Tijdspad en procedure boekingen COVID-19

Laatste update 11-augustus 2021

Ondanks de vaccinatiecampagnes in alle landen en uitgebreidere (snel)testmogelijkheden is er nog steeds sprake van gesloten grenzen, negatieve reisadviezen en inreisbeperkingen. Binnen de EU is nu alleen nog sprake van groen/geel reisadvies. Buiten de EU is de situatie (op een handjevol bestemmingen na) nog steeds gelijk aan een jaar geleden. De besmettelijke variant doet vermoeden dat Buitenlandse Zaken naar alle waarschijnlijkheid de reisadviezen van verre bestemmingen ook niet op korte termijn versoepeld zullen worden van code oranje naar geel/groen.

We zien ook dat airlines meer eisen stellen, bijvoorbeeld (Qatar, Etihad en Emirates) dat je alleen aan boord mag wanneer je een negatieve pcr-test kunt overleggen die niet ouder is dan 72 uur, steeds vaker in combinatie met een sneltest voor vertrek.

Iedereen vraagt zich natuurlijk hardop af wat de gevolgen van de pandemie zijn voor de geboekte wandelreizen. We zouden niets liever willen dan iedereen duidelijkheid geven, maar ook nu nog zijn er veel variabele factoren die van invloed zijn op een groen licht, of een geannuleerde reis.

Betaling restant reissom?
Wacht maar met het betalen van het restant van de reissom (8kwn voor vertrek) tot er zekerheid kan worden gegeven dat de reis doorgaat.

Omboeken
Heb je een reis geboekt maar zie je het momenteel toch echt niet zitten om te vliegen / een verre reis te maken? Dan bieden we maximale flexibiliteit. Je kan tot 8wkn voor vertrek (of moment dat er tickets zijn uitgegeven) omboeken naar een andere vertrekdatum.
Vluchten omboeken kan op dit moment vaak ook, zonder dat je wijzigingskosten hoeft te betalen. Je betaalt veelal alleen een mogelijk tariefverschil als de nieuwe vlucht duurder uitvalt. Hoe eerder je omboekt, hoe kleiner de kans dat je meerkosten hebt voor de vlucht. Neem daarover alsjeblieft contact op, dan zoeken we de precieze regels en voorwaarden (deze verschillen per airline) voor je uit.

Om een grof tijdspad te schetsen, geven we hierbij wat meer informatie op basis van welke informatie wij beslissingen nemen en wanneer.

– Ongeveer 6wkn voor vertrek zullen we kijken naar de situatie op intercontinentale bestemmingen voor wat betreft de pandemie (binnen/nabij Europa 5-3wkn), dan hebben we het over onderstaande aspecten:
* Reisadvies Buitenlandse Zaken
* Eventuele updates kabinet (vwb vooruitzicht / termijnen versoepeling)
* Regels zoals inreisbeperkingen (bijv verplichte quarantaine) op bestemming en mogelijk bij terugkeer in Nederland.
* Kunnen airlines en lokale agenten/partners de reis veilig en verantwoord uitvoeren?
* Met welke hygiëne maatregelen moet je rekening houden?

Go of No Go?
Een definitief besluit nemen over doorgaan/annuleren van een verre reis nemen we 4wkn voor vertrek (bestemming binnen/nabij Europa 4-2wkn), of vanzelfsprekend eerder als er duidelijkheid is dat de reis wel/niet kan worden uitgevoerd. Wanneer iemand zelf eerder besluit te (of moet) annuleren (idem vwb annulering na besluit doorgaan), dan gelden gewoon onze reis- en annuleringsvoorwaarden voor wat betreft de vlucht en het landarrangement.

Wat als wij de reis annuleren?
Mocht een reis geen doorgang kunnen vinden en wij de reis annuleren, dan zijn er momenteel deze 2 mogelijkheden:
* direct omboeken naar nieuwe vertrekdatum (of andere reis / bestemming) met SGR garantie, beste keuze.
* geheel afzien van de reis, je ontvangt dan de reeds (aan)betaalde reissom binnen 2wkn terug.

We wensen iedereen het beste toe de komende tijd en houden jullie op de hoogte van eventuele ontwikkelingen. We zullen de inhoud van dit bericht updaten wanneer er nieuwe informatie beschikbaar is. De omstandigheden/regels kunnen wijzigen, er kunnen geen rechten aan dit tijdspad en procedure worden ontleend, neem contact op met ons met zorgen/vragen.

Ander nieuwsAanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!