Sneeuwwandelreis Mallnitz Hohe Tauern

Niveau

Gemiddeld
Reisduur
8 dagen
Aantal loopdagen
6 dagen
Reisleiding
Ervaren Nederlandse reisleiding gaat mee.
vanaf € 1575,-

Het kleine dorpje Mallnitz, gelegen in Nationalpark Hohe Tauern, behoort tot de zogenaamde ‘Alpinen Perlen’, waarvan er 23 in de Alpen bestaan. De regio rondom het dorp en de diverse zijdalen bieden mogelijkheden voor prachtige winterwandelingen. Het Dösental is misschien wel het rustigste wandelgebied. De ‘huisberg’ is de 3000m hoge Ankogel.
Na de wandeltocht is het in het Familiehotel Eggerhof prima bijkomen. Er is een Wellness-ruimte met sauna, waar de spieren gemasseerd kunnen worden. ‘s Avonds is er een uitgebreide 3-gangen maaltijd met salade van het buffet. Familie Supersberger zal het iedere gast naar de zin weten te maken.

De accommodatie

Het midden in Mallnitz gelegen, Familiehotel Eggerhof kent een gastvrije sfeer en een historie die vier generaties teruggaat. Eggerhof beschikt over twee huizen waarin de kamers zijn gevestigd. In het huis achter de hoofdstraat bevindt zich de wellnessruimte, waar het na een inspannende wandeldag goed toeven is. De gast voelt zich welkom door de rust, het comfort en de informele bediening in klederdracht. De gastvrije familie Supersberger en het personeel verzorgen ons met persoonlijke betrokkenheid en er wordt een uitstekende lokale en internationale keuken geserveerd.

 • Ruime kamers met badkamer / WC / WIFI
 • Uitgebreid ontbijtbuffet en diner met meer gangen menu en saladebuffet
 • Lunchpakket wordt voor ons bereid met (Marsch-) thee voor de eigen thermoskan
 • Moderne wellness met sauna en rustruimte
 • Gelegen in dorp met officieel predikaat “Heilklimatische Höhenluftkurort’
 • Uitstekend per trein bereikbaar

Zwaarte

Vertrekdata 2024:

 • 06 januari – 13 januari. Niveau ❆❆
 • 27 januari –03 februari. Niveau ❆
 • 24 februari – 02 maart. Niveau ❆❆
 • 09 maart – 16 maart Niveau

 

Wandelniveaus:
❆ : ca. 4-5 wandeluren per dag, ca. 400 – 600 meter ↗ en/of ↘ en → 7 – 12 km.
❆❆ : ca. 5-6 wandeluren per dag, ca. 500 – 800 meter ↗ en/of ↘ en → 10 – 15 km.
❆❆❆ : ca. 6-7 wandeluren per dag, tot 1000 meter ↗ en/of ↘ en → 15 km.


Sneeuwwandelreis Mallnitz Hohe Tauern dag tot dag


De reis

Wij reizen per trein naar het rustige dorpje Mallnitz, waar we verblijven in het Familiehotel Eggerhof, middenin het dorp. Vanaf het station is het enkele minuten met de taxi naar ons verblijf voor de komende week. Mallnitz ligt op 1191 meter en is een mooi uitgangspunt voor sneeuwschoen wandelingen van  verschillend niveau of vanuit het dal of met de skilift in het hogere berggebied.

 

Mallnitz ligt aan het einde van de Tauern-vallei, hoog boven deze vallei torenen de Ankogel, Säuleck en ‘Tauernkönigin” Hochalmspitze uit. De nabijheid van de bergen in combinatie met de zeer goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer, maakt dit bergdorp een waardevolle vakantiebestemming voor iedereen die zijn auto thuis wil laten!

 

Mogelijke Wandelroutes
Snowleopard heeft Mallnitz als nieuwe bestemming opgenomen in het winterprogramma 2019-2020 en de sneeuwschoenwandelingen die we hier voorstellen zijn voorbeelden van mogelijkheden die zijn besproken met Markus Supersberger, wintergids en eigenaar van het hotel.

Het lopen van een route of een variant daarvan, net als het bereiken van een top, is afhankelijk van het weer, de sneeuwcondities en het wandelniveau van de betreffende reis. De wandelgids presenteert het wandelprogramma aan de groep, maar kan een route door omstandigheden zelfs nog onderweg wijzigen. Hij/zij is deskundig en gecertificeerd en weet de mooiste plekken te vinden. Bij hem/haar ligt de beoordeling en het besluit over de meest passende, veilige route.

 • Stockerhütte en Jausenstation Jamnigalm
  Vanuit Mallnitz lopen we het Tauerntal in naar de Stockerhütte op 1290m hoogte of verder naar het Jausenstation Jamnigalm.
 • Schwussnerhütte
  Met taxi-vervoer naar de parkeerplaats van de Ankogel-banen. Hier start een mooie dalwandeling in het Seebachtal. Doel is de Schwussnerhütte op 1328m.
 • Auernigbodenhütte
  Vanuit Mallnitz oostwaarts naar de Auernigbodenhütte op 1680m.
 • Häusleralm

Deze tocht loopt zuidwestwaarts Mallnitz uit naar het Tauernblick uitzichtpunt Häusleralm op 1886m.

 • Dösenerhütte
  Met taxi-vervoer rijden we naar parkeerplaats Dösental en maken we een wandeling naar de Konradhütte. Indien mogelijk en gewenst kunnen we doorlopen naar de Dösenerhütte op 1976m.
 • Kaponig
  Iets verder weg van Mallnitz ligt het dal van Kaponig. Met taxi-vervoer naar de parkeerplaats en dan volgt een prachtige wandeling via de Stranighütte op 1500m en de Bodenhütte op 1700m naar de oude Jachthut de Moosbodenhütte.

 

Een aantal zwaardere tochten zijn:

 

 • Hagener Hütte
  Zie wandeling Stockerhütte. Waar de eerste tocht eindigt, start deze pittige wandeling naar de Hagener Hütte op 2448m hoogte. Met vervoer naar de parkeerplaats Jausenstation en door glooiend landschap dat steeds steiler wordt naar het hoogste punt. De afdaling volgt een meer westelijke route door het dal.
 • Romaten
  Bij goede omstandigheden vanaf het Jausenstation Jamnigalm, westelijk om de Feldspitz naar de bergtop Romaten, 2696m.
 • Arthur von Schmid Haus
  Zie route Dösenerhütte, maar nu klimmen we verder naar het Arthur von Schmid Haus gelegen aan de Dösner See op 2275m.

 

Enkele hoge en zwaardere tochten in/vanuit het Ankogel-skigebied:

 

 • Grünecker See Spitz
  Met deel 1 van de Ankogelbaan tot het middenstation. Van hier ‘pfiffig’, zoals dat zo mooi heet, naar de top van de Grünecker See Spitz, 2568m.

Een bezoek aan het National Park Haus is zeker de moeite waard, maar we komen vooral voor de diverse prachtige hoogtewandelingen die we in de valleien rondom kunnen maken. De wandelingen maken we met onze eigen groep en de reisbegeleider, maar we kunnen ook een dag met een Nationaal Park Ranger het park bezoeken om dieren in het wild te observeren.

 

De wandelingen

Zoals bij alle Snowleopard reizen geven de wandelingen een goede indruk van de bijzondere omgeving en ligging van Mallnitz. De wandelingen in de zijdalen kennen vaak een lichte en een zwaardere variant. Bij de ontspannen reis keren we na 2 uur wandelen om en maken een tocht van 4 uur, bij de actieve reizen worden hogere regionen bezocht en dan is de tocht vanzelfsprekend zwaarder en langer. Op één van de dagen van de week kunnen we kiezen voor een wandeling met een National Park Ranger die ons van alles vertelt over flora en fauna van het National Park.

 

De reisleider laat je kennismaken met de bijzondere ligging en omgeving van Mallnitz. Hij/zij bouwt het weekprogramma zorgvuldig op, met een rustige inloopdag. Veelal start de wandeling direct bij het hotel, maar soms gebruiken wij openbaar vervoer, taxibusjes of kabelbanen om naar het beginpunt van een wandeling te komen. Wij houden pauze onder het genot van ons lunchpakket op een zonnige of beschutte plek in de natuur of bij een in de winter ongebruikte hut. Voor deelnemers staat het vrij om gedurende de week een dag op een andere manier te genieten van de vakantie, relaxen in de wellness van het hotel, of een bezoek aan een dorp in het dal. De reisleiding adviseert graag bij de invulling.

 

Het reisprogramma

 

Dag 1 reis

Vertrek vroeg in de ochtend per trein uit Utrecht (ca 08.00 uur) of Arnhem (ca 08.30 uur) naar Oostenrijk. Aankomst in de avond en aansluitend transfer naar het hotel.
Treintijden zijn een indicatie. Precieze tijden en aantal keer overstappen zijn ca 2 weken voor vertrek pas definitief bekend.

 

Dag 2 – 7 wandelprogramma

Wij houden ons zoveel mogelijk aan de per wandelweek opgegeven wandeluren. De tijden zijn een gemiddelde zonder pauzes. De routes variëren in hoogtes en in afstanden.

Vertrek zaterdag 18 januari 2020 per trein – 8 dagen
Ontspannen sneeuwschoen wandelweek

max. 4-5 wandeluren per dag; 300-500 meter stijgen en / of dalen en een afstand van 7 – 12 km.

Vertrek zaterdag 8 februari 2020 per trein– 8 dagen

Actieve sneeuwschoen wandelweek
circa 5-6 wandeluren per dag; 500 – 750 meter stijgen en / of dalen en een afstand van 10 – 15 km.

Vertrek zaterdag 7 maart 2020 per trein– 8 dagen
Actieve sneeuwschoen wandelweek
circa 5-6 wandeluren per dag; 500 – 750 meter stijgen en / of dalen en een afstand van 10 – 15 km.

Dag 8 terugreis
Vertrek ‘s morgens vanuit het hotel in Oostenrijk. Aankomst Nederland in de avond.

Sneeuwwandelreis Mallnitz Hohe Tauern Prijzen/Data


Vertrekdata 2024:

 • 06 januari – 13 januari. Niveau ❆❆
 • 27 januari – 03 februari. Niveau ❆
 • 24 februari – 02 maart. Niveau ❆❆
 • 09 maart – 16 maart. Niveau
Wandelniveaus:
❆ : ca. 4-5 wandeluren per dag, ca. 400 – 600 meter ↗ en/of ↘ en → 7 – 12 km.
❆❆ : ca. 5-6 wandeluren per dag, ca. 500 – 800 meter ↗ en/of ↘ en → 10 – 15 km.
❆❆❆ : ca. 6-7 wandeluren per dag, tot 1000 meter ↗ en/of ↘ en → 15 km.

 

UPDATE (sep 2022): de prijs is incl alle onvermijdbare kosten zoals: boekingskosten, SGR bijdrage en Calamiteitenfonds bijdrage! De ACM vereist dit van alle reisorganisaties vanaf november 2022!

Maatwerk

Inclusief/exclusief


 • Treinreis Utrecht of Arnhem (gereserveerde plaatsen)
 • Hotel en logies (tweepersoonskamer met douche en toilet met aparte bedden op indeling)
 • Volpension: ontbijt, lunchpakket met thee en diner met 4 gangen keuzemenu
 • Gebruik sneeuwschoenen en stokken
 • Deskundige Nederlandse reisleiding op alle wandeldagen
 • Vervoer ter plaatse (indien noodzakelijk voor het wandelprogramma)
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
 • Toeslag vertrek vanaf ander station dan Utrecht/Arnhem vanaf €65
 • Korting eigen vervoer €185
 • Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 145,-
 • Toeslag 1 persoonskamer, gedeelde badkamer vanaf € 80
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit
 • Kabelbanen (afhankelijk van sneeuwcondities)

Sneeuwwandelreis Mallnitz Hohe Tauern files en detail


documenten & informatie


Uit voorzorg!
Uit voorzorg!

Veiligheid staat vooropDownload
Praktische info
Praktische info

Algemene informatie over deze reis.Download


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!