Reizen na Corona

Hopelijk gaat het niet te lang duren voordat mensen weer op reis kunnen. Vakantie hebben zonder op reis te kunnen is een enorm luxe probleem als je het afzet tegen de huidige ellende. Aan de andere kant zijn er weinig zaken die meer inspirerend zijn en je een nieuw perspectief kunnen geven, dan reizen! Gedurende de Corona crisis is er natuurlijk veel onzekerheid en staat bij de meeste mensen het vizier niet gericht op avonturen in verre landen, het is hier momenteel allemaal al spannend genoeg. Maar je hoeft ook zeker niet te wachten tot het luchtruim en alle grenzen weer open zijn met het maken van plannen. We kunnen voor iedereen die nu juist wel tijd heeft om zich met iets positiefs bezig te houden wel al het nodige voorwerk doen. Zetten we nu bijvoorbeeld vluchten in optie, dan heb je die maar vast staan wanneer er over een paar maanden mogelijk een stroom aan boekingen komt. Dat kost niets en zorgt er in ieder geval voor dat je straks niet onverhoopt meer moet betalen. En je hoeft ook niet te wachten met het boeken, al begrijpen we dat uiteraard goed, we gaan echt pas weer reizen bevestigen en factureren als we deze ook weer kunnen gaan uitvoeren. Dus neem in de tussentijd gerust contact op, wie weet kunnen we nu al wat voor je betekenen waar je straks alleen maar voordeel mee hebt.  Hoe dan ook: blijf gezond in deze bizarre tijd!


Onder welke voorwaarden en maatregelen te zijner tijd weer op reis?

Kijk hier voor de informatie (o.a. reisadvies) Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen
Kijk hier voor Corona gerelateerde informatie per bestemming: https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/vragen-en-antwoorden-reisadviezen-coronavirus

Binnen Nederland:
Voor het deel van de reis dat zich binnen Nederland afspeelt, volgen we de geldende maatregelen van RIVM en Nederlandse overheid. Deze maatregelen betreffen afstand, bescherming en hygiëne. Daar waar het niet mogelijk is om ons te houden aan de geldende adviezen (bijv. 1,5 m) zijn/worden mitigerende maatregelen genomen, die acceptabel zijn om een veilige uitvoering van de reis te garanderen.

Buiten Nederland:
Zodra de reis zich buiten Nederland afspeelt, zullen we ons houden aan (inter)nationale regels en maatregelen die gelden voor de reisketen (vervoer, verblijf, vermaak) op de betreffende bestemming(en). Overheden zullen veelal protocollen samenstellen voor reizigers met voorwaarden, tips en richtlijnen. We zullen reizigers hierover voor vertrek informeren, maar volg altijd de nationale richtlijnen op de bestemming.

Onze insteek is dat we de reizen veilig en verantwoord moeten kunnen uitvoeren. We baseren ons hierbij op de reisadviezen van Buitenlandse Zaken, maar ook op informatie van de reisbestemming.

 


Persoonlijke maatregelen reiziger(s):

1. Houd 1,5 meter afstand (tussen huishoudens). Indien 1,5 m. afstand tijdens internationaal vervoer niet mogelijk is draag een mondkapje.
2. Was vaker je handen.
3. Hoest en nies in je elleboog.
4. Gebruik papieren zakdoekjes.
5. Schud geen handen.
6. Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
7. Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
8. Lees vooraf de specifieke maatregelen van je reisorganisatie.
9. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie.
10. Betaal met pin of contactloos (pin of mobiel).

Ander nieuwsAanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!