Nepal: pas weer vluchten vanaf 1-sep, lockdown beëindigd per 22-jul (update 11-aug)

Vanaf 22-juli is de lockdown in Nepal effectief beëindigd. Vanaf 17 augustus zou er weer worden gevlogen, zowel internationaal als domestic.
Deze datum is nu twee weken naar achteren geschoven vanwege het stijgende aantal besmettingen op dit moment.

Vooralsnog lijkt het aantal besmettingen (23.000) en sterfgevallen (79) in Nepal relatief beperkt, wat positief nieuws is voor een land waar toch ook veel armoede heerst en mensen in de steden ook heel dicht op elkaar leven. Maar er is nu wel sprake van een duidelijke stijgende trend. Tegelijkertijd zorgt het aantal besmettingen in buurland India (wat constant blijft stijgen) wel voor zorgen. In de zuidelijke grensgebieden van Nepal neemt het aantal besmettingen ook sneller toe dan in de rest van het land.

Het behoeft geen betoog dat deze Covid19 crisis onze lokale partner in Nepal ook in alle heftigheid treft. Namens ons en ook namens onze lokale agent: dank voor iedereen die voornemens is komend najaar Nepal weer te bezoeken.

Hoe de wereld er over en paar weken uitziet is onmogelijk aan te geven. We hebben HIER een algemeen tijdpad staan, dat geeft iedereen hopelijk een beetje houvast. Ook is het nog ongewis wanneer de wereld  van de verre reizen weer voorzichtig opgestart kan gaan worden en hoe reizen er post Corona uit zal zien. Er wordt gewerkt aan protocollen hoe de reizen lokaal verantwoord kunnen worden uitgevoerd.

Het zal een interessant avontuur worden. Hoe groter de uitdaging, hoe groter de voldoening achteraf. Blijf gezond.

 

Ander nieuwsAanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!