Nepal entry protocol 2023!

Laatste update 26-februari 2023

Je hoeft GEEN ccmc passenger locator form meer in te vullen.

ARCHIEF (maart 2022 en ouder)

De verplichte quarantaine bij aankomst in Nepal is opgeheven voor IEDEREEN, dus ook niet (volledig) gevaccineerden kunnen zonder quarantaine weer afreizen. Visa on arrival is ook toegestaan voor iedereen, maar adviseren we niet vanwege mogelijk vertraging. Beter om alles vooraf geregeld te hebben via het Consulaat in Amsterdam www.nepal.nl

Ben je volledig gevaccineerd, dan dien je voor vertrek alleen nog het passenger locator form in te vullen. Ben je nog niet (volledig) gevaccineerd, dan moet je alleen nog wel een negatieve pcr testuitslag overleggen max 72 uur voor vertrek.
Momenteel wordt een negatieve test voor de terugreis naar Nederland vereist, maar grote kans dat deze per 23 maart 2022 ook komt te vervallen. Kijk nog wel goed naar de regelgeving van de airline.
Daarnaast dient er een vaccinatiebewijs, een arrival formulier te worden ingevuld (en departure formulier bij terugreis). Trekking/Peak permits en hotel reserveringen dienen vooraf overlegd te worden.

Het reisadvies van Buitenlandse Zaken voor Nepal is geel. Dat betekent dat alle reizen zijn toegestaan.


De visumprocedure is veranderd.

De reiziger moet nu eerst zelf een online pré aanvraag doen (zie afbeelding hieronder). Dit is omschreven in de bijlage. Met het hierdoor verkregen M-ID Submission nummer kan de reiziger bij het consulaat een afspraak maken. Op het consulaat plakken wij als vanouds de sticker én we doen een heleboel extra werk. Bekijk HIER de formulieren en procedure.

Bovendien! Let op bij vertrek uit Nepal:

Bij vertrek uit Nepal hebt u een NEGATIEVE PCR test nodig, dat is een vereiste bij het inchecken. Een goede mogelijkheid: www.crystaldiagnosticlab.com

Zie ook https://reizentijdenscorona.rijksoverheid.nl/nl/nepal/vliegtuig?tot=2021-12-08&stopoverShort=qatarSinds 29 juni gelden bovenstaande entry regulations voor Nepal.


Update 14-juni:
Vanaf dinsdag 15 juni 2021 om 00.01 uur geldt een quarantaineplicht in Nederland als u vanuit Nepal naar Nederland reist. Dit komt omdat Nepal een zeer hoog risicogebied is en er een zorgwekkende variant van het coronavirus is.

Update 26-mei:
Nieuwe lockdown is verlengd voor periode van 1wk tot 3-juni. Alle vliegtuigen blijven t/m 31-mei aan de grond.
Het exploderende aantal besmettingen in India heeft nu ook zijn weg gevonden naar Nepal (recent bijna 4-7K besmettingen in een dag).
De verplichte 10-daagse quarantaine bij aankomst is sinds 28-april ook weer van kracht.


Gezien bovenstaande is onderstaande achterhaald:

In Nepal gaat de quarantaine verplichting binnenkort van tafel voor reizigers die volledig gevaccineerd zijn, zie: https://kathmandupost.com/national/2021/03/19/in-a-bid-to-boost-tourism-nepal-lifts-mandatory-quarantine-for-vaccinated-tourists
Ben je nog niet gevaccineerd, dan geldt nog steeds de verplichte negatieve pcr-test voor vertrek en 7dgn quarantaine bij aankomst met weer een test op de 5e dag.

In elk geval biedt dit bericht wel licht aan het einde van de tunnel als we kijken naar de najaarsreizen, dan zou iedereen toch gevaccineerd moeten zijn!

Zolang er een negatief ‘oranje’ reisadvies geldt voor Nepal, kunnen we hoe dan ook geen reizen uitvoeren. Gezien het dringende advies van onze overheid om tot 15 mei niet naar het buitenland te reizen, zal het reisadvies voor half mei niet worden versoepeld. De kans is groot dat er vervolgens eerst binnen Europa gekeken zal worden of verantwoord reizen weer mogelijk is.

Update situatie Covid-19 Nepal
Het aantal besmettingen ligt momenteel (begin mei) erg hoog: 5500 – 7000 per dag (met een positief getest percentage van 43%).

Status vluchten Nepal

Er wordt gevlogen van/naar Nepal en ook worden er visa uitgegeven.
Qatar Airways vliegt dagelijks op Kathmandu, Etihad Airways heeft Nepal vooralsnog niet opgenomen in de dienstregeling voor 2021. Ook andere airlines vliegen weer geregeld, zoals bijv Turkish Airlines en FlyDubai.

Een negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur is een vereiste.

Status Nepal reizen

Alle reizen dit voorjaar zijn reeds geannuleerd. Naast de reisadviezen gelden er in Nepal ook inreisbeperkingen. Momenteel betekent dit dat elke reiziger bij aankomst 7dgn in quarantaine moet blijven. Op dag 5 wordt dan een PCR test afgenomen en als deze negatief is, dan kan je op pad. Eind maart is bericht dat Nepal binnenkort de quarantaine verplichting zal opheffen voor reizigers die volledig gevaccineerd zijn.

Het behoeft geen betoog dat toerisme in Nepal een hele belangrijke bron van inkomsten is, niet alleen voor onze lokale collega’s, maar ook voor hun hele families die veelal afgelegen in de bergen wonen. We begrijpen iedereen volkomen die momenteel er voor kiest om de reis te annuleren of uit te stellen, tegelijkertijd waarderen we het ook enorm dat reizigers aangeven wel te willen gaan als dat kan/mag om vooral de mensen daar weer van werk en inkomsten te kunnen voorzien.

Zoals nu bekend zijn dit de inreisbeperkingen voor alle niet gevaccineerde toeristen:
– Verplichting Nepal visum vooraf in Nederland te regelen.
– Negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur bij aankomst.
– Boekingsbevestiging van hotel voor 7dgn quarantaine.
– Op 5e dag van de quarantaine periode nog een PCR-test (eigen kosten). Is deze test positief, dan blijf je in op eigen kosten in quarantaine tot je negatief bent getest.
– Je moet een papier kunnen overleggen dat je voldoende verzekerd bent (tenminste voor USD 5.000).
– Een trekking/klimgids is verplicht voor elke trek- of klimtocht en dient te worden verzekerd voor corona twv NPR 100.000 (ong €700) voordat de trekking- of klimpermit aanvraag kan worden ingediend.
– Alle regels en maatregelen van het Nepalese Ministerie van Volksgezondheid moeten worden nageleefd.

De toekomst

Hoe de wereld er over en paar weken uitziet is onmogelijk aan te geven. We hebben HIER een algemeen tijdpad staan, dat geeft iedereen hopelijk een beetje houvast. Ook is het nog ongewis wanneer de wereld  van de verre reizen weer voorzichtig opgestart kan gaan worden en hoe reizen er post Corona uit zal zien. Er is hard gewerkt aan protocollen hoe de reizen lokaal verantwoord kunnen worden uitgevoerd, hopelijk kunnen we deze spoedig in de praktijk brengen.

Laten we hopen dat er met de start van vaccinaties in elk geval weer een perspectief ontstaat om te kunnen en mogen reizen. Blijf gezond.

Ander nieuwsAanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!