Nieuwsbrief Corona

Beste lezers, liefhebbers van avontuurlijke reizen,

Deze nieuwsbrief wordt anders dan anders, maar dat is zo met bijna alles op dit moment.
We zien een steeds grotere impact van het coronavirus op ons dagelijks leven en we willen jullie op de hoogte brengen wat dit betekent voor jullie en voor ons wat betreft avontuurlijk reizen.
Op de eerste plaats willen we jullie bedanken……
We zijn dankbaar voor alle begrip, medeleven en positiviteit die we van ontvangen van jullie, onze deelnemers, maar ook van agenten en partners. Dat geldt ook voor de flexibele opstelling waarmee de huidige situatie onder ogen wordt gezien. We waarderen jullie geduld in deze tijd waarin heel hard wordt gewerkt om alles in goede banen te leiden. Gelukkig zijn we er vrij snel in geslaagd om alle reizigers, die via ons in het buitenland waren, terug te halen naar Nederland of België.

Onze klanten en geboekte reizen
Er is momenteel een ontradend wereldwijd reisadvies, luchtvaartmaatschappijen houden 90% van de vliegtuigen aan de grond en er zijn door landen enorme reisbeperkingen ingesteld, dit alles in een poging om de invloed van de uitbraak van het coronavirus wereldwijd te beperken. Hierin moeten ook wij ons steentje bijdragen. We hebben inmiddels contact gehad met al onze reizigers die zouden vertrekken tot 1 juni en geadviseerd de reis uit te stellen. Allereerst kijken we naar de mogelijkheid de reis om te boeken naar een latere vertrekdatum. Wanneer omboeken of uitstellen geen uitkomst biedt, dan zullen we er alles aan doen om de vooruitbetaalde reissommen zo goed mogelijk te compenseren het zij door de coronavoucher, hetzij door een financiële tegemoetkoming. Per 2 weken zullen we de situatie nauwkeurig bekijken en deze termijn zo lang als nodig is per 2 weken verlengen. We hopen daarmee voor iedereen wat rust te creëren.

Voor iedereen die na deze periode een reis heeft geboekt hopen we dat de reizen kunnen worden uitgevoerd. Mocht de situatie van reisbeperkingen voortduren –we houden dat uiteraard nauwlettend in de gaten- en van invloed zijn op toekomstige reisplannen, dan zullen we iedereen daarvan tijdig op de hoogte brengen.

Bereikbaarheid kantoor
We zullen de bezetting op kantoor de komende tijd minimaliseren en veel vanuit huis werken. Telefonisch zullen we dus minder goed bereikbaar zijn. De komende weken zullen we nog druk zijn met afhandelen en omboeken van alle voorjaarsreizen. Met name de regelgeving en voorwaarden van de airlines met het uitstellen van de reisdatum zorgen voor de nodige hoofdbrekens.
Persoonlijke afspraken op kantoor zijn afgezegd en tot nader order niet mogelijk.

Hoe kijken we naar de toekomst?
Het is een vreemde gewaarwording, niet alleen voor jullie maar ook voor ons. Met alle onzekerheden voelt het echt een beetje alsof het leven in ieder geval in de reiswereld, maar niet alleen in de reiswereld, tot stilstand is gekomen. Voor ons hier in Nederland is er wel een soort opvang, maar wat te denken van de gidsen, koks, dragers, paardenmannen en al die mensen die bij buitenlandse agentschappen werken en op straat staan zonder enige compensatie. Hopelijk kunnen we hen over niet al te lange tijd weer van werk voorzien. Mocht je plannen en/of wensen hebben en weer naar iets positiefs willen uitkijken, leg dan gerust je reis-ideeën aan ons voor.

Ons doel blijft hetzelfde
We blijven met kwalitatief goede en vertrouwde lokale partners en reisleiders, bijzondere, actieve reizen organiseren naar afgelegen gebieden en willen reizigers mooie ervaringen laten beleven. Ervaringen die niet alleen een verrijking zijn voor reizigers, maar ook voor iedereen die bij de uitvoering van onze reizen betrokken is. We hopen snel weer vooruit te kunnen kijken naar het moment dat we weer veilig, verantwoord en zorgeloos kunnen reizen.

We wensen iedereen veel gezondheid en positiviteit toe in deze uitdagende tijden.

Snow Leopard Adventures – HT Wandelreizen
René de Bos
Charles Halberstadt
Arnoud van Tilburg
Marjan Hinderks
Erik van Velzen

 

Ander nieuwsAanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!