Aconcagua (regio Mendoza)

Daar waar de doorgaans gortdroge pampa’s langzaam overgaan in de het imposante, grillige Andesgebergte ligt Mendoza als een groene oase in een woestijn van rotsen en spectaculaire zandduinen. Mendoza is de hoofdstad van de gelijknamige provincie 1000 kilometer ten westen van Buenos Aires en 350 kilometer ten noordwesten van Santiago de Chile. Het is een hele leuke en relaxte stad met parken en pleinen.

Op weg naar de grote reus Aconcagua (6962m) komt men eerst langs het uitgestrekte Potrerillos waterbekken, een geliefd watersportgebied dat al boven de boomgrens ligt. Daarna blijft de weg, die Mendoza verbindt met Santiago de Chili maar stijgen. In de buurt van Uspallata doet het landschap zo aan het Centraal-Aziatische hoogland denken, dat hier de film Seven Years in Tibet met Brad Pitt werd opgenomen. Vrachtauto’s en bussen ploegen naar boven over de, overigens goed berijdbare, weg. Voor toeristen is het bezoekerscentrum van de Aconcagua meestal het eindpunt van deze excursie, voor ons begint de reis hier!

De Aconcagua, gelegen in Argentinië, is met zijn 6962 meter de hoogste berg van Zuid-Amerika en eveneens de hoogste berg ter wereld buiten het Himalayagebergte.

Aconcagua 6962m Expeditie Argentinië klimtocht | Snow Leopard (06) Zwaar Aconcagua
22/nov/2024
22/nov/2024 | 09/feb/2025
22 dagen
va € 4100,-

Aconcagua (regio Mendoza) (ArgentiniëZuid-Ameri)


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!