Vooruitblik 2020

Naast de terugblik op 2019, kijken we in deze nieuwsbrief vooruit naar 2020 en presenteren we een deel van ons programma in vogelvlucht. Nepal zien we met de jaren veranderen. Dit betekent dat er overal in de bergen wegen worden aangelegd, zelfs in een tot voor kort zeer afgelegen gebieden als Upper Dolpo. Dat dwingt ons er over na te denken of de huidige routes nog wel de kwaliteit van ervaring bieden die we jullie graag voorschotelen.

Het resulteert voor 2020 in:

  1. een aantal wijzigingen in routes zoals in Mustang en Annapurna
  2. het lanceren van nieuwe “off the beaten” treks zoals het noordelijke circuit in Humla, rond de Kanjiroba in Upper Dolpo en de oostkant van de Mardi Himal
  3. een reprise van oude 25 jaar geleden verkende trails zoals naar het Saipal Base Camp in Humla .

Al met al is het veel werk aan research, herschrijven van teksten, uitzoeken van foto’s, opnieuw bepalen van prijzen. We hopen alle info up to date te hebben rond eind januari.

Overig Himalaya

Noord India: Ladakh, Zanskar, Gharwal en Arunachal

Gelukkig zijn de spanningen tussen India en Pakistan wat afgenomen en we hopen dat we komend jaar wat meer van die fantastische reizen in Ladakh, Zanskar en Spiti kunnen uitvoeren. De bergstaat Arunachal is zonder twijfel het minst toeristisch en er blijven nog veel uithoeken te verkennen. We hebben er 2 nieuwe tochten in ontwikkeling: een wintertocht die nu al op de website staat en een pelgrimstocht op de grens met China: de Pemako.

Bhutan is en blijft een unieke bestemming. Met geheel eigen beleid t.a.v. toerisme borduurt het voort op het behoud van eigenheid, natuur en het bruto nationaal geluk. De Snowmantrek blijft één van de “once in a lifetime” trektochten.

China en Tibet

Hoewel China over Tibet “heen wordt gebouwd” en het steeds moeilijker is om stukjes oorspronkelijkheid te vinden is dat nog steeds wel mogelijk. Dat is zowel in de Tibetaans Autonome Regio (TAR) als in de voormalig Tibetaanse gebieden in de Chinese provincies Yunnan en Sichuan het geval. Onze reizen zijn er op gericht om die stukjes oorspronkelijkheid te vinden temidden van adembenemende landschappen.

Centraal Azië: Mongolië, Turkmenistan, Kirgizië en Turkije

Steppen, woestijnen, uitgestrekte graslanden door machtige bergketens doorsneden en zeer dunbevolk, dat zijn de hoofdkenmerken van dit stuk van de wereld. Er is maar weinig mooier dan het maken van een trektocht door die enorme ruimte, stilte en machtige nachtelijke sterrenhemels. Voor de lokale mensen is het hun thuis en zij zijn het die je meenemen inen kennis laten maken met deze bijzondere wereld. Natuurlijk gaat dat ook met behulp van paarden, kamelen of jeeps.

 

 

 

 

 

Midden Oosten: Iran, Jordanië, Turkije

In geopolitieke zin liggen deze landen nogal onder een vergrootglas met zoveel conflicten in de omgeving of met de buitenwereld. Reizen in deze landen kan fungeren als “eye opener”. In Iran bijvoorbeeld word je met open armen ontvangen en er zijn niet veel landen in de wereld die zich kunnen meten aan de enorme gastvrijheid die je daar ten deel valt. Combineer dat met de fantastische landschappen, bergen en kloven, een heerlijk klimaat en een rijke geschiedenis en je hebt een volmaakt recept voor een schitterende wandelreizen.

Noord Amerika

Verschillende gebieden in de Verenigde Staten lenen zich geweldig goed voor het maken van een reis met vele mooie wandelingen. De reis naar de Nationale parkenin het zuidwesten in de staen Utah en Arizona wordt al jaren met gemak uitverkocht. Datzelfde hopen we voor de nieuwe reis California en Oregon met wandelingen in de nationale parken:  Redwood, Yosemite en LassenVolcanic NP.

 

 

 

 

 

 

Zuid Amerika: Peru, Bolivia, Ecuador, Chili en Patagonië (Argentinië en Chili)

De machtige Cordillera de Los Andes is niet alleen de ruggegraat van dit grote continent maar ook de leidraad voor onze reizen daar. In het gebied van de hoge Andes: Peru, Bolivia en Ecuador vind je nog veel invloeden van oude Indiaanse beschavingen; in Patagonië gaat het meer om de immense ruimtes en je voelt je daar echt in een uithoek van de wereld.

Europa

De Balkanlanden hebben een fascinerende geschiedenis en daarnaast wordt een groot deel van de oppervlakte ingenomen door uitgebreide natuurgebieden en bergketens waar je geweldige tochten in kunt ondernemen. In Roemenië lanceren we een rugzaktocht door verschillende berggebieden zoals de spectaculaire Făgăraș Mountains. De reis door Oekraïne met name het deel Transkarpathië brengt je 50 jaar terug in de tijd. Landbouw vrijwel zonder mechanisatie, dus alles met de hand, mooie bergen met oerbossen waarin de mensen nog veel bessen plukken en paddenstoelen verzamelen. In Bulgarijedoorlopen we de mooie Rila en Pirin bergketens, en natuurlijk maken we tochten in het land “achter gods rug”: Montenegro en de Peaks of the Balkantocht. In Noord-Macedonië gaan we een nieuwe reis organiseren.

Verder bouwen ons programma in Noord Europa uit. Naast Engeland en Schotland en de Scandinavische landen, nemen wekomend jaar  opnieuw in ons programm: IJsland en Groenland.

 

 

 

 

 

 

Afrika

In cultureel  opzicht is dit continent misschien het verst van ons verwijderd. Daarom misschien ook wel het meest interessant en/of uitdagend. Met veel plezier organiseren we elk jaar tochten en beklimmingen in Marokko, Burkina Faso, Tanzania (Kilimanjaro), Oeganda (Ruwenzori)  en Namibië.


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!