingen kunt kopen zoals koekjes, noodlesoup e.d. We komen nu ook in het gebied waar meer yaks voorkomen en soms zien we hier ook blauwschapen.

Cave Camp naar Do Tarap, 6 uur lopen, 4100 m

Dag 12

Niet alleen stijgen we langzaam naar meer dan 4000 meter hoogte, maar bovendien is het dal zo nauw, dat de zon er, met name in het najaar, maar enkele uren per dag te zien is. De rest van de tijd vriest het. We verlaten de nauwe kloof over een pasje dat door erosie een grillig gevormd beeld geeft.  Op de pas staat een chörten en we kijken de vallei in die ons naar Do voert. De pas is eigenlijk een soort natuurlijk dam die uit een toaal andere grondsoort bestaat dan wat je in de omgeving ziet. We krijgen een Bön uitleg over hoe dat komt en ook waarom de rivier hier toch een doorgang heeft kunnen uitslijpen. Na de korte afdeling wordt het dal breder en we lopen stroomopwaarts naar het noorden. Tenslotte verschijn aan het eind van het dal de grauw-grijze huizen van Do Tarap, een echt Tibetaans aandoend dorpje. Je loopt langs gebedsmuren en stupa`s en ziet een beetje boven het dorp de mooi versierde boeddhistische gompa. Je bent hier in een totaal andere wereld. Nadat we zijn aangekomen zetten we de tent op, op de daarvoor aangewezen ommuurde kampeerplaats.  In de namiddag en morgen hebben we tijd om Do te verkennen. Er zijn een paar kloostertjes waaronder ook het tamelijk grote Bön-klooster Shipshog.

+
Dag 13
+
Dag 14
+
Dag 15

Do rustdag en acclimatisatiedag

Dag 13

Het Bön-klooster Shipshog ligt een uurtje lopen vanaf Do. Het landschap eromheen is echt adembenemend, letterlijk en figuurlijk. Enorme grijsbruine hellingen met sneeuw bovenop in een uitgestrekte vallei. Het is er stil en soms hoor je alleen het geluid van de wind langs de rij chörten. In Do zelf leeft de Bön-gemeenschap vredig samen met de andere boeddhisten. De mensen zijn er open en gastvrij. De huizen zijn opgetrokken van keien, de kamertjes zijn klein en koud, tenzij er een vuurtje brand. Boven het dorp zie je de grote stupa`s met hun indrukwekkende ogen.

Do naar Maran, 4250 m, 4 uur lopen

Dag 14

We staan vandaag niet al te vroeg op want het is niet ver naar de volgende kampeerplaats. Langs het Shipshog klooster lopen we verder de vallei in en al rond het middag uur komen we aan op de plaats van bestemming. De omgeving bestaat uit prachtige bergwanden met verticale torens en hier en daar sneeuwresten.

Maran naar Chap Chu, over de Chan La (5380 m), 4320 m, 7 uur lopen

Dag 15

Vandaag gaan we de eerste keer over de 5000 meter grens heen. Het is altijd weer even afwachten hoe het iedereen hier vergaat. We zijn goed geacclimatiseerd dus het zal zeker gaan maar sommigen zullen nu toch wel wat last hebben van de hoogte. Wanneer je eenmaal op de pas bent is iedereen uitgelaten, we doen een kleine ceremonie met gebedsvlaggen en wierook en kijken om ons heen. Prachtige berglandschappen omgeven ons met goed zicht op de grote Dhaulagiri en Annapurna in het zuiden. De afdaling brengt je op een mooie kampeerplek waar twee rivieren samenstromen.

+
Dag 16
+
Dag 17
+
Dag 18

Chap Chu naar Panggang, 3840 m, 5 uur lopen

Dag 16

We volgen nu de vallei naar het zuiden en naar beneden langs de rivier de Barbung Khola. Er zijn hier veel dorpjes waarvan er ook een aantal verlaten zijn. In het koude seizoen trekken veel mensen naar warmere oorden en zelfs naar Kathmandu. Tussen de bij de dorpen zijn er ongelooflijk veel manimuren en chörtens, meest tamelijk vervallen maar ze getuigen van grote toewijding van de lokale bevolking aan het Tibetaans Boeddhisme.
We kamperen op veldjes die er na de oogst kaal en verlaten bij liggen.

Panggang naar Serigaon, 4100 m, 6 uur lopen

Dag 17

Nog een dagje zuidwaarts. De noordwand van de Dhaulagiri 2 komt steeds dichterbij. We volgen een pad langs de bergwand en komen uiteindelijk uit bij het zelden door westelingen bezochte dorp Seri. Het ligt hier op een ongelooflijk mooie plek op de helling tegenover het hele Dhaulagirimassief. De silhouetten van de vele chörten steken zwart af tegen een helder blauwe lucht of tegen de witte ijswanden aan de overkant van de vallei. Dit dit echt de Himalaya ten voeten uit! In Serie is er nog een klein klooster en als het een beetje meezit worden we op de thee uitgenodigd want hier komen niet veel gasten. Men vindt het erg  leuk om weer nieuwtjes van de andere dorpen te vernemen.

Serigaon – Mukut (4000m), 5 uur lopen

Dag 18

We dalen vanaf Seri een paar honderd meter af naar het dorp Terengaon en dan nog eens zo`n stuk naar de rivier. Na de brug begint het klimmen weer. Na een grote chörten vernauwt de vallei zich tot een kloof. Aan de overkant zien we sneeuwresten in de smalle steile geulen liggen. Het wordt kouder. Na een paar uur opent de vallei zich weer en we zien in de verte al een dorp liggen. Dat moet Mukut wel zijn want er is hier geen andere bewoning. We maken kamp beneden bij de rivier, lekker om je te kunnen wassen, maar wel een beetje koud.

+
Dag 19
+
Dag 20
+
Dag 21

Mukut rustdag

Dag 19

De bewoners van Mukut zijn buitengewoon aardig. Men komt even kijken maar houdt beleefd een beetje afstand. Wie zin heeft kan in het dorpje rondstruinen. Zeker dat je weer ergens wordt uitgenodigd! Natuurlijk kun je ook het dorp in en hier en daar een kijkje nemen naar hoe men hier leeft. En dat is toch echt anders dan bij ons. Geen elektriciteit, geen stromend water laat staan een douche. Geen wifi, geen televisie. Wat een rust. De kinderen spelen met de geiten en helpen ze mee opdrijven. Guitige blikken kijken je aan.

Mukut Mu la Base Camp (4900m), 4 uur lopen

Dag 20

We slapen een beetje uit want het wordt geen lange wandeldag. Na het kamp te hebben opgebroken zwaaien de mensen ons uit alsof we een beetje vrienden geworden zijn. Nu wordt het serieus. Na Mukut begint het meteen te stijgen. Het wordt kaler en kaler. Het gras dat in Mukut nog wel groeide laat het hier op een enkele plek afweten. Het pad slingert zich langs grindhellingen naast de rivier gestaag omhoog. Het laatste stukje nog een beetje steil omhoog, oef dat voel je, bijna 5000 meter! Gelukkig is de kampeerplek nog wel groen. Dit is één van de mooiste plekken van de Himalaya. Rondom mooie grijsbruine hellingen met bovenop een wit randje maar aan de overkant, dichtbij, de bijna 8000 meter hoge wand van de Dhaulagiri 2. Geweldig. Koud is het vannacht wel maar met hopelijk een schitterende sterrenhemel begeleid door een intense stilte!

Mu La Base Camp-Mu La – Molum Sumna (5700-5000m), 6 uur lopen

Dag 21

Bij het krieken van de dag krijgen we bedtea en een bakje warm water om je de slaap uit de ogen te wrijven. Dan ontbijt en als het goed en wel licht is zijn we aan het lopen. Het pad blijft nu dicht bij de rivier en een uurtje later houdt het riviertje op te bestaan: het ligt er droog bij. Links gaat het een heuvel op en opeen staan we in een grote open vallei. We proberen te raden waar de pas is maar het valt niet mee als je hier nog nooit bent geweest. Eindeloze steile bergkammen lijken geen doorgang te bieden naar een volgende vallei. We volgen het pad, dat er toch nog wel is en dat voert ons  naar de voet van zo’n helling en ja hoor er blijkt een pad naar boven te slingeren. Zigzag gaat het nu steil omhoog tussen rotsen door. Het is dan nog ongeveer 250 meter naar de pas. Sommigen moeten op dat korte stuk wel 3 keer rusten want veel zuurstof is er niet. Uiteindelijk arriveert iedereen alsook de paarden. De pas is getooid met gebedsvlaggen ten teken dat hier toch nog wel eens mensen komen. Het uitzicht is overweldigend. Terug op Dhaulagiri 2 en over de pas heen een enorme vallei. Er staat geen boom er groeit geen struik. Alleen maar gele, grijze en rode rotsen en hier en daar een besneeuwd topje. Ons kamp bevindt zich aan het eind van dit dal en dat is dan nog 3 uur lopen. Het gaan is niet zozeer zwaar want je loopt naar beneden over een breed pad (behalve het eerste stukje) maar aan het eind van de dag is iedereen toch behoorlijk vermoeid van dit lopen op grote hoogte. De kampplaats ligt op een grote vlakke pek langs iets drukkere route door Inner Dolpo tussen Do, Charkha en Jomosom.

+
Dag 22
+
Dag 23
+
Dag 24

over Sangda La (5560 meter) naar Lhanhimar river camp 5 uur 5000 meter

Dag 22

De oversteek over de Sangda La bestaat eigenlijk uit 2 passen op ongeveer 2 uur lopen van elkaar verwijderd. Het eerste deel doen we vandaag en het tweede deel morgen. Gestaag klimmen we het eerste stuk omhoog naar een hoop van stenen. Het blijkt een valse pas te zijn op ongeveer 5100 meter. Daarna stijgen we verder, steeds steiler naar de top van het hoogste punt van deze trek op ongeveer 5560 meter. Na een steile afdaling komen we bij de kampeerplek voor vandaag op ongeveer 5150 meter. Als we vroeg zijn en iedereen is fit dan kunnen we ook de volgende pas over.

Over nog een pas naar het kamp in het bos, 3900 m, 5 uur lopen

Dag 23

We starten vandaag ook weer niet zo vroeg. Na een kleine stukje afdalen, klimmen we een klein beetje naar de tweede pas op 5125 meter. De afdaling van deze pas is een stuk riskanter vooral als de route bedekt is met stukken bevroren ijs. Het kan nodig zijn om hier een stuk vast touw aan te brengen om langs de naakte gladde hellingen je naar beneden te laten glijden. De afdaling is verder steil en na een aantal uren kunnen we kamp opzetten op een kleine plaats net in de eerste bossen. De vallei naar Sangda is prachtig met vele kleuren in de bergwanden om ons heen.

naar Sangda 4 uur 3800 meter

Dag 24

Verder dalen we, steil af naar de rivier die we oversteken via een hangbrug. Daarna lopen we de rest van de dag langs de berghelling “up-and-down” totdat we een tweede rivier over moeten. Sangda zelf is een dorp ver weg van alles, hoewel het al iets meer is georiënteerd op Jomosom en de Mustang-vallei. We kamperen op een veldje boven het dorp en we kunnen met verschillende dorpsbewoners, als ze nog in het dorp aanwezig zijn, kennismaken.

+
Dag 25
+
Dag 26
+
Dag 27

naar Dangargaon 7 uur 3215 meter

Dag 25

Sangda is een compact gebouwd dorpje met primitieve huizen van leem en steen met platte daken. Het regent hier dus niet veel. Na het kamp te hebben opgebroken stijgen we weer verder, steeds contourend over de flanken van de bergen. Omhoog, omlaag, en weer omhoog naar 4480 meter en 4310 meter. Op deze laatste top hebben we een schitterend en ongeëvenaard uitzicht op de hele Mustang vallei met de aan de overkant liggende Damodar keten (waarover de Mustang La naar Nar en Phu). Onder je zie je de glinsterende kronkels van de Kali Gandaki terwijl een beetje naar rechts de Thorung La (de Annapurna pas) te zien is met daar weer rechts van de Nilgiri’s. Dit moet een van de mooiste uitzichten zijn van de hele Himalaya. Ook de afdaling is spectaculair langs ongenaakbare rotswanden met watervallen die de bovenliggende sneeuwvelden en gletsjers afwateren. Na een laatste klim tot 3840 meter overnachten we in het eerste dorp waar de eerste invloed van de moderne beschaving merkbaar is, Dangargaon. Er is coca cola, er zijn bomen, en er worden velden bevloeid.

naar Jomosom 2750 meter

Dag 26

Een heerlijk dagje uitlopen. Eerst ongeveer 45 minuten naar de Kali Gandaki en vervolgens lopen we in ongeveer 2 uur naar Jomosom waar we onze intrek nemen in een hotelletje bij het vliegveld. Jomosom is na die lange tijd in de stilte en verlatenheid een wereldstad. Er zijn winkeltjes en er is een markt, souvenirstalletjes en een politie checkpost. Er zijn restaurants en er is bier en cola. Je kunt naar huis bellen mocht je daar behoefte aan hebben en er is wifi!

Jomosom naar Pokhara

Dag 27

Hoewel de weg naar Pokhara begaanbaar is, kiezen we toch liever voor een vlucht. De weg is een langdurige en zeer oncomfortabele onderneming en op sommige stukken zelfs gevaarlijk. De vlucht duurt ongeveer 20 minuten en je zweeft door het Kali Gandaki dal met links van je de Annapurna en recht de Dhaulagiri. Bij de Ghorepanipas scheer je vrij dicht over de bomen waarna je meteen verder daalt naar het kleine vliegveld van Pokhara. Vervolgens rij je met eigen bus terug naar Kathmandu.

+
Dag 28
+
Dag 29
+
Dag 30

Kathmandu verblijf

Dag 28

Deze laatste in Kathmandu kun je nog wat plaatsen bezoeken die je nog wilde en het is tijd om je voor te bereiden op de reis naar huis.

Kathmandu en naar huis

Dag 29

Afhankelijk van de gekozen vlucht vertrek je op dag 29 in de middag of op dag 30 `s morgens vroeg naar huis. Na een tussenlanding in Delhi, Istanboel of in de Golfregio ben je dan `s morgens in Amsterdam of `s avonds.

Kathmandu en naar huis

Dag 30

Upper Dolpo – Mu La Prijzen/Data


 

Aantal deelnemers:
Minimaal aantal deelnemers; 5
Maximaal aantal deelnemers: 15
Bij 3 en 4 deelnemers kan de reis ook doorgaan: Er is dan een toeslag noodzakelijk.

Bij 5 t/m 7 deelnemers wordt de groep begeleid door een engels sprekende Nepalese gids.
Vanaf 8 deelnemers gaat er ook een Nederlandse reisleider mee.

22 sep t/m 21 okt 2018
Upper Dolpo – Mu La
Bijna gegarandeerd
€ 3495,-

Inclusief/exclusief


 • Groepsvervoer vanuit Kathmandu naar start trektocht v.v.
 • Binnenlandse vlucht(-en) incl tax
 • Hotel middenklasse obv 2-pers kamer incl ontbijt
 • 1 overnachting in Nepalgunj, obv L &O in 2-persoons kamers
 • Voorbereidingsbijeenkomst
 • Lokale briefing op bestemming
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds
Op trek
 • 3 maaltijden per dag (op de kampeerdagen wanneer de keukenploeg de maaltijden verzorgt)
 • Overnachtingen in tweepersoonstenten (incl. slaapmatje)
 • Gebruik van keukenmateriaal, borden, mokken, bestek etc.
 • Eettent, tafels & stoelen.
 • Engelssprekende Nepalese gids(en)
 • Kok, keukenjongens
 • Dragers (voor bagagevervoer trektocht: max 14 kg per persoon)
 • Alle benodigde peak en/of trekking permits, entree Conservation Area, TIMS (Tourist Information Management System)
 • Algemene medicijn- / EHBO-kit
 • NL reisleider vanaf 8 deelnemers!
Boek nu

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
 • Greenseat (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
 • Luchthaven transfers in Nepal (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
 • Evt. toeslag eenpersoonstent € 100
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer
 • Evt. kosten huurmaterialen (bijv. slaapzak, donsjas, klimmateriaal)
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Reserveringskosten € 20,-- per nota
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • Lunch + diner bij hotelovernachtingen
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Fooien begeleidingsploeg
 • Visum
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit zoals*
 • * extra kosten voor terugvlucht uit Jomsom wanneer de regulier geboekte vlucht om welke reden dan ook niet kan worden uitgevoerd
 • Vaccinaties
 • Entree voor sights in Kathmandu zoals bijv. Durbar Square, musea en tempels (€ 1,-- tot € 5,--, Bhaktapur € 15,--)

Upper Dolpo – Mu La files en detail


documenten & informatie


Visum
Visum

Download hier het visumformulier.Download
Reisinformatie
Reisinformatie

Volgt

Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!