Nieuw-Zeeland Individuele Autorondreis Natuur

Nieuw-Zeeland Individuele Autorondreis of groepsrondreis Aotearoa | Snow Leopard (04)
Niveau

Makkelijk
Reisduur
26 dagen
Dagelijks vertrek mogelijk?
ja!
Andere route mogelijk?
ja!

Kwaliteitsreis door landelijk Aotearoa

26-daagse Individuele Autorondreis (3 & 4 sterren)

Met meer dan 15 grote Nationale Parken en een kustlijn van 10.000 kilometer is het Nieuw Zeeland de ultieme natuurbestemming.
Op onze Nature Autoreis overnacht je veelal in leuke Bed & Breakfast lodges, afgewisseld met comfortabele motels of hotels in de steden.

Je laat de drukkere plaatsen links liggen. De ideale rondreis voor mensen die willen genieten van landschappen en heerlijk buiten zijn!

Een reis voor de liefhebber van de natuur, de fascinerende geologie en geografie van dit prachtige land.

 • Noord- en Zuid-eiland
 • Geysers, vulkanen, fjorden, bergen.
 • Walvissen, dolfijnen, albatrossen en pinguins.
 • Bepaal zelf het reistempo
 • Maatwerk vwb route en reisduur is mogelijk!

Nieuw-Zeeland Individuele Autorondreis Natuur dag tot dag


 


Dag 1 en 2: Aankomst in Auckland

In overleg boeken we desgewenst een passende vlucht naar Nieuw-Zeeland, rechtstreeks of met een stopover in Azië of Noord-Amerika. In totaal ben je 22 vlieguren onderweg, wat resulteert in 2 reisdagen. Je komt dus normaliter in de ochtend van de derde reisdag aan in Nieuw-Zeeland.

De vlucht naar Nieuw-Zeeland is niet bij de prijs voor deze autoreis inbegrepen!

De stad is schitterend gelegen tussen twee oceanen, met een gezellige centrum aan alle kanten omringt door water. Op dag 2 kan je dan genieten van mooie wandelingen, of bezoek het mooie Auckland Museum, gelegen in de botanische tuin van de stad. Voor de rustzoekers is er het oude stadsdeel Devonport, een kwartier varen met het veerpontje naar de Northshore. Mooie wandelingen en een prachtig strand maken Devonport een leuke middag uit.

Je overnacht in een 4-sterren comfortabel hotel in de binnenstad van Auckland.


De accommodaties op de nature reis

Nieuw-Zeeland, een land dat grossiert in mooie natuur. En daar horen natuurlijk ook mooie accommodaties bij in of dicht bij de natuur. Wij hebben voor jou een mooie selectie gemaakt van landelijke kwaliteits accommodaties. Soms een leuke Bed & Breakfast of een comfortabele luxe cabin. In enkele grotere plaatsen boeken we een aangenaam appartement of hotel.

Enige voorbeelden van onze accommodaties:


Dag 3 en 4: Rotorua, Geysers en Kratermeren

Onderweg naar Rotorua kunt u vandaag de beroemde Waitomo Caves bezoeken, unieke ondergrondse kalksteenformaties waar u met een boot tussen de talloze glowworms vaart.

In de loop van de middag komt u dan aan in Rotorua, een stad waar het wemelt van geisers en hete bronnen. Teveel om allemaal te bezoeken, maar de mooiste parken hebben we voor je op papier gezet.

Voor de wandelaars zijn er vele wandelingen, alvast warmlopen voor het grote werk verderop in de reis. En het gebied is natuurlijk het “Heartland” van de Maori’s en je kunt er een concert bijwonen om de rijke cultuur van Polynesië te proeven.

Je verblijft hier op een rustige plaats aan de rand van Rotorua, een Bed & Breakfast met uitzicht over de stad.


Dag 5 en 6: Zon en Zee in de Bay of Plenty

Met de meeste zonne-uren van het land en gezegend met prachtige stranden, welkom in de Bay of Plenty. U overnacht aan het strand van Ohope met uitzicht op de rokende vulkaan van White Island. Een heerlijke luxe appartement met balkon en uitzicht op de oceaan is uw thuis.

Tijd om uit te rusten en mooie strandwandelingen te maken hier aan de “sunshine coast” van de Bay. Of maak een dagtocht verder oostwaarts langs de prachtige kustroute en wandel naar mooie uitzichtpunten aan de Eastcape.


Dag 7 en 8: Het Tongariro Nationale Park

Vanaf de oostkust rij je in de ochtend door een dunbevolkt binnenland, een prachtige gebied met een trotse Maori bevolking. In de middag rij je vanaf het stadje Taupo, langs het gelijknamige meer, met aan de horizon de drie toppen van het Tongariro National Park. Je overnacht twee nachten in deze ruige streek in een Boutique Bed & Breakfast Lodge in het National Park Village.

Naast de beroemde Tongariro Crossing Walk, zijn er nog vele andere prachtige korte en langere wandelingen.  Op de flanken van de bijna 3000 meter hoge Mount Ruapehu loop je in een desolaat fascinerend landschap. In de afgelopen 10 jaar zijn er in dit gebied nog drie kleinere uitbarstingen geweest, dus het rommelt hier nog steeds in de aarde. Is het gunstig weer, dan kan je met de stoeltjeslift tot bijna op de top van de vulkaan… “on top of the world!”.


Dag 9 en 10: Levensgenieters in Wairarapa

Dag 9 is een rijdag door een lieflijk boerenland van heuvels en eindeloze verten. Je rijdt naar de Wairarapa, misschien de minst bekende provincie van het land, maar dat is alleen maar omdat het afgelegen ligt.

Je overnacht hier in een kleine lodge, te midden van de wijngaarden. Voor de inwoners van de hoofdstad Wellington is deze streek hun weekendbestemming, en met recht.

Een aanrader voor dag 10 is een dagtocht maken naar de zuidkust en de afgelegen stranden en Maoridorpen bij Cape Palliser. Het uitzicht is spectaculair; op heldere dagen kan je over de woeste Cook Strait tot de messcherpe toppen van de Kaikoura Mountains op het Zuidereiland kijken.


Dag 11: Oversteken naar het Zuideiland

Het is van Martinborough maar 90 minuten rijden naar de haven van Wellington, waar je aan boord gaat van de veerboot voor de mooie drie uur durende overtocht naar het Zuidereiland. In de loop van de middag komt de boot aan in het dorpje Picton waar je overnacht in een comfortabel hotel aan de waterkant.

In de avond is er de mogelijkheid voor een prachtige boottocht, want je kunt meegaan op de avondvaart van de plaatselijke watertaxi door de mooie Marlborough Sounds.


Dag 12 en 13: Kaikoura en Wildlife

Je vaart terug naar de bewoonde wereld en rijdt vervolgens door de wijnstreek van Marlborough naar het zuiden.

Aan de oostkust ligt het vissersdorpje Kaikoura, wereldberoemd geworden door zijn voor de kust levende potvissen. Je kunt een tour maken naar de plaats waar deze kolossen uit de diepten opduiken. Een van de mooiste dagwandelingen van het land is op het kalkstenen schiereiland. Hier loop je tussen de zeehondenkolonies en geniet je zonder enige twijfel van de vergezichten op de bergen en de azuurblauwe Pacific oceaan.

Je overnacht in een kwaliteitsaccommodatie aan de Esplanade van Kaikoura. Dit moderne hotel is gelegen op loopafstand van de gezellige hoofdstraat, maar ook aan de baai van Kaikoura, met uitzicht op de Coastal Mountains.


Dag 14 en 15: The Wild Westcoast

Een spectaculaire dagtocht via de woeste valleien van de Arthurs Pass brengt je in het regenwoud van de Westcoast. Deze dunbevolkte regio is een zeer gevarieerd land, een waar paradijs voor de natuurliefhebber. Maar ook een gebied met een ruw randje, een heden en verleden van goud en kolenmijnen en de vele verhalen die daar bij horen.

Wie van geologie houdt bevindt zich aan de westkust in een ware speeltuin. Kalksteen, kolenlagen en zandsteen wisselen elkaar af en dat in een uniek regenwoud. Behalve de korte wandeling bij de beroemde Punakaiki Pancake Rocks is er de Pororari River. Een smalle rivier kronkelend door een regenwoud al ware het een botanische tuin.

Je overnacht even buiten het stadje Hokitika in een mooie lodge. Vanuit de kamer heb je uitzicht op de Nieuw-Zeelandse Alpen, met op heldere dagen aan de horizon de ijspiek van de Mount Cook.


Dag 16: Gletsjersland

De extreme neerslag in dit gebied maken dat er per jaar meer dan 30 meter sneeuw op de Mount Cook valt! Als samengeperst ijs komt dit naar beneden in de vorm van reusachtige gletsjers, letterlijk tot in het regenwoud. Een gletsjerwandeling in de middag is een optie op de Franz Josef Glacier, onder begeleiding van een ervaren gids!

Wil je dit ijslandschap op een grootse manier zien, dan kan je met een helikopter een vlucht maken over deze gletsjers en langs de Mount Cook, een topper op onze rondreis.

Je overnacht in een van de beste lodges van het dorpje. De accommodatie is een mooie houten Boutique Lodge waar een uitgebreid ontbijt inclusief is.


Dag 17 en 18:  Het mooie Wanaka

Schitterend gelegen aan een honderd kilometer lang gletsjermeer, dat is het mooie Wanaka. Er zijn wandelingen en natuur te over in de omgeving en het dorp is aangenaam relaxed met leuke terrasjes en cafe’s.

Geniet van de aangename accommodatie met uitzicht op bergen en het meer en maak er een mooie dagtocht naar de woestenij van het Mount Aspiring Park. Of rij over de Crown Pass naar het mondaine bergstadje Queenstown, ook een leuke dagtocht vanuit Wanaka.

Wanaka is een aangenaam rustpunt op de reis naar nog veel meer moois in het zuiden.


Dag 19 en 20: Te Anau en het lege Fjordland

Antarctica is maar 2500 kilometer naar het zuiden als u in Te Anau bent, maakt de soms gure wind dat een warme trui hier geen overbodige luxe is. Het kleine dorpje is prachtig gelegen aan het grote gelijknamige meer en wandel er in de avonduren langs het water en geniet van de grootse leegte van dit landschap.

Want het Fjordland Nationaal Park heeft een oppervlakte van de helft van Nederland; een onbewoonde wildernis van ruige fjorden en bergen. Behalve per vliegtuig is er maar een manier om dit grote park te bezoeken en dat is door de dagtocht te maken naar de Milford Sound.

De accommodatie is een mooie luxe cabin, aan de rand van het dorpje en met uitzicht op het berglandschap.


Dagtocht naar de Milford Sound

Vertrek vroeg in de ochtend uit Te Anau voor de prachtige dagtocht naar de Milford Sound. De rit ernaar toe is op zich al een plaatje, al kan het stormachtig weer zijn in deze zuidelijke regionen. Maak onderweg de korte wandelingen en laat dit lege land op u inwerken.

Reserveer in Te Anau alvast voor een van de boottochten in de Milford Sound. Dit is de beste manier om dit beroemde fjord op zijn best te zien.

Een van de mooiste dagtochten van het land, meer dan 200 kilometer door een leeg, woest en spectaculair landschap.


Dag 21: Southern Ocean en de Catlins

De meest uitgestorven rijroutes zijn wel de prachtige kilometers door de provincie Southland. Je rijdt langs de bergen van het Fjordland naar de Antarctische Oceaan en volgt de woeste kust oostwaarts naar de mooie Catlins.

Stop voor de lunch in het stadje Invercargill en geniet van de gastvrijheid van de Schotse emigranten.

Langs de zuidelijke oceaan vervolg je de tocht via een gebied genaamd de Catlins, dunbevolkt en na iedere bocht weer een schitterend landschap. Je overnacht in een kleine Bed & Breakfast Lodge in het kustplaatsje Kaka Point.


Dag 22 en 23 Dunedin en het Otago Schiereiland

Het door de Schotten gestichte Dunedin, een mooie Universiteitsstad dat als een amfitheater tegen de steile heuvels is opgebouwd. Lekker genieten van een stukje Europa aan de woeste oceaan. Wandel door de stad met zijn vele mooie kerken, musea en parken.

Het Otago schiereiland is een bijzondere plek op onze planeet, met zeldzame kolonies albatrossen en pinguïns. Je kunt een dagtour maken op zoek naar deze unieke diersoorten op een prachtig natuurgebied. De wegen zijn er smal en wil je volop genieten van het natuurschoon, boek dan een van de Nature Tours.

Je overnacht in een centraal in de gezellige binnenstad gelegen hotel.


Dag 24: Op naar Mount Cook

Het is een halve dagtocht naar het binnenland, een mooie rit met weer vele fotogenieke plekjes onderweg. Mount Cook is de hoogste piek van Oceanië en er zijn vele wandelingen te maken naar de voet van dit ijsgeweld. In de avond, als de bussen met toeristen vertrokken zijn, is het heerlijk picknicken aan één van de gletsjermeren met uitzicht op de spectaculaire wildernis.

U overnacht in een comfortabele  “Sheep Shearers Cabin” met uitzicht op Mount Cook.


Dag 25 en 26: Akaroa Peninsula

Vanaf de hoogvlakte rij je oostwaarts de bergen uit naar de Banks Peninsula. Dit schiereiland was ooit een reusachtige vulkaan, nu is het een van die plekjes waarvoor je naar Nieuw-Zeeland komt.

Het dorpje Akaroa ligt diep in de oude krater en is een van populaire weekendbestemmingen voor de inwoners van Christchurch. Op de doordeweekse dagen is het er een oase van rust en een paradijs voor de wandelaar, rustzoeker en genieter van het goede leven. Vanaf de havenpier kunt u een Nature Cruise maken, op zoek naar de dolfijnen in de baai. rondom Akaroa. Of lekker genieten van de leuke cafe’s en winkeltjes in het plaatsje met een beetje Franse flair.

Of maak een trip naar een van de afgelegen baaien van het schiereiland, een uitstekende plaats voor een wandeling en een picknick aan het strand.

Je overnacht deze twee nachten in een landelijke Bed & Breakfast, gelegen in de heuvels van Akaroa.


Dag 27: Huiswaarts of verlenging van de reis! Christchurch

Vanaf Akaroa is het maar 90 minuten rijden naar de luchthaven van Christchurch, waar je de huurauto inlevert en incheckt voor jouw vlucht.

De meeste vluchten zijn vanaf Christchurch naar Auckland, om dan over te stappen voor de internationale vluchten. Er zijn enkele airlines die rechtstreeks op Azië en dan door naar Nederland vliegen. Voor de tickets vanaf Christchurch rechtstreeks naar Azië ben je vaak iets meer kwijt, maar het scheelt dan ook behoorlijk wat reistijd.

De Nieuw-Zeeland reis zit er op en we hopen dat u nog vaak terug zult denken aan dit natuurwonder Down Under.


Nieuw-Zeeland Individuele Autorondreis Natuur Prijzen/Data


Tarief hoogseizoen geldt bij vertrek tussen 20 oktober t/m 31 maart.
Tarief laagseizoen geldt bij vertrek tussen 1 april t/m 19 oktober.

Deze reis is per persoon, op basis van twee personen.
Dagelijks vertrek is mogelijk.
Afwijkend reischema en/of reisduur: geen probleem! In onderling overleg maken we een passend persoonlijk reisvoorstel.


Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF specificatie: scroll verder naar beneden (onder de foto).

Maatwerk

Inclusief/exclusief


 • Een ruime huurauto met belastingen en meerdere chauffeurs inclusief.
 • Geen "oneway rental" toeslag
 • 26 Overnachtingen in comfortabele kwaliteitsaccommodaties
 • De veerboot tussen beide eilanden
 • De auto gaat mee op de veerboot, geen auto omruil!
 • Uitgebreide Roadatlas
 • Onze uitgebreide reisbeschrijving met vele tips en leuke rijroutes.
 • Co2 compensatie gehele reis!
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
 • De eventuele toeslagen voor van tevoren reserveren van vliegtuigstoelen zijn niet inclusief
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
 • Afkoop risicoverzekering voor auto (ongeveer 15 euro per dag)
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Visum
 • Excursies en maaltijden zijn niet bij de prijs inbegrepen.
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit

Nieuw-Zeeland Individuele Autorondreis Natuur files en detail


Vliegen naar Nieuw-Zeeland en Stopovers

De Vlucht. De vluchtprijs is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en de periode. Wij zoeken graag voor je uit wat de werkelijke kosten van de vlucht zijn, maar houdt rekening met ticketkosten van €1300 tot €1800 incl tax en incl ruimbagage. Als luchtvaartmaatschappij kiezen wij voor kwaliteitsairlines zoals: Emirates, Singapore Airlines, Air New-Zealand, Cathay Pacific of Etihad.

De meeste terugvluchten zijn vanaf Christchurch terug naar Auckland, om vandaar door te vliegen naar Nederland. Er zijn enige airlines die vanaf Christchurch rechtstreeks op Azië en dan door naar Nederland vliegen. Voor deze tickets vanaf Christchurch rechtstreeks naar Azië bent je vaak iets meer kwijt, maar het scheelt dan ook behoorlijk wat reistijd.

Stopover Opties.  En dan is er natuurlijk de mogelijkheid om mooie stopovers te maken onderweg. Een paar dagen in wereldsteden als Dubai, Singapore of Hongkong.

Kosten stoelreserveringen. De kosten voor het reserveren van stoelen op de vluchten naar Nieuw-Zeeland zijn niet bij de prijs inbegrepen. De vluchten naar Nieuw-Zeeland bestaan uit minimaal vier segmenten en de kosten verschillen per luchtvaartmaatschappij (€ 15 tot € 30 per segment). Wil je verzekerd zijn van een zelf gekozen plaats in het vliegtuig, dan raden wij aan om dit bij de boeking te melden. Anders kun je u vanaf 24 uur voor vertrek uw stoel gratis uitzoeken, maar de kans is dan aanwezig dat de gewilde plaats niet meer beschikbaar is.


De Huurauto

Wij huren onze auto’s bij Nieuw-Zeelands grootste onafhankelijke autoverhuurder. Een groot voordeel is dat bij dit bedrijf de huurauto mee mag op de veerboot naar het andere eiland. Dit is erg aangenaam; geen frustrerende auto omruil maar de auto blijft de gehele reis dezelfde.

Inclusief in de huurprijs; meerdere chauffeurs, plaatselijk belastingen en ongelimiteerde kilometers. De afkoop van de risico verzekering is niet bij de prijs inbegrepen, maar is wel mogelijk voor € 15,- per dag. Deze keuze laten wij aan jou, een eigen risico bedrag of volledige afkoop.

Type Huurauto. Een ruime Toyota is jouw huurauto op deze reis.


De Accommodaties

Nieuw-Zeeland, een land dat grossiert in mooie natuur. En daar horen natuurlijk ook mooie accommodaties bij in of dicht bij de natuur. Wij hebben voor u een mooie selectie gemaakt van landelijke kwaliteits Bed & Breakfast Lodges en Cabins. In de steden zoals Auckland en Christchurch overnacht u comfortabel in een hotel in het centrum.

Enige voorbeelden van onze accommodaties:

 


 

Verlenging van de reis naar Nieuw-Zeeland

Je gaat natuurlijk niet alle dagen een verre reis maken naar Aotearoa. Waarom dan niet de reis verlengen met een extra week of twee weken? Of maak er een twee maanden-reis van; de winter lekker weg en genieten van de zomer op het zuidelijke halfrond. Wij kunnen onze reizen voor je uitbreiden met een paar extra dagen op de mooiste locaties. Of maak er een nog mooiere “roadtrip” van en reis via de meer afgelegen streken van het land. Je zult zien dat het mooie Nieuw-Zeeland nog vele verborgen paradijsjes heeft.

Enkele voorbeelden van accommodaties en plekjes:


documenten & informatie


Paspoort | Visum
Paspoort | Visum

Een paspoort is vereist. Het document moet nog 1 maand geldig zijn na vertrek uit Nieuw-Zeeland. Een visum is sinds 2019 nodig! Reis je met een tussenstop, dan is het aannemelijk dat het land waar de tussenstop genoten zal worden wel vereist dat het paspoort nog 6mnd geldig is bij vertrek!Algemene reisinformatie
Algemene reisinformatie

De reisinformatie incl paklijst volgt.

Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!