Brabant

Niveau

Makkelijk
Reisduur
4 dagen
Aantal loopdagen
4 dagen
vanaf € 470,-

ongekende schoonheid

van de Loonse en Drunense Duinen, Kampina en de Oisterwijkse bossen en vennen

Vanuit de prachtig gelegen accommodatie Meneer van Eijck, midden in de bossen van Oisterwijk, wandelen we door verschillende natuurgebieden met een grote variatie aan landschappen. Ontdek de schoonheid van de spiegelende vennen, ontmoet de grote grazers op de Kampina en verwonder je in de uitgestrekte Brabantse Sahara. Pure Brabantse gezelligheid midden in Het Groene Woud! Een bijzondere, rustgevende en inspirerende ervaring.

Programma
Het programma dat wij aanbieden duurt 4 dagen met een arrangement dat begint op een zondag. Je bent uiteraard vrij om naar eigen inzicht gebruik te maken van de programma onderdelen. Niks moet, alles mag. Zelf weet je het beste hoe je wilt genieten van rust, ruimte en natuur. Liever een dag ontspannen rondom Oisterwijk. Vooral doen als jij dat wilt. De lokale gids vertelt je graag wat er nog meer te doen en te zien is in het gebied.
Het programma is, met beide benen op de lokale grond, compleet verzorgd met overnachtingen, maaltijden en de reisbegeleider. Verlenging op de heen- of terugweg voor nog een wandeling door bijvoorbeeld De Brand in Udenhout op 8 km afstand of bij Huis ter Heide? Ook dat kan geregeld worden.

Wandelingen
Deze wandel 4-daagse is een lust voor alle zintuigen!
We ontdekken de parels in de Oisterwijkse Bossen en Vennen, de Kampina en Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Mooie vergezichten over vennen en heide worden afgewisseld met een kronkelend beekje, bosrijke gebieden, stuwwallen en uitgestrekte zandvlakten. Laat je in vervoering raken door de schoonheid en de gezelligheid van het Brabantse land!

 

 • Sfeervol en landelijk overnachten midden in de Oisterwijkse bossen
 • Uitgebreid, gezond ontbijtbuffet met versgebakken brood
 • Elke avond een zelf samen te stellen 3-gangen menu
 • Wandelingen door Het Groene Woud langs heide, bossen, vele vennen en graslanden
 • Wandeling door ‘de Brabantse Sahara’, Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen
 • Informatie over natuur en cultuur door lokale (geboren en getogen) gids
 • Facultatief bezoek aan Abdij de Koningshoeven, de brouwerij van La Trappe

Brabant dag tot dag


Programma
Het programma dat wij aanbieden duurt 4 dagen met een arrangement dat begint op een zondag. Je bent uiteraard vrij om naar eigen inzicht gebruik te maken van de programma onderdelen. Niks moet, alles mag. Zelf weet je het beste hoe je wilt genieten van rust, ruimte en natuur. Liever een dag ontspannen rondom Oisterwijk. Vooral doen als jij dat wilt. De lokale gids vertelt je graag wat er nog meer te doen en te zien is in het gebied.
Het programma is, met beide benen op de lokale grond, compleet verzorgd met overnachtingen, maaltijden en de reisbegeleider. Verlenging op de heen- of terugweg voor nog een wandeling door bijvoorbeeld De Brand in Udenhout op 8 km afstand of bij Huis ter Heide? Ook dat kan geregeld worden.

Zondag
Landgoed ter Braakloop en de Oude Hondsberg

We verzamelen deze ochtend rond 10:30 uur bij Grand Café ’t Stokske in Moergestel. De bagage kunnen we hier veilig laten staan en na een kop koffie of thee vertrekken we voor een rondwandeling over de Oude Hondsberg en Landgoed ter Braakloop. Deze eerste dag wandelen we ongeveer 17 kilometer. Op de route komen we voornamelijk door bos en genieten we van mooie uitzichten over de vennen. Onderweg komen we langs Observatorium de Hondsberg en een kleine stuifduin. We zijn deze dag op tijd weer terug om (voor de liefhebbers) een drankje te nuttigen bij Abdij Koningshoeven waar het bekende trappistenbier ‘La Trappe’ gebrouwen wordt. Daarna rijden we in 10 minuten naar hotel Meneer van Eijck in Oisterwijk. We checken in en er is tijd voor jezelf of elkaar. Om 19:00u wordt het diner geserveerd en genieten we gezamenlijk van een 3-gangen diner à la carte.

Maandag
Kampina
Je ontwaakt midden in de bossen en na een gezond ontbijt starten we rond 9:00 uur vanuit het hotel onze wandeling over de Kampina. De route van vandaag is ongeveer 21 kilometer. Een dag vol variatie in het landschap en mooie vergezichten. Misschien komen we zelfs grote grazers tegen, zoals runderen of de kudde IJslandse Paarden. Na een kort stukje bos komen we uit bij het Belversven waar we genieten van het uitzicht. We lopen dwars over de Kampina met haar uitgestrekte heidevelden, zandpaden en vele vennen. Onderweg genieten we van onze lunch die we meegekregen hebben bij Meneer van Eijck. De route vervolgt kronkelend door het stroomgebied van de Aa, waarbij we weides en een vistrap kruisen. We komen weer terug op de Kampina en lopen via het monument van Van Tienhoven over de hei en door de bossen terug naar Meneer van Eijck waar we genieten van een welverdiend drankje op het terras. We hebben even tijd voor onszelf en schuiven om 19:00 uur aan voor een uitgebreid diner.

 

Dinsdag
Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen
Vandaag hebben we een stevige wandeldag voor de boeg. Na het ontbijt hebben we eerst een transfer van ongeveer 20 minuten naar Landgoed Bosch en Duin aan de rand van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Hier start vandaag onze rondwandeling door de Brabantse Sahara. Met 270 hectare zand is dit één van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. De wind kan op veel plekken ongestoord waaien en dat zorgt voor een steeds veranderend landschap. Na een korte wandeling langs een oorlogsmonument komen we bij het uitzichtpunt waar we uitkijken over de grootste zandvlakte die stamt uit de IJstijd. De invloeden uit deze tijd zijn ook terug te zien in de stuwwallen die we onderweg tegenkomen.
We vervolgen onze route door een afwisselend gebied van naaldbos, hei en droge zandverstuivingen. Onderweg lunchen we in het veld. We komen ook langs verschillende uitspanningen waar we een stop kunnen maken voor koffie of thee en voor de liefhebber een worstenbroodje of een stukje Brabantse broeder! Voldaan rijden we terug naar Meneer van Eijck en nemen we tijd om even tot rust te komen. Om 19:00 uur is onze tafel weer gedekt voor het diner.

Woensdag
Oisterwijkse Bossen en Vennen
Een heerlijke wandeling van zo’n 15 kilometer vandaag door gevarieerde bossen en pittoreske vennen, waaronder het beeldschone Goorven. Vroeger was dit een moeras waar turf werd gestoken, tegenwoordig een trekpleister voor onder andere libellen en watervogels en een geliefde plaats voor fotografen! We lunchen onderweg en kunnen nog een koffie stop maken bij Boshuis Venkraai. Echte Brabantse gezelligheid, midden in het bos! We sluiten de wandel 4-daagse af met een gezamenlijk drankje bij Meneer van Eijck.

Brabant Prijzen/Data


 


Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto). 

Check regelmatig onze website voor nieuwe data!

02 okt t/m 05 okt 2022
Brabant
€ 470,-

Inclusief/exclusief


 • Drie overnachtingen op basis van gedeelde 2-pers kamer
 • Drie keer een gezond ontbijt, drie energierijke lunches en drie diners à la carte
 • Vier begeleide wandelingen en lokale informatie
 • Co2 compensatie gehele reis
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds
Op trek
 • NL reisleider vanaf 8 deelnemers!
Boek nu

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer € 90
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Reserveringskosten € 20,-- per nota
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden): €5 per persoon
 • Vervoer naar en van Hotel Meneer van Eijck
 • Koffie, thee, frisdrank en alcoholische drankjes
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij)
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit
 • Toeristenbelasting

Brabant files en detail


Begeleiding van het programma
De wandelingen worden begeleid door een wandelreisleider die in deze regio woont en geboren en getogen is. Tijdens de wandelingen krijg je extra informatie over de natuur en cultuur. In overleg met de groep kunnen de afstanden eventueel wat aangepast worden.

Praktisch
● Minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers.
● Hotel Meneer van Eijck beschikt over comfortabele kamers, waarin je gedurende het programma (3 nachten) verblijft.
● Adres Meneer van Eijck:
Rosepdreef 4
5062 TB Oisterwijk
● Het hotel heeft een heerlijk ruim terras in het groen en een knus restaurant waar de maaltijden worden genuttigd en waar je kunt ontspannen.
● Uiteraard ontvang je vooraf uitgebreide informatie met een routebeschrijving en een paklijst.
● We verzamelen op zondagochtend bij:
Grand Café ’t Stokske
Zandstraat 1
5066 CA Moergestel

 

De locatie en accommodatie

Tijdens deze wandel 4 – daagse verblijf je in het sfeervolle, gastvrije en prachtig in de natuur gelegen Meneer van Eijck in Oisterwijk, een begrip bij liefhebbers van mooie accommodaties. Het hotel beschikt over 12 kamers, elk met een ander landelijk interieur. Er zijn twee éénpersoonskamers, negen tweepersoonskamers en één familiekamer waar u met vier personen kunt slapen.
Stel je eens voor, je wordt ’s ochtends wakker met het gezang van vogels en je draait je nog een keertje om onder je comfortabele dekbed. Langzaam ontwaak je en als je je benen buiten het bed hebt gezet, geniet je van het prachtige uitzicht op het bos. Na een heerlijke douche ga je naar beneden en de geur van verse koffie komt je tegemoet, ontspannen schuif je aan aan een uitgebreid ontbijt, met verse broodjes en scrambled eggs. Je voelt je uitgerust en er echt even ‘helemaal tussenuit’.

Corona
Puur genieten en veiligheid staan bovenaan. Wij houden ons uiteraard volledig aan de regels en gaan er vanuit dat onze gasten deze ook in acht nemen: vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand en blijf altijd thuis bij klachten.

documenten & informatie


Folder
Folder


Download

Alternatieven


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!