Trektocht Phu | Nar | Kang La – Individueel

Trektocht alpiene beklimming expeditie - nepal - mustang - saribung(36)
Niveau

Uitdagend
Technisch
Reisduur
20 dagen
Hoogste punt
5400m
Aantal loopdagen
18 dagen
overnachting in
Lodges

Tibetaans Nepal

Bön kloosters én habitat van de sneeuwluipaard!

De regio van Phu en Nar ligt op de grens van Nepal en Tibet, ten oosten van Mustang. Het gebied was tot voor kort gesloten voor buitenlandse reizigers.

Het landschap in de valleien doet zeer Tibetaans aan en ook de huizen zijn in de typische Tibetaanse stijl gebouwd. Op een aantal strategisch gelegen rotspunten staan alles overheersende ‘forten’. We treffen hier enkele van de oudst bekende BonPo kloosters aan en een aantal grotten waar oude Tibetaanse meesters hebben gemediteerd.
Als laatste is het de moeite waard om te vermelden dat er in dit gebied nog steeds sneeuwluipaarden voorkomen! We zullen dit onbekende gebied verder gaan ontdekken, in de hoop een glimp op te vangen van dit zeldzame dier!

 • Recent geopend gebied!
 • Nar en Phu: bijzonder Tibetaanse enclaves
 • Diversiteit cultuur
 • Habitat van het sneeuwluipaard !!
 • Incl backup tent

Trektocht Phu | Nar | Kang La – Individueel dag tot dag


Een avontuurlijke reis naar een land als Nepal kan nooit van minuut tot minuut worden gepland. Het ‘nieuwe en onbekende’ (en daarmee ook het onverwachte) zal voor ons altijd een belangrijk element blijven. Deze routebeschrijving is daarom slechts een leidraad, waarvan onderweg kan worden afgeweken.
De sirdar (de verantwoordelijke lokale gids) beslist hoe lang de looptrajecten zijn en waar de kampen worden opgezet; indien mogelijk in samenspraak met de groep. Factoren die bij deze beslissing een rol spelen, zijn de veiligheid van de groep, de vorm van deelnemers én begeleiding en de plaatselijke omstandigheden, zoals het weer, de dragers en de beschikbaarheid van stromend water.

Deze trektocht neemt je mee naar het hart van Phu en Nar. Een hoge, afgelegen regio op de Tibetaanse grens ten oosten van Mustang. Het landschap is wild en behalve een aantal kleine dorpjes in Tibetaanse stijl en een aantal oude forten gebouwd op rotsen, is het grootste deel van dit gebied onbewoond. Hier vinden we een aantal van de oudste Bonpo tempels, en magische grotten in de Himalaya. In deze afgelegen bergen zijn onlangs acht sneeuwluipaarden gespot door de Nepalese natuurbeheerders. We zullen dit onbekende gebied verder gaan ontdekken, in de hoop een glimp op te vangen van dit zeldzame dier!

De eerste 4 dagen van de trektocht verlopen over de paden van de trektocht Rond de Annapurna, langs de Marsyangdi rivier. In Koto steken we de rivier over en betreden de ‘restricted area’ van Phu en Nar. We volgen nu de Nar khola via Chhacha naar Meta. Er is spectaculair uitzicht op Lamjung Himal en Annapurna in het zuiden en we bereiken de samenkomst van drie rivieren, de Nar Khola, de Phu Khola en de Labse Khola.
Er moeten hier (vroeger?) Snow Leopards hebben geleefd, want Labse is het Tibetaanse woord voor sneeuwluipaard!

Via Junam bereiken we Phu. Het dorpje ligt op een rotsheuvel en kent een oude historie die teruggaat naar de zouthandel tussen Tibet en Nepal. Natuurlijk bezoeken we Taschichöling Gompa, één van de oudste kloosters in de Nepalese Himalaya.

Van Phu trekken we in drie dagen westwaarts naar Nar. We zijn inmiddels goed geacclimatiseerd, dus hopelijk levert de Panggi La (5400 m) geen hoogteproblemen op. Het uitzicht vanaf de pas is fantastisch op de Annapurna keten, Lamjung Himal en zelfs Dhaulagiri.

Over de Kang La (5400m) komen we terug in de vallei van Manang. We lopen de laatste paar dagen in een rustig tempo – nagenietend van alle indrukken en uitzichten – via Bacharchhap en Jagat terug naar het eindpunt van de trek. We rijden met de bus terug naar Kathmandu (maar een verlenging in Pokhara is ook mogelijk en op aanvraag).

Reisschema

01. Kathmandu – Ngati, ca. 7 uur met de bus. 1000 m
02. Jagat, 7 uur,1350 m
03. Karte, 7 uur, 2100 m
04. Koto, 7 uur, 2900 m
05. Nar khola, Chhacha, 6 uur, 3300 m
06. Meta, 6 uur, 3500 m
07. Junam, 6 uur, 3900 m
08. Phu, 7 uur, 4200 m
09. Phu, 4200 m
10. Wandelen naar de Phu bergen, en de Phu vallei
11. Yak Kharka, 7 uur, 4700 m
12. Panggi pass, 8 uur, 5000 m
13. nabij Nar, 6 uur, 4300 m
14. Nar, 4300 m. wandelen
15. Kang La Phedi 3 – 4 uur, 4530 m
16. Kang La pas 5400 m, Ngawal 6 – 8 uur
17. naar Pisang ca. 6 uur, 3354 m
18. Bagarchhap 6 – 7 uur, 2160 m
19. Jagat 4 – 5 uur, 1300 m
20. Met de bus terug naar Kathmandu
+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3
1000M

Kathmandu - Ngati, ca. 7 uur met de bus.

Dag 1

We rijden vanuit de Kathmandu vallei naar Naubise. Van daaruit gaan we richting het westen naar Pokhara. Via  Besishar en Bhulbule komen we aan in Ngati, een Gurung/ Manangi dorpje. ca. 7 uur

1350M

Jagat

Dag 2

De weg vanuit Ngati is steil en gaat daarna nog iets steiler omhoog richting het dorpje Bahudanda. We dalen weer af door terrassen rijstvelden om te gaan lunchen bij een zijrivier van de hoofdrivier waar we ons kunnen wassen. Na de lunch gaan we via een hangbrug naar Syange en wandelen verder opwaarts naar Jagat.

2100M

Karte

Dag 3

Het pad baant zich een weg door bos met spectaculaire watervallen aan de overkant van de rivier, tot we arriveren in het kleine dorpje Chamje. Na Chamje klimmen we door een bamboe woud dat zijn bladeren aan het verliezen is. De rivier raakt uit het zicht , maar kunnen hem wel nog steeds horen. Het pad wijdt uit naar een open vallei dat ooit een meer geweest is. Dan bereiken we de lunch stop met uitzicht op de watervallen. Hierna gaat het pad langzaamaan verder omhoog tot we bij een lange houten hangbrug komen, die ons naar het dorpje Karte brengt.

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6
2900M

Koto

Dag 4

Het pad loopt verder naar Dharapani. Bij de ingang van het dorp is een boeddhistische chorten gebouwd over het pad. Na dit dorp hervatten we onze klimtocht bergafwaarts naar Bagarchap. Na de lunch in Latamanang banen we ons een weg door een woud van coniferen, waarna we beloond worden met een prachtig uitzicht over de rivier beneden ons, de watervallen die naar beneden kletteren, en uitzicht op de Manaslu in het oosten en Annapurna II in het westen. Het pad komt uit in het dorpje Koto.

3300M

Nar khola, Chhacha

Dag 5

Als we Koto verlaten daalt het pad langzaam af naar een hangbrug over de Marsyandi Kohla en naar het beperkt toegangbare gebied Narphu. Het pad gaat via een simpele houten brug langs Nar Kohla en loopt dan door een coniferen bos tot we bij een punt komen met een prachtig uitzicht op de Lamjung-Himal. Dan volgen we een pad scherp naar beneden richting de rivier, en komen we aan bij een boomstam brug. Dan volgt het pad langs prachtige rotsformaties waarna we arriveren bij de lunchstop in Soti. Na de lunch is het een makkelijke wandeling naar onze overnachtingsplaats bij de Nar Kohla in Chhacha.

3500M

Meta

Dag 6

Vanuit Chhacha klimt het pad geleidelijk omhoog door een bamboe/conifeer bos.
We lunchen daarna in Sintenten. Het pad loopt verder noordwaarts door barabize en jeneverbesbossen. Daarna komen we aan bij onze kampeerplaats in het dorpje Meta. Beneden bij de rivier zijn er spectaculaire uitzichten op Lamjung en de Annapurna II.

+
Dag 7
+
Dag 8
+
Dag 9
3900M

Junam

Dag 7

Het pad loopt verder vanuit Meta. Ver naar beneden stromen de Phu Kohla en de Labse Kohla. Labse betekent sneeuw luipaard in het Tibetaans. Het pad klimt geleidelijk naar een chorten, wat het begin is van het dorpje Junam. Er zijn uitzichten over Tilji en een onbekende gletsjer in het oosten en Pokhara Himlung Himal en Gyaji Kang.

4200M

Phu

Dag 8

Het pad volgt langs de Phu Kohla naar een stenen trap die leidt naar de ingang van Phu. We komen langs een geruïneerd fort waarna het pad geleidelijk afdaalt naar de rivier. Het pad loopt verder naar de vallei totaan het middeleeuwse dorpje Phu. Het dorpje ligt op een oude route naar Tibet waar vroeger werd gehandeld, en heeft een fascinerende geschiedenis in de zouthandel.

4200M

Phu

Dag 9

Na het ontbijt wandelen we naar Taschichoeling Gompa welke op een heuveltop ligt aan de andere kant van de vallei. Het is één van de oudste kloosters van de Himalaya. En het zou mogelijk moeten zijn om een interview te regelen met de abt Sonam Lama en ook een bezoek te brengen aan de Tibetaanse “apotheker” in de Gompa. De middag is vrij om zelf het dorp te ontdekken binnen de citadel. Of een bezoek te brengen aan de Bon Po Gompa boven Phu.

+
Dag 10
+
Dag 11
+
Dag 12

Wandelen naar de Phu bergen, en de Phu vallei

Dag 10

Vandaag blijven we in Phu. Je kunt als je dat wil een wandeling maken hoog boven de vallei van Phu Khola naar de top waar een prachtig uitzicht is op de omringende bergen waaronder de Himlung Himal, de Gyajikang, de Nemjung, en de Tilji. Of je kan de berg opwandelen achter Phu voor een uitzicht op de bergen en de ijzige Phu valley.

4700M

Yak Kharka

Dag 11

We nemen een pad vanuit het zuid-westen van Phu, waarna we klimmen naar een onbekende pas. Het pad loopt verder rondom de berg met uitzichten over de Phu Kohla en bergen in het zuiden. Dan maken we onze kampeerplaats op temidden van grazende Yaks, genaamd Yak Gharka.

5000M

Panggi pass

Dag 12

We steken de rivier over en wandelen verder door een ruig graslandschap. Het pad wordt steiler naarmate we het berggebied bereiken. Na de lunchstop klimmen we verder naar de top van de Panggi pas. De klim wordt beloond met uitzichten over de Annapurna Himal in het westen, en ook de Annapurna I, IV, III, II Macchapuchare, Lamjung Himal en Dhaulagiri.

+
Dag 13
+
Dag 14
+
Dag 15
4300M

nabij Nar

Dag 13

Het pad loopt langs de bergwand waarna we afdalen naar een zand/steen pad naar de Labse Kohla. Er zijn uitzichten over de Chulu en Bhrikuti Himal. Na de lunch gaan we verder naar de vlakte boven Nar.

4300M

Nar

Dag 14

Je kan kiezen of je een wandeling van Nar Kohla naar Shati Gompa wil maken, of een dag wil rusten. Er is genoeg te ontdekken in het dorpje Nar. De huisjes zijn typisch Tibetaans. Er zijn 4 Gompa’s die je hier kan bezoeken.

4530M

Kang La Phedi

Dag 15

Deze voorheen lange en zware dag hebben we recent in 2-en gesplitst om zo 2 aangename korte wandeldagen te hebben waarbij volop genoten kan worden van de uitzichten! Het pad volgt de open vallei van de Nar Kohla, waarna het pad vervolgt richting de Kang La. Het is nooit helemaal zeker of we hier kunnen overnachten, dus nemen we ook een backup tent mee.

+
Dag 16
+
Dag 17
+
Dag 18
3600M

Kang La pas 5400 m, Ngawal 6 - 8 uur

Dag 16

Deze dag lopen we naar de pas en hebben van daaruit schitterende uitzichten over de meren en bergen. We dalen af via dit pad verder af naar Ngawal. Stokken helpen knikkende knieën gedurende de lange afdaling (1800m)

3354M

Via Ngawal naar Pisang

Dag 17

Het pad daalt verder en komt dan door dennenbossen en over stroompjes die naar Pisang leiden.

2160M

Bagarchhap

Dag 18

We lopen hier in in een rustig tempo langzaam naar beneden en komen na circa 6 uur lopen aan in Bagarchhap.

+
Dag 19
+
Dag 20
Trektocht alpiene beklimming expeditie - nepal - mustang - saribung(36)
1300M

Jagat

Dag 19

Vandaag de laatste wandeletappe van Bagarchhap terug naar Bhulbule/Jagat in circa 5 uur.

Met de bus terug naar Kathmandu

Dag 20

We rijden met onze eigen bus terug naar Kathmandu.
Een verlenging in Pokhara voordat men terugkeert naar de Kathmandu vallei is mogelijk en op aanvraag.

Trektocht Phu | Nar | Kang La – Individueel Prijzen/Data


Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).

De reissom is gebaseerd op 2 deelnemers die een kamer delen.

Dagelijks vertrek is mogelijk in de periode waarin de reis wordt aangeboden.

In dec/jan/feb/mrt (winter) is de reis niet uitvoerbaar (oversteek hoge passen gevaarlijk en/of onmogelijk vanwege sneeuw). In de moessonperiode jun-aug bieden we ook geen vertrekdata aan.

Uiteraard kan het programma in overleg vwb route en/of reisduur worden aangepast.

Maatwerk

Inclusief/exclusief


 • Vervoer vanuit Kathmandu naar start trektocht v.v.
 • Lokale briefing op bestemming
 • Co2 compensatie gehele reis, dus zowel ticket als landarrangement!
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds
Op trek
 • Overnachtingen in lodges
 • Backup tent gaat mee (voor oversteek Kang La en waar evt nodig)
 • Engelssprekende Nepalese gids(en)
 • Dragers (voor bagagevervoer trektocht: max 14 kg per persoon)
 • Alle benodigde peak en/of trekking permits, entree Conservation Area, TIMS (Tourist Information Management System)
 • Algemene medicijn- / EHBO-kit
Boek nu

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
 • Luchthaven transfers in Nepal (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
 • Hotel in Kathmandu middenklasse obv 2-pers kamer incl ontbijt
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer
 • Evt. kosten huurmaterialen (bijv. slaapzak, donsjas)
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Lunch + diner bij hotelovernachtingen
 • Maaltijden & drankjes in lodges tijdens de trektocht. Indicatief euro 20-30pp per dag
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Fooien begeleidingsploeg
 • Visum
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit
 • Vaccinaties
 • Entree voor sights in Kathmandu zoals bijv. Durbar Square, musea en tempels (€ 1,-- tot € 5,--, Bhaktapur € 15,--)

Trektocht Phu | Nar | Kang La – Individueel files en detail


documenten & informatie


Visum
Visum

Download hier het visumformulier.Algemene informatie
Algemene informatie

Download hier de achtergrondinformatie Nepal.Download
Reisinformatie
Reisinformatie

Download hier de praktische reisinformatie incl paklijst.Download


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!