Vanaf half mei weer reisadvies per land!

Eerste landen weer op geel.

Nu het generieke negatieve reisadvies per half mei komt te vervallen, komt het weer kunnen reizen voorzichtig een stap dichterbij. Er komt weer een reisadvies per land wat mede gebaseerd wordt op de situatie van de pandemie op de bestemming.

Een land waar goed getest wordt, de vaccinatiecampagne op stoom is en het aantal besmettingen onder de 100 per 100.000 inwoners (er wordt gekeken naar een 2-wks gemiddelde) komt in aanmerking om van code oranje terug naar code geel/groen te gaan.Dat betekent omgekeerd ook dat Nederlanders vooralsnog niet overal – zonder inreisbeperkingen – welkom zijn gezien hoge aantal besmettingen hier.

Kijken we naar de zomer dan lijkt het dat reizen met een ‘coronapaspoort of covid-19 certificaat welke aangeeft dat je niet besmettelijk bent’ vooralsnog de norm te worden.Dat betekent dat elke reiziger middels een QR code in een app (of op papier) moet aantonen recent negatief getest te zijn, of inmiddels hersteld is van covid-19, of gevaccineerd is.
Vooralsnog verwachten wij alleen echt iets concreets te horen over bestemmingen in Europa, verre bestemmingen zullen waarschijnlijk nog op zich laten wachten. Maar toch is het een stap in de goede richting in de zin dat er nu in elk geval bekend is langs welke meetlat een land wordt gelegd met het oog op een versoepeling van het reisadvies.

Boeken van reizen naar landen met een negatief oranje reisadvies is momenteel geheel vrijblijvend!
Meer info: https://www.snowleopard.nl/reis-boeken-reisadvies-code-oranje/

Ander nieuwsAanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!